Nabavio sam aktuelnu igru resident evil 7 I igrao sam normalno. Imam 4k Dell monitor 2715Q nisam ni obracao paznju da postoji opcija HDR. Nesto sam gledao na asusovom sajtu i slucajno nadjem da postoji nova verzija biosa za moju graficku kartu ASUS 970 TURBO OC. Uradim bios, resetujem racunar I to je to. Svako vece kao po obicaju pustim neku igru cisto radi razonode i odjenom sve cudno. Igrica Resident Evil 7 izgleda dugacije boje su jace, svetlo je nekako drecavije. Odem u options kad tamo ukljucen HDR. Probam ja igru stvarno lepse izgleda, mracnije nekako strasnije, bas deluje kao pravi horor. Sve je to bilo super. Juce sam hteo da odigram malo igru kad cvrc nema vise te opcije sve sam probao, da ukucim full screen kao sto je navedeno da HDR samo tako radi, da iskljuci, smanjim rezoluciju, render stavio na 1, 0,5, na 2 ma nista. Reinstalirao drajvere ma jok nisa.
Sada meni je cudno po s[ecofokaciji moj monitor nema funkciju HDR ( ili ja to ne vidim u specifikaciji) a koliko sam video mora monitor da bude 10bit da bi to radilo kako treba ili gresim. Ako moj monior ne podrzava tu opciju, kako je onda igrica u jednom periodu dozvolila da koristim HDR a sada vise ne?
HVALA!! Intel I7 3770K, Asus P8Z68-V PRO GEN3, KINGSTON 8x2, 2x2, SSD Patriot Pyro 128, Hitachi 1TB, WD BOOK 2TB, ASUS GEFORCE OC GTX 970 4000MB ,Sound Blaster Z, CM RP 1000W, HAF 932,DELL P2715Q 4K, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, Logitech k310,
Nisam toliko upoznat sa ovom funkcijom, ali su sa drugim monitorima kao npr asusovim isto dobili hdr opciju, mada nigdje ne stoji i specifikaciji. Pažljivo sam gledao i nigdje se ne navodi rješenje. Ako neko bude znao, volio bih i ja da znam kakvo je rješenje za ovaj problem.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Udji u Control panel za nVidia. Sa leve strane gde su ti stavke, izaberi change resolution, a u desoj strani pri dnu, ostavi RGB, output color depth promeni na 10bit ili 12 bit (trebalo bi da prepozna neki bit, s obzirom da je monitor predstavljen sa `10bit` panelom, tj. 8 bit+FRC) i range stavi na Full. I naravno moras imati HighSpeed HDMI kabl, 2.0 verziju. I vidi na monitoru, u opcijama, da ti stoji RGB umesto YPbPr i MST na off i da ti je ukljucen DDC/CI.
Pa onda probaj u igri da stavis HDR.
Ako, kojim slucajem u nVidia CP, imas samo 8bit, e onda tebi prepoznaje monitor kao true 8bit i ne mozes nista mnogo oko toga da uradis, zbog EDID u monitoru.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI 1060 Gaming X 6G/HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/SS 850KM3/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/Noctua NH-U12S/2Fan
Jedno pitanje ne vezano za HDR. Vidim da ti je karta GTX 970, kako ti se ona zapravo bori sa tom 4K rezolucijom na monitoru, odnosno posto znam da je to tesko za nju mozda je pravo pitanje kako ti radi skaliranje na tom monitoru, mislim kako igre izgledaju kada ti nisu u nativnoj 4K rezoluciji ?
Ja imam nesto slabiji model, UltraSharp sa 1440p rez. i mogu ti reci da sve sto stavim ispod te rezolucije jednostavno nije to to, nekako se primecuju malo isprane boje itd...
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D Samsung PM961 M.2 250GB + WD(3TB+1TB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 X-Fi Titanium+Z-5500
Kao sto si sam rekao kartica se bori u 4k. Mozes da igras ali u nekim igricama ako se aktiviraju efekti it tako neke stvari hoce da laguje i prmeti se. Ona ti je bas na granici, sto se kaze moze da pokrene 4k rezoluciju sada zavisi od igrice. NPR, Moratl Kombar radi u 4k ultra bez seckanja, dok doom radi super ali cim se pojave milion aktera oseti se lag, Resident evil 7 radi samo da se ne igra na ultra. Vecina igrica guram na 1440p Imam vise fps nema gusenja i igras normalno. Ipak su procesor i graficka bas na granici za 4k. Ja racunar koristim vise za posao pa se ne obaziram toliko oko toga nisam neki ultra mega giga igrac igrica. Adobe paket, Maya, i ostalo su mi prioriteti.
:: Jedno pitanje ne vezano za HDR. Vidim da ti je karta GTX 970, kako ti se ona zapravo bori sa tom 4K rezolucijom na monitoru, odnosno posto znam da je to tesko za nju mozda je pravo pitanje kako ti radi skaliranje na tom monitoru, mislim kako igre izgledaju kada ti nisu u nativnoj 4K rezoluciji :: :: Ja imam nesto slabiji model, UltraSharp sa 1440p rez. i mogu ti reci da sve sto stavim ispod te rezolucije jednostavno nije to to, nekako se primecuju malo isprane boje itd.. :: :: i7 6700K + Noctua NH-D1 :: GTX980ti Gigabyte G :: MSI Z170A Krait Gamin :: Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savag :: Dell U2515H + LG D2343 3 :: Samsung PM961 M.2 250GB + WD(3TB+1TB :: Thermaltake Urban S71 + CM V85 :: X-Fi Titanium+Z-5500 :: ::
koristim diplay port na racunaru. Kao Output color depth stoji 8bpc. Pisao sam ovima iz Dell-a i rekli mi da mora da prepozna ili da proverim kabal.
Nije mi jasno samo zasto je u jednom momentu to radilo!
:: Pokusaj ovo :: :: Udji u Control panel za nVidia. Sa leve strane gde su ti stavke, izaberi change resolution, a u desoj strani pri dnu, ostavi RGB, output color depth promeni na 10bit ili 12 bit (trebalo bi da prepozna neki bit, s obzirom da je monitor predstavljen sa `10bit` panelom, tj. 8 bit+FRC) i range stavi na Full. I naravno moras imati HighSpeed HDMI kabl, 2.0 verziju. I vidi na monitoru, u opcijama, da ti stoji RGB umesto YPbPr i MST na off i da ti je ukljucen DDC/CI :: :: Pa onda probaj u igri da stavis HDR :: :: Ako, kojim slucajem u nVidia CP, imas samo 8bit, e onda tebi prepoznaje monitor kao true 8bit i ne mozes nista mnogo oko toga da uradis, zbog EDID u monitoru :: :: ____________________________ :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI 1060 Gaming X 6G/HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/SS 850KM3/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/Noctua NH-U12S/2Fan :: ::
Samo 8 ili mozes da pomeris na 12 ili 10(ako postoji 10)? _____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI 1060 Gaming X 6G/HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/SS 850KM3/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/Noctua NH-U12S/2Fan
imam win 10 i nema mogucnosti da se bira 10 ili 12. Ja imam display port kabal i to sam uzeo bolji 1.2 posto sa njim mogu da pokrenem 4K u 60Hz, dok stari modeli samo 30hz. VIdecu i probacu njegov kabal DP mini koji ide uz monizor. Mada mi je stvarno cudno kako je u jednom trenutku uspeo da aktivira.
Intel I7 3770K, Asus P8Z68-V PRO GEN3, KINGSTON 8x2, 2x2, SSD Patriot Pyro 128, Hitachi 1TB, WD BOOK 2TB, ASUS GEFORCE OC GTX 970 4000MB ,Sound Blaster Z, CM RP 1000W, HAF 932,DELL P2715Q 4K, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, Logitech k310,
:: Na intrernetu sam video da HDR radi samo na WIN 8 i Win 10,Ako imas sedmicu onda je mozda to u pitanje :: :: ::
Izgleda da nisi jedini. Na netu se zale da imaju isti problem. U trenutku radilo, pa je zasivljena opcija. Onda nekome ko ukljuci HDR, radi, pa kad iskljuce HDR, sve im bude preterano osvetljeno. Ili cak, kada im je ukljucen HDR, urade alt-tab za nesto, pa se vrnu, postane im osvetljeno, a HDR vise ne mogu da ukljuce.
Problem je u samoj igri.
Radi testa za HDR, skini Shadow Warrior 2 i probaj, jer ima podrsku za isti. Ili Obduction. _____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI 1060 Gaming X 6G/HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/SS 850KM3/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/Noctua NH-U12S/2Fan
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.