Dobro vece/jutro forumasi pazario sam pre 20 dana grafiku 1060gtx 3gb (super grafidzona) jer je stara 8800gts otisla u penziju, inace kupio sam je na kupujem prodajem od madjara i izasla me 228e a kod nas je 300, i wd elements 95e a kod nas je 140, pljacka jebene drzave!
nego, imam napajanje od 500w thermaltake koje je staro oko 5-6 god, i sve radi super ali kad pokrenem zahtevniju igru tipa mortal kombat ili neki benchmark test grafike ne cpu samo mi se restartuje komp, sumnjam na psu da nema dovoljno snage da je gura pa gasi komp da ne bi sagorelo, sta vi mislite?
memorija nije sigurno cpu q6600 radi besprekorno, a ploca je pri izdahu ali sa 8800 je redilo sve bez problema nije nikad restartovalo nista? da li moram novo napajanje da uzmem i ako budem morao koliko da uzmem, posto planiram da uzmem i i7 pa sta ce mi sluziti u buducnosti?
i jos jedno [pitanje moze li lose psu da osteti grafiku ako ovo radi? hvala braco forumasi svakako!
Nađi ortaka sa jačim napajanjem i probaj. U suprotnom, da, moguće je da je napajanje do sada degradiralo - zbog čuvenog sušenja elektrolita.... i, da, moguće je da napajanje `povuče` sa sobom još nešto (pa najvećeg potrošača, najverovatnije odnosno najslabiju kariku do njega) uz dimne efekte, kada i samo crkne. Što je `bolje` napajanje, to više zaštita od takvih efekata ima, pa se i to ipak ređe dešava na `nekineskim` napajanjima, recimo, da taj efekat gašenja upravo dolazi od zaštite na samom napajanju. Prekini sa eksperimentima i ne opterećuj napajanje dok to BRZO ne rešiš. Ako je to u pitanju, stvar je kumulativna - stanje se pogoršava i to u jednom trenutku eksponencijalnom krivom, pa ono što danas radi sutra može da ga spali. Dakle, prvo ako imaš mogućnost da od nekog pozajmiš na probu, jače napajanje, drugo, naravno kupovina novog, i najjadnije rešenje, zamena kondenzatora - što može da radi super, AKO je to napajanje u novom stanju dovoljno jako, odnosno, može biti promašena investicija i vreme, ako nije. Kad eliminišeš napajanje, onda ćeš znati da li je npr. grafička problem ili drajveri... :-)
Menjaj napajanje odmah! Meni je to radilo prethodno napajanje i odmah sam otisao i kupio drugo i problem resen... Samo vise nema snage da tera masinu, jer su mu degradirali elektroliti,a moguce je da mu je i neki regulator polako poblesaveo...
AMD Phenom II 960T @ 3.8GHz/Titan NK35TZ/6GB DDR2 @ 800MHz Asus M2N68 Plus/Hitachi 250GB/Samsung 320GB/Powercolor HD5750 LC Power LC600H-12/MS Industrial Voyager/Windows 10 Pro x64 Creators update LG W2240S-PN + Skyworth 32E3000
hvala vam svima na brzim odgovorima, sad dodjoh iz bioskopa gledao sam get out film sve preporuke+++
nego cpu radi normalno i normalne su temperature, a probao sam psu od druga i nije bilo nikakvuh restarta, a ploca crkava jer ima artifakte na ekranu*nije do monitora a sad sigurno nije do grafike) a i pisti jos i nema snage ponekad pa iskljucuje hdd i usbove, ponekad znaci jos 100e e joj vjecito u dugovima
Artifakti na ekranu, kada nije do neispravnih monitora i/ili grafičke, hoće da nastanu od produktivnog kašlja.
Ja bih pre rekao da imaš problem sa napajanjem, nego sa pločom.
Pozdrav!
Vlada
:: hvala vam svima na brzim odgovorima, sad dodjoh iz bioskopa gledao sam get out film sve preporuke++ :: :: nego cpu radi normalno i normalne su temperature, a probao sam psu od druga i nije bilo nikakvuh restarta, a ploca crkava jer ima artifakte na ekranu*nije do monitora a sad sigurno nije do grafike) a i pisti jos i nema snage ponekad pa iskljucuje hdd i usbove, ponekad znaci jos 100e e joj vjecito u dugovim :: :: hvala va :: :: T.S.A.R. Nuclear fire power :: :: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=jn0EviOBWp :: :: :: ::
Ако којим случајем можеш да позајмиш графику или да своју однесеш на пробу код неког друга или познаника, не би било лоше да и то урадиш. Од свих симптома које наводиш мени ни један не слути на напајање (иако мислим да би требало да га замениш са новим). У сваком случају не можеш ништа да изгубиш осим мало времена ...
:: hvala vam svima na brzim odgovorima, sad dodjoh iz bioskopa gledao sam get out film sve preporuke++ :: :: nego cpu radi normalno i normalne su temperature, a probao sam psu od druga i nije bilo nikakvuh restarta, a ploca crkava jer ima artifakte na ekranu*nije do monitora a sad sigurno nije do grafike) a i pisti jos i nema snage ponekad pa iskljucuje hdd i usbove, ponekad znaci jos 100e e joj vjecito u dugovim :: :: hvala va :: :: T.S.A.R. Nuclear fire power :: :: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=jn0EviOBWp :: :: :: ::
hvala na odg grafika je nova otpakovana pre par dana, a isti artifakti su mi bili i na 8800, ona nije sigurno ram nije, cpu nema sanse, pa ne znam za plocu ali onda menjam napajanje pa javljam od cega su artifakti
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.