Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
direct x 10...
STRANA 1 OD 1
konjicgrbo direct x 10... 12.11.2007. 21:09 T6477

status: user
broj poruka: 88

sta je fora ja imam 8600gt..i sad jel podrzava ona to..ali nemam vistu nego i xp?recimo kad sam igrao ovaj modern warfare malo mi je spoprija??dal ima veze sa tim!i znam da je ona na sebi imala direct 9 kad sam instalirao!!i jos nesto jel direct 9 moze da se updateju i de da nadjem??oce mi radi onda ok??inace bio sam je stavio na max??
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xxyyzz 8800gt 12.11.2007. 21:33 #32832

broj poruka: 41

Fora je u visti dx 10 za xp nema postoji neka prepravka za dx10 ali koliko znam nisu pokrenute neke igrice tj. neznam da li je bilo koja pokrenuta, kad instaliras vistu imas dx 10,to je samo savremeniji i lepsi graficki od starog ali to ne znaci da mozes staviti detalje na max u dx10.Za to ti treba 8800 gts -sad gt ili gtx.
konjicgrbo ios novca?? 12.11.2007. 21:39 #32834

mislim da se tati ovo nece svideti!!!

BataCele Prijatelju 12.11.2007. 22:02 #32837

broj poruka: 1532
Vidim da se mucis da razumes ulogu direct x-a, vec drugi put postujes istu temu. Da pokusam da objasnim na srpskom, bez mnogo tehnickih izraza.

Direct X je neka vrsta programa koja pomaze Windows-u da bolje koristi graficke mogucnosti kompjutera. Sa unapredjenjem racunara, u prvom redu grafickih mogucnosti, unapredjivan je i Direct X program otprilke na 1-2 godine.

Kada neko pravi video igru za Windows, mora da koristi mogucnosti Direct X-a ili Open GL (nesto slicno, da ne objasnjavam) da bi ostvario graficki aspekt igre (ono sto vidis na ekranu).

Prilikom instalacije W XP, u okviru njega (koliko se secam) dobijes po default-u DX 7. To znaci da mozes odmah da instaliras sve igre pravljene uz pomoc DX 5-6-7, ali da bi igrao igru radjenu za DX 8 treba ti prvo instalacija programa DX 8.

E sada, svaki novi Direct X donosio je i nove mogucnosti pri kreiranju igara (i drugih programa). Direct X 9 mozes da instaliras na svaki kompjuter, ali ne znaci da ce neki stariji komp iskoristiti njegove mogucnosti. Hardverska podrska za DX 9 znaci da je graficka kartica tako napravljena da u potpunosti podrzava i izvrsava sve mogucnosti koje nudi DX 9, bez pomoci CPU-a.

Nvidia kartice serije 8xxx imaju hardversku podrsku za DX10, ali je sam program DX 10 namenjen za `napredak` koji donosi Windows Vista. Teoretski mozes instalirati DX10 i na Windows XP, ali time prakticno nista ne dobijas. U pitanju je prevara Microsoft-a da bi naterali korisnike da predju na Vistu.

Dakle, da bi video napredak koji donosi DX 10, moras da vidis i `napredak` koji donosi Vista i pri tome zavuces ruku malo dublje u dzep. Istovremeno, Vista nije ni iz daleka optimizovan operativni sistem, vec njegovom upotrebom jos uvek dobijas usporenje, umesto ubrzanja.

Vista + DX10 = lepsa slika i sporiji racunar

Zakljucak: DX 10 jos nije zaziveo, mozda ce sa dolaskom servis pack-ova za Vistu.

Inace, mozes poterati Vistu uz DX 10 i sa grafickom 7900 GS ili 1950 Pro, ali ce im trebati malo jace druge komponente da bi sve glatko izgurale tokom rada.
konjicgrbo mhmm 12.11.2007. 22:10 #32842

hvala drugari najjaci ste uz vas sam siguran da nikada necu biti sam..vi ste mi druga porodica!!

OCz re 12.11.2007. 23:21 #32851

broj poruka: 2900
Uspori ti CoD 4 sa 8600GT ?
na kojoj rezoluciji igras ?
Pazi meni na 7950GT radi sve na max(bez AA) u 1440x900 a min FPS je 40,max je cak 180 u zgradi.
Kako njemu onda usporeno radi na 8600GT nije ona tolko slabija a nije na max...o.O

Vidi da skines neke nove drivere za grafiku cudno mi da te zeza CoD4 sa 8600GT.
pajsgudgud Re: mhmm 12.11.2007. 23:32 #32857

broj poruka: 3742

a sta ti ja znam...

:: hvala drugari najjaci ste uz vas sam siguran da nikada necu biti sam..vi ste mi druga porodica!
::
::
:: Manje vina manje vina.)
donvule za OC`z 13.11.2007. 10:00 #32878

broj poruka: 50
Graficka karta 8600 gt je isto sto i 7600 gt sa podrskom za dx10 a cak i ta podrska je diskutabilna. dobro, za nijansu je bolja od 7600 gt. 7950 gt je dvaput ako ne i triput jaca kartica od 7600 a sigurno duplo bolja od 8600 gt, nemoj porediti razlicite klase grafika. a sto se tice detalja ja sa 8800gts ne mogu da igram idealno nove igrice na full detaljima da se ne zanosimo onda sa grafikom srednje klase. i iako se nvidia visoko kotira u visokoj klasi grafickih karti trenutno u srednjoj klasi kartica je 2600 xt sa gddr4 zakon. pozdrav svima.
p.s. probao sam sve kartice o kojima pricam nisam citao forume i postove

konjicgrbo pa da.. 13.11.2007. 13:23 #32891

ok su driveri ali takva je..ne mogu joj nista ..tucem je svako vece...nece da ubrza..

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs