Zanima me koja je najbolja izvedba i kakva je RX480 Sapphire NITRO 8GB GDDR5??? Takodje vidim da vecina napominju samsung memorija,da li je bolja ako je samsung?
Sapphire RX480 Nitro(+) 8Gb ti je jedna od najboljih izvedbi trenutno, uzeo sam je pre par meseci i stvarno je odlicno odradjena kartica, ubodes i ne mislis, imas review ovde:
Pre ce biti da misle na jedan od Power Color modela...
Nitro (Nitro +) je verovatno najbolji model u ponudi, uz XFX RX modele. MSI Gaming je dobra, ali dosta ljudi se zali na pregrevanje memorije.
Bitna jos stvar je razlika izmedju 4GB i 8GB modela, driveri su toliko ispeglali stvari u poslednjih mesec-dva, tako da razlika u clocku memorije skoro da ne donosi nista. https://www.youtube.com/watch?v=1W2K-8kLg8M&t=47s Jedan od testova(likova) za koji sam siguran da nije fake, slicne stvari su primecene i na drugim portalima.
Ovo kazem jer je razlika u ceni 15%, nekad i vise izmedju 4GB i 8GB modela, a 4GB je i dalje sasvim ok, mozes eto dodati za 8GB ali eto u generalno dodajes novac za vecu future proof, mada ako mene pitas onda kada bude potrebno 8GB VRAM-a, ovaj RX je biti slab.
Ja bih na KP uzeo Nitro+ ili XFX RX od 4GB, krecu za 235e ili 240e, 8GB model XFX-a je oko 270e, uz ogradu da treba proveriti cene svakako.
ASUS najkvalitetnija i najbolje odradjena naponska sekcija, miljama ispred svega ostalog. Minus je nesto slabije hladjenje zbog male povrsine chipa i heatpipe-ova koji ga ne dodiruju. Svakako skoro necujna vecinu vremena.
XFX GTR i HIS IceQ2 su dobre sto se tice naponske i kako je resena. Takodje prilicno dobar cooler.
Sapphire NItro ima slabiju naponsku, ali odlicno odradjeno hladjenje za 480.
MSI je all-around dobra, nigde nije fantasticna niti bas losa.
Powercolor je otpad tezak. Naponska slabijeg kvaliteta od referentne, isto tako i gigabyte G1.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
:: :: Zanima me koja je najbolja izvedba i kakva je RX480 Sapphire NITRO 8GB GDDR5?? :: Takodje vidim da vecina napominju samsung memorija,da li je bolja ako je samsung?
Koje to vodeće trojke? MSI koji laže za temperature, ASUS koji pravi disko grafičke, a zaboravi da stavi hladnjak na sve memorijske čipove ili raspali Gigabajt koji malo-malo pa usere čitavu seriju grafičkih (ne valja im ni GTX 1060 ni RX 480, a bogami ni RX 470). Drži se i ti GejTeIksova, a RX-ove ostavi iskusnijima.
i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Fury 12GB 1866/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC 8GB/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech A90
Uzeo sam obicnu XfX 480 8 gb i radi za sve pare. Kuleri u principu ne rade sve dok se ne pokrene igra a i kad se upale grafa se ne cuje. Radi za sve pare :D
XFX, pa Saphire pa MSI. Na izvedbe ASUS, Gigashit i Powercolor ne bih trošio previše riječi. Ova prva tri proizvođača su fenomenalno odradili posao. ASUS je toliko usrao motku da je grafici potrebno bar 700w da bi koliko toliko radila stabilno sa oborenim klokom( naručili 3 komada i ni jedna ne valja), dok sa Saphire radi i sa LC POwer na 600w(2gi PCI-E preko molex račve), a najgore je uradio PowerColor kojem ni 700w nije dovoljno za stabilan rad. Kartica nije ni za qurac. Gora je i od ASUS-ove i to dosta. 1.XFX(najhladnija - razlika čak 7 stepeni u odnosu na Saphire nitro klok na klok 2.Saphire Nitro+ najjeftinija sa 220€ i najisplativija kartica trenutno 3. MSI skuplja 240€, a lošija kartica od Saphire. Subjektivno, Saphire ima najljepšu sliku, a XFX najoštriju. U NVIDIA taboru samo 1070 ke ASUS-ove STRIX i MSI Gaming varijante imaju takvu sliku kao na Saphire grafikama. U slabijim varijantama slika je lošija preko DP da jednostavno mi smeta prilikom rada. Ostalo ne bih da komentarišem ni u kojem slučaju.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.