Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problem neobljasnjivi
STRANA 1 OD 1
hotix Problem neobljasnjivi 28.01.2017. 17:12 T64479

status: user
broj poruka: 29
Prvo da kazem ne znam ni u koju sekciju da svrstam ovaj problem ali postavio sam ovde jer je ocito neki graficki.
Drugarica mi je kupila laptop Lenovo V310 15ISK ( http://www.tehnomanija.rs/laptopovi/lenovo-notebook-v310-15isk80sy00rtya.html )
I ja sam joj podigao sistem Windows 7 x64 Proffesional.
Sve updejtovao instalirao programe koji su joj potrebni i sve dodatne stvari tipa Adobe Flash player, Java itd itd...
E sada posle par dana mi se javlja i kaze mi da prilikom gledanja nekog videa na Youtubu pojavljuje joj se neka linija malo iznad sredine ekrana, i ne zna jel problem do drajvera ili do samog laptopa.
Dala mi je laptop i ja sam gledao i gledao klipove, i nisam nista video, zvao je ona mi objasnjavala i tek kada sam se malo vise zagledao, naprimer na istim minutima videa se vidi mala linijica kao da kazemo kao da presece video na 2 dela malo iznad sredine i to traje sekundu il dve pa nestane pa posle 15 sec opet.
To ne radi na svim video klipovima samo na odredjenim, i to tacno na istim mestima.
Iste te video klipove sam gledao na svom kompu i kod mene je sve ok.
Sad ne znam kako taj problem da objasnim i sta je uopste problem, probao sam reinstalaciju drajvera, adobe flash playera, i idalje ista prica.
Naravno primetio sam i da ti drajveri od AMD-a skinuti sa Lenovo-ovog sajta izbacuju neku gresku sa OpenGL-om ali prilikom updejta se to sredi, ali ne znam sta moze da pravi taj problem, jer iskreno da se nisam ni zagledao ne bi ni primetio tu linijicu.
Takodje rekla mi je da se to pojavljuje i kod BSPlayera, medjutim ja sam gledao dva filma i to mi se nije pojavilo ili se nisam dovoljno dobro zagledao da bi to primetio.
Ako ima neko iskustva sa tim i zna kako to da resim, bio bi mu najradije zahvalan.

Srdacan pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: Problem neobljasnjivi 28.01.2017. 17:29 #630200

broj poruka: 9425
Pokusaj da mu iskljucis AMD grafiku i pusti ga da forsira Intelovu. Ukoliko se isto desava, onda ukljuci permanentno AMD graficku a Intel iskljuci. Javi rezultate.
Instaliraj najnovije KLITE kodeke.

Na taj laptop si trebao da joj instaliras Windows 10.

macOS Sierra
What can your Mac do now? Just ask.

:: Prvo da kazem ne znam ni u koju sekciju da svrstam ovaj problem ali postavio sam ovde jer je ocito neki graficki
:: Drugarica mi je kupila laptop Lenovo V310 15ISK ( http://www.tehnomanija.rs/laptopovi/lenovo-notebook-v310-15isk80sy00rtya.html )
:: I ja sam joj podigao sistem Windows 7 x64 Proffesional
:: Sve updejtovao instalirao programe koji su joj potrebni i sve dodatne stvari tipa Adobe Flash player, Java itd itd..
:: E sada posle par dana mi se javlja i kaze mi da prilikom gledanja nekog videa na Youtubu pojavljuje joj se neka linija malo iznad sredine ekrana, i ne zna jel problem do drajvera ili do samog laptopa
:: Dala mi je laptop i ja sam gledao i gledao klipove, i nisam nista video, zvao je ona mi objasnjavala i tek kada sam se malo vise zagledao, naprimer na istim minutima videa se vidi mala linijica kao da kazemo kao da presece video na 2 dela malo iznad sredine i to traje sekundu il dve pa nestane pa posle 15 sec opet
:: To ne radi na svim video klipovima samo na odredjenim, i to tacno na istim mestima
:: Iste te video klipove sam gledao na svom kompu i kod mene je sve ok
:: Sad ne znam kako taj problem da objasnim i sta je uopste problem, probao sam reinstalaciju drajvera, adobe flash playera, i idalje ista prica
:: Naravno primetio sam i da ti drajveri od AMD-a skinuti sa Lenovo-ovog sajta izbacuju neku gresku sa OpenGL-om ali prilikom updejta se to sredi, ali ne znam sta moze da pravi taj problem, jer iskreno da se nisam ni zagledao ne bi ni primetio tu linijicu
:: Takodje rekla mi je da se to pojavljuje i kod BSPlayera, medjutim ja sam gledao dva filma i to mi se nije pojavilo ili se nisam dovoljno dobro zagledao da bi to primetio
:: Ako ima neko iskustva sa tim i zna kako to da resim, bio bi mu najradije zahvalan
::
:: Srdacan pozdra
::
neXus2000 .... 28.01.2017. 17:44 #630205

broj poruka: 3350
Kada pusti video na YT, neka klikne desnim dugmetom na video, izabere settings i neka odstiklira Enable hardware acceleration. To je samo ako je u pitanju Flash player. Najbolje je da se prebaci na HTML5 video na YT. A za ostale sajtove koji forsiraju flash player, onda ide ovo prvo sto napisah.

operator re 28.01.2017. 18:00 #630211

broj poruka: 4266
Random problem sa navedenim modelom graficke pod win 7x64.
Instaliraj windows 10 x64 sa ovog linka:
https://mdl-tb.ct8.pl/get.php?skuId=3864
Drajvere za AMD Radeon R5 M430 instaliraj odavde:
http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows+10+-+64
Sigurno radi sa tim modelom graficke pod windows 10 x64, ali ne radi kako treba pod windows 7 x64.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

hotix Hvala 29.01.2017. 04:01 #630234

broj poruka: 29

Probacu prvo ovo sto je nexus uradio pa ako ne dicicu windows 10 da vidim da li radi tako pa cu vam javiti
milos24 Zar nikom ne bode oci 30.01.2017. 07:04 #630272

broj poruka: 282

neobLJasnjivi u naslovu teme???!!!!

Kaze se objasnjenje a ne obljasnjenje.

Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga,
Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga,
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se,
Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs