Pozdrav svima,imam solidnu konfiguraciju:AM3 dual core 2.5ghz,to bi da menjam,8gb ddr3,LC power 600w napajanje,graficka ATI Radeon 3850 512 256 ddr3.Koju graficku mi predlazete da uzmem,a posle bi i uzeo i neki jaci procesor?
Novo rx 560. S polovnim budi oprezan imaš masu kartica koje su pecene i to r9 270 i r9270x za 80-ak evra. Ima r9 280 za 100 evra ali ti nebi savetovao kupovinu istih a na kraj krajeva rx 560 je skoro ista po snazi ko rx 270x. Polovno samo sa garancijom mada je to teško naci.
Ja bih isao na GTX 1050 na kupujemprodajem za 15-ak eura vise (ukoliko daju Steam code za Rocket League - promocija traje do 31. Jula). Ako ne onda RX 560.
:: Novo rx 560 :: S polovnim budi oprezan imaš masu kartica koje su pecene i to r9 270 i r9270x za 80-ak evra :: Ima r9 280 za 100 evra ali ti nebi savetovao kupovinu istih a na kraj krajeva rx 560 je skoro ista po snazi ko rx 270x :: Polovno samo sa garancijom mada je to teško naci ::
radice, grafika trosi do 80w max ja imam fx 8320 koji trosi kao TA pec na 500w cooler master (doduse 80%bronze cert) sa ovom grafikicom i radi bez problema samo sto je moja sapphire ali to nema veze - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - CARPE DIEM
https://goo.gl/RWNRgQ Athlon ii x4 6xx imaš za 25 evra Phenom ii x4 9x5 za 35 evra naravno polovno na kupujem prodajem a gledaj da su iz tvog mesta iz razloga poštarine i provere.Kupovina preko oglasa je veoma rizicna. Ovo su vec stari proceori i nedostaju im neke instrukcije ali za sad još uvek završavaju poso a i ako izadje neka igra koja ne podržava ove procesore brzo izadje apdejt koji to resi.
:: https://goo.gl/RWNRg :: Athlon ii x4 6xx imaš za 25 evr :: Phenom ii x4 9x5 za 35 evr :: naravno polovno na kupujem prodajem a gledaj da su iz tvog mesta iz razloga poštarine i provere.Kupovina preko oglasa je veoma rizicna :: Ovo su vec stari proceori i nedostaju im neke instrukcije ali za sad još uvek završavaju poso a i ako izadje neka igra koja ne podržava ove procesore brzo izadje apdejt koji to resi :: :: ::
4 gb ti ne vredi ništa jer je ta karta slaba za podešenja koja bi vukla 4gb a imaš novu rx 560 4gb za 140evra. rx 460 ima smanjen broj strim proceora u odnosu na rx 560 i slabija je nekih 15 ak procenta. 7870 je karta stara minimum 5 godina i ja to nikako nebi uzimao pogotovo ne za tu cenu.Stare komponente koje možeš uzimati su proceor i ram memorija.Maticne, graficke ... nikako.
:: 4 gb ti ne vredi ništa jer je ta karta slaba za podešenja koja bi vukla 4gb a imaš novu rx 560 4gb za 140evra :: rx 460 ima smanjen broj strim proceora u odnosu na rx 560 i slabija je nekih 15 ak procenta :: 7870 je karta stara minimum 5 godina i ja to nikako nebi uzimao pogotovo ne za tu cenu.Stare komponente koje možeš uzimati su proceor i ram memorija.Maticne, graficke ... nikako :: :: ::
To je samo savet. Ja nikad nebi uzo tu kartu.Graficku kartu skuplju od 20-30 evra samo sa garancijom. Inace za 80 evra mogu da se nadju r9 270x sa garancijom a ni to nema smisla pored rx 560 za 100 evra sa 3 godine garancije koja bolje radi sa slabijim procesorima i gde ti nije potrebno nikakvo posebno napajanje pošto vecina ljudi imaju najjeftinija kineska napajanja.
Meni 980ti radi bez garancije vec godinu ipo dana.
:: To je samo savet :: Ja nikad nebi uzo tu kartu.Graficku kartu skuplju od 20-30 evra samo sa garancijom :: Inace za 80 evra mogu da se nadju r9 270x sa garancijom a ni to nema smisla pored rx 560 za 100 evra sa 3 godine garancije koja bolje radi sa slabijim procesorima i gde ti nije potrebno nikakvo posebno napajanje pošto vecina ljudi imaju najjeftinija kineska napajanja :: :: ::
Prvo kupovina bez garancije je veoma opasna stvar i veoma cesto bacanje para. Drugo ta karta je predzadnja serija a 7870 je koliko serija unazad ? 6 zar ne? Dati na kartu 200-300 evra bez garancije je ..... zaista u najmanju ruku luda stvar, dok recimo za proceor vec i može mada sigurno ne 300 evra. Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji daju 20-ak evra mane za komponentu koja je polovna pa cak i sa garancijom a imaju slicnih karakteristika novu koja je evo u ovom slucaju 100 evra nova a 80 polovna ili 120 evra za 4gb a nova je 140 evra kako reko cak i sa garancijom.
Kartica kao kartica je ok ako si nasao za male pare al problem je 1gb rama gde neces moci bas lepo da se naigras.. mislim radice posao kao meni 7750 pre ove sto sam uzeo...al cisto da znas..
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.