Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Treba mi specijalac za grafiku
STRANA 1 OD 1
Ma3x Treba mi specijalac za grafiku 04.03.2017. 20:06 T64648

status: user
broj poruka: 223
U pitanju je ati radeon hd 5970, 2gb ddr5, i problem je sledeci : startujem masinu, izbaci mi poruku `You have not connected the power cable to your video card. Please refer to `getting started guide` for proper hardware installation` at startup. Ono sto sam guglao se odnosi uglavnom na napajanje, premda imam LC Power OZEANOS 8650 od realnih 650 w. Sve druge grafike rade normalno, ova blesavi tako, pa mi treba neko ko ce se pozabaviti njom a da je iz BG-a i da je proveren serviser. Hvala
P.S. Da dodam da su i 6pinski i 8mopinski konektori ubodeni u grafiku, da ne bude unapred pitanja jesu li. :)

C: /
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Pa moraš da proveriš, što jes - yes 04.03.2017. 20:35 #632641

broj poruka: 6650
... varijante su da kontakt ne valja (jedan od dva na grafičkoj), da se istopio, izgoreo, naponska delom otišla.... kod tih velikih istosmernih `amperaža` kakve idu kroz te konektore, ako se ne ostvari veoma čvrst kontakt, zna da se desi da dođe do nagorevanja na mestu polukontakta, crnila i gareži koja onda postane još veći izolator tj. poveća otpor, pa se sve još više greje... i onda ćemo videti posledice kad to sve odneseš kod nekog na servis.
Ti šta možeš, pogledaj, zdravorazumski kontakte na 6 i 8 pinskim priključnicama kartice i na kablovima i proveri čvrstinu spoja (da li je došlo do `kvrc` kod ubacivanja...) i to ti je.

Budale računaju na sreću.

Ma3x Taj deo sam odradio 04.03.2017. 20:41 #632642

Kontakti su cisti, otvorio kartu, nagorevanja nema, tako da mi jedino ostaje neki drmr. Pa ako neko nekoga zna i moze da preporuci, bicu zahvalan.

tortojed Pisko ti je rekao sve....osim najvaznijeg (jer, neko ga je izlupetao) 04.03.2017. 21:22 #632644

broj poruka: 10999
Proveriti napone na 6pin i 8pin konektorima, to jest IMA LI IH uopste. To sto su ``ubodeni`` samo po sebi ne mora da znaci da karti isporucuju struju. Ako imas ``unimer`` (voltmetar), mozes to i sam da odradis. Ako se radi o ``originalnim`` kablovima (kablovima koji idu direktno iz kucista PSU-a), probaj da umesto ovih prikljucis neke od molex-a, preko adaptera (molex na 6/8pinski).

CrowBgd .... 05.03.2017. 08:34 #632656

broj poruka: 1376
Mrka kapa od guranja konektora sto dublje i sa klik i sa ne klik varijantama. Elektronski kvar je u pitanju, ne znam ko moze to da resi sa sigurnoscu. Generalno mora se traziti po karti sta je pandrknulo,a to je jako tesko posto seme za to ne postoji. Tu pali samo puka sreca, ja sam imao GTX 680 NOVU koja je imala taj problem i nasao sam da je problem u slojevima grafike. Resio sam je posle skoro godinu dana kopanja po njoj sta bi moglo da bude. Obizorm da je tada kostala dobro imao sam volje jel da kopam po njoj.
http://valid.canardpc.com/7wegij

gogi1 LC Power 05.03.2017. 09:25 #632658

broj poruka: 2076
Sto se tog napajanja tice, naravno da nema pravih 650w, vec 468w ( gledas +12V grane )
Napajanja koja imaju pravu snagu pod kojom se vode su ona koja ne odstupaju mnogo od naziva, recimo od 650w koliko je deklarisano, od toga na +12V granama ide 640 ili cak i 600 nebitno, ali to se mora i platiti.

Ali ta informacija je u ovom slucaju nebitna, jer i tih 468w bi trebalo da bude dovoljno.
Mada, to je dvoglava azdaja tako da....... ko zna.

Intel i3 4130, Alpenfohn Himalaya, Gigabyte Z87-HD3, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + externi 500gb,Sapphire 7950 3GB BOOST, LG IPS277L-BN 27`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Mad Catz

Pisko Nalupani 05.03.2017. 12:40 #632667

broj poruka: 6650

Stvarno bre lupate... Otpada deo oko napajanja, napisao je da druge kartice rade na njemu. Samo ovo na samoj vga važi a ja mu napisah šta je do njega, a šta za servis.

Budale računaju na sreću.

nenika2009 Nije specijalac, al je univerzalac.Za sve graficke. 05.03.2017. 12:51 #632668

broj poruka: 1083
http://www.kupujemprodajem.com/Turbo-rerna-FS-017-1200W-Fisher-34292311-oglas.htm?filter_id=5135601

tortojed @nalupetani Bubuleja 05.03.2017. 18:25 #632683

broj poruka: 10999
Kolega NIJE naveo KOJE ``grafike`` rade, pa pomisljamo (mi, koji razmisljamo, za razliku onih koje su izlupetali pa su prolupali) da, mozda, ove druge ``grafike`` i ne zahtevaju ``dodatno`` napajanje.
Ako ti jos prete (daljim lupanjima, zovi nas u pomoc).

gilopile ... 05.03.2017. 18:52 #632684

broj poruka: 9459
Nece pcenjara da mu pomogne. Tu je ili crklo nesto ili je otpala negde neka komponenta u delu za prijavu napona na konektoru.
Treba imati semu i po semi ispratiti sve. Mada moze i bez seme ako znas sta radis i sta treba da proveravas. Sve karte rade na istom principu sto se detektovanja tog napona tice.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Ma3x Evo da odgovorim 06.03.2017. 20:01 #632743

Posto zbog posla nisam stigao, elem... te druge karte su R4870, 9800 GT, dakle sve traze dodatno napajanje i to radi. `Pecenje` i te ludorije nemaju veze sa ovime, par pametnih ljudi lepo napisa ovde na je do naponske na samoj karti. To mi je jasno, nego je samo pitanje ima li nekoga da to moze da resi. Eto :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs