Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Zelen monitor - hitno - post express
STRANA 1 OD 2  
Ognjeni Zelen monitor - hitno - post express 13.01.2017. 16:30 T64422

status: user
broj poruka: 4521

Ljudi buraz prodao monitor, 100 % ispravan, bez mrtvih pixela. Poslato preko post expresa, upakovan u kutiju od monitora, naglaseno velikim slovima LOMLJIVO .

Covek zove danas i zali se, stigao mu monitor ima 3 mrtva pixela i pored toga slika je potpuno zelena.

http://i65.tinypic.com/jrweh4.jpg

1. Sta je moglo da ode, kolika je cena kvara
2. Da li se uopste moze zaliti post expresu i reklamirati ?

Evo sta je primaoc napisao jos u vezi rada

http://i68.tinypic.com/28tkx1d.jpg

Covek trazi da mu se vrate pare

6800k | Dark rock pro 3 | Asus x99-A II | 32gb G.Skill Trident Z 3200mhz | Palit 1070 gtx Gamerock | Logitech Z-5500 | Creative Blaster ZxR | Samsung 840 pro 256gb | 2 TB WD black | LC Arkangel 850w | LG 227-BN IPS
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Za pocetak, pitaj ga da li zeleni shtih ima i u BIOD-su. 13.01.2017. 17:29 #629574

broj poruka: 10999
Nema sanse da ista izmuljas od postekspresa.

Ma3x A da li je moguce 13.01.2017. 17:35 #629575

broj poruka: 223
Da mu naprosto kabl nije ispravan i zbog toga brljavi? Uzmi u obzir da zbog losih kontakata ili samog kabla (vga, hdmi, itd...), hoce da dodje do brljotina.

C: /

imarkovic Re: Zelen monitor - hitno - post express 13.01.2017. 17:45 #629578

broj poruka: 19010
U pravu je Matrix, ovo samo moze da bude do neispravnog kabla 99.9%

::
:: Ljudi buraz prodao monitor, 100 % ispravan, bez mrtvih pixela. Poslato preko post expresa, upakovan u kutiju od monitora, naglaseno velikim slovima LOMLJIVO
:: Covek zove danas i zali se, stigao mu monitor ima 3 mrtva pixela i pored toga slika je potpuno zelena.
:: http://i65.tinypic.com/jrweh4.jp
:: 1. Sta je moglo da ode, kolika je cena kvar
:: 2. Da li se uopste moze zaliti post expresu i reklamirati ?
:: Evo sta je primaoc napisao jos u vezi rada
:: http://i68.tinypic.com/28tkx1d.jp
:: Covek trazi da mu se vrate pare
:: 6800k | Dark rock pro 3 | Asus x99-A II | 32gb G.Skill Trident Z 3200mhz | Palit 1070 gtx Gamerock | Logitech Z-5500 | Creative Blaster ZxR | Samsung 840 pro 256gb | 2 TB WD black | LC Arkangel 850w | LG 227-BN IPS
tortojed Moglo bi da bude do kabla ALI, ako je verovati coveku, problem nestaje kad 13.01.2017. 18:06 #629579

se monitor postavi u ``user mode``. Zato sam predlozio da Ognjenko pita da li se konj Zelenko rita i u BIOS-u..

Ognjeni ... 13.01.2017. 18:07 #629580

Vec je probao kabl sa kojim je i radio.monitor a i drugi kabl. Recicu mu da ocisti konektore na monitoru i proveri.

Ali mimo zelene slike, monitor je dobio i 3 mrtva pixela, znaci da je dobrano ugruvan u putu. Postoje slike pre slanja,dok je bio u savrsenom stanju.

Sta znaci ako radi ok u biosu ?

6800k | Dark rock pro 3 | Asus x99-A II | 32gb G.Skill Trident Z 3200mhz | Palit 1070 gtx Gamerock | Logitech Z-5500 | Creative Blaster ZxR | Samsung 840 pro 256gb | 2 TB WD black | LC Arkangel 850w | LG 227-BN IPS

tortojed Pa znaci da NIJE kabl ako monitor daje sliku kakvu treba da daje u BIOS-u i 13.01.2017. 18:09 #629581

u ``user color`` modu. Napisao je da su boje OK kada stavi ``user color settings``. Da je kabl problematican, isto bi mu bilo u milion mogucih podesavanja...

Ma3x Pada mi na pamet i ovo 13.01.2017. 18:39 #629583

Postoji verovatnoca, mislim da sam u pravu, da ovo nema veze sa ugruvavanjem u transportu, nego sa kondenzom i da je, s` obzirom na vreme i to kako je hladno bilo, opicilo po elektronici i eto ti ga na.

MilosNBG ... 13.01.2017. 21:07 #629586

broj poruka: 1586
Sto rece Ma3x, postoji dobra verovatnoca da je kondenzat ucinio svoje, ako nije bio dovoljno strpljiv da po prijemu, saceka da se malo adaptira monitor na sobnu temperaturu. Skoro mi je stigao paket od post ekspresa, led leden je bio, tj bila - maticna ploca, bogami lepo se je preznojila narednih par sati pre nego sto sam se uopste usudio da je nakacim na napajanje.

A postoji i Marfi.... Ja to kazem ovako - monitor nije hteo da ode od tebe, naljutio se i resio da ti vrati milo za drago sto si ga prodao, tj tvom burazeru.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

Ma3x Re: ... 13.01.2017. 21:53 #629587

Eto, skoro sam cekao nekih 5 sati da hdd koji mi je stigao dodje k` sebi da ga prikljucim. A covek kome sam poslao jednu masinu nije sacekao ni pola sata, iako je `prenocila` ceo prosli vikend u kombiju Bex-a, pa je sjebao hard na njoj. Od potpuno zdravog ispade da ima jedva 40 posto healtha. Sreca pa sve dokumentujem.

:: Sto rece Ma3x, postoji dobra verovatnoca da je kondenzat ucinio svoje, ako nije bio dovoljno strpljiv da po prijemu, saceka da se malo adaptira monitor na sobnu temperaturu. Skoro mi je stigao paket od post ekspresa, led leden je bio, tj bila - maticna ploca, bogami lepo se je preznojila narednih par sati pre nego sto sam se uopste usudio da je nakacim na napajanje.
:: A postoji i Marfi.... Ja to kazem ovako - monitor nije hteo da ode od tebe, naljutio se i resio da ti vrati milo za drago sto si ga prodao, tj tvom burazeru.
:: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
MACHINE mogu da potpisem da je do kondenza 13.01.2017. 22:08 #629589

broj poruka: 5710
Zimi, kad stigne roba spolja, sva elektronika mora da odstoji 12-24 sata u sobnim uslovima pre paljenja

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

gilopile ... 13.01.2017. 22:20 #629592

broj poruka: 9459
Slazem se sa MACHINE.
Znaci, ako `user color` opcija ima normalan prikaz boja, onda je interni problem 100% i nema veze ni sa kablom ni sa g. karticom, ulazom u monitor...

Sta se desava sa test slikom, neka iscupa kabel i neka vidi da li je onda slika OK kada postavi na RGB.

Neka ga ostavi pored neke grejalice par sati i neka ponovo proba.
Moze pokusati i sa factory default u meniu monitora, ako negde gresi sa postavkama.

Sto se mrtvih piksela tice, hmm, moguce od bacakanja paketa, vrag ga zna. Neka pokusa da ih `izmasira` prstom, mozda ce upaliti.

Paketi stoje svuda po tim halama, kombijima na -20 i nije cudno da kad ga doneses kuci na +20 i kusur da ce unutra bukvalno voda da se stvori...A to je smrt za tu digitaliju na main board-u.
Cenim da ce da se vrati u normalu kad odstoji u toplome.

Koji je tacan model monitora, cisto me iteresuje, nevezano za ovaj problem?

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

solaja777 malo o postexpress-u 14.01.2017. 01:25 #629600

broj poruka: 3277
pilicarska firma kod kojih apsolutno nema smisla osigurati posiljku jer ce vas uredno odjebati a u slucaju prevare maksimalno ce vas odjebati i vas novac uruciti lopovima.

Tako da Ognjene reci ce ti da oni zapravo ni nemaju pojma sta je unutar paketa kao i to da ga nisu ni proveravali niti je to njihov posao nego je to iskljucivo dogovor tebe i kupca , prema tome ili si ti zajebao coveka ili je kupac nesto zeznuo. Pa im sad placaj osiguranje posiljke...

SOKI JEBO TE KUPON VISE! :D

gilopile ... 14.01.2017. 01:39 #629601

Ma jednostavno ne vredi. Mozes ti napisati kolikim god slovima `lomljivo`, dzaba. Bacaju te pakete bez obzira, i pride voze kao ludaci i to se sve tumba po kombiju.

Lomljive i osetljive stvari jednostavo samo uz licno preuzimanje ili navesti da ne snosis nikakve posledice prilikom ostecenja u transportu, trece nema.

Retko ko i salje te monitore danas. Sve uz licno preuzimanje ili se ogradi od ostecenja i cao. Pa ko voli da rizikuje, izvolte.

U tvom slucaju, jbg, jedino pravedno je da mu vratis novac, on tebi monitor i to je to. A i ovo pije vodu, sto kaze Milos:

A postoji i Marfi.... Ja to kazem ovako - monitor nije hteo da ode od tebe, naljutio se i resio da ti vrati milo za drago sto si ga prodao, tj tvom burazeru.

Ognjeni .... 14.01.2017. 03:13 #629602

Nije moj monitor, burazov. Viewsonic 24` boga pitaj koji model.

Ne verujem da je kondez, covek je rekao da je citav dan do navece cekao i tek onda ga prikljucio.

Licno kad prodajem uvek naglasim obavezno licno preuzimanje, kod mene moze testiranje bez ogranicenja a za kurire ne odgovaram.

Iskreno ne verujem da je posteno da mu vrati pare, u najgorem slucaju da podele pola pola jer nije krivica njih dvojice nego iskljucivo kurirske sluzbe. Kurirska treba da odgovara u potpunom iznosu za nastali kvar ali u diznilendu a ne Srbiji.

Tj Krivica je potpuno burazova sto je uopste monitor poslao preko pola srbije kurirom.

gilopile ... 14.01.2017. 03:19 #629603

Jbg. Sta da se radi, desava se. Mozda je jednostavno odapeo bez razloga, ne mozemo da znamo.

Valjda ce nekako da rese. Nezgodna situacija u svakom slucaju...Ja da imam kes, otkupio bih ga takav kakav je i svi zadovoljni, al jbg, dekintiran.

Ognjeni .... 14.01.2017. 03:28 #629604

Ma sta ce ti raspali monitor :D bilo bi ok kad bi mogao da se popravi uopste a da nije blizu vrednosti monitora celog... Da mu ga vrati i popravi za 2-3 crvene bi bilo ok ali ko zna sta je u pitanju i koliko ce biti.

imarkovic Re: malo o postexpress-u 14.01.2017. 10:53 #629606

Oni takvi kakvi jesu, nisu duzni da pakuju, nego posiljalac mora adekvatno da zapakuje, tako im i stoji na sajtu, nije to DHL ili UPS koji pakuje za odredjenu svotu novca, itd. A svakako stoji da kupac mora da saceka da uredjaj odstoji lepo, kao sto kaze machine i gile, a ne odmah u struju. Zna on to odlicno, nego je pogresio i sad se pravi blesav, nezgodno je to sto je platio monitor, pa ni tamo, ni vamo, ali generalno nije posteno.

:: pilicarska firma kod kojih apsolutno nema smisla osigurati posiljku jer ce vas uredno odjebati a u slucaju prevare maksimalno ce vas odjebati i vas novac uruciti lopovima
:: Tako da Ognjene reci ce ti da oni zapravo ni nemaju pojma sta je unutar paketa kao i to da ga nisu ni proveravali niti je to njihov posao nego je to iskljucivo dogovor tebe i kupca , prema tome ili si ti zajebao coveka ili je kupac nesto zeznuo. Pa im sad placaj osiguranje posiljke..
:: SOKI JEBO TE KUPON VISE! :D
solaja777 ... 14.01.2017. 11:35 #629607

Naravno da kupac treba da saceka da roba odstoji e sad ko se pravi blesav (prodavac/kupac) to ne bih znao niti ulazim u to.

Sto se tice postexpress-a ne treba da im placate osiguranje posiljke kad njih vec zabole tuki za robu - tvrdice posta sve i svasta ali vam novac na ime odstete nece dati , od mene za osiguranje postexperess posiljke mogu videti samo .!.

VMARC Kondenz i `ladnoca 14.01.2017. 12:05 #629609

broj poruka: 9425
Bice mu OK za par dana... A mozda i nece....

macOS Sierra
What can your Mac do now? Just ask.

imarkovic Re: ... 14.01.2017. 12:05 #629610

Kakvo osiguranje posiljke, sta to podrazumeva? Nisam ni znao za to.
http://www.postexpress.rs/struktura/lat/kako-da/prava-i-obaveze.asp

:: Naravno da kupac treba da saceka da roba odstoji e sad ko se pravi blesav (prodavac/kupac) to ne bih znao niti ulazim u to
:: Sto se tice postexpress-a ne treba da im placate osiguranje posiljke kad njih vec zabole tuki za robu - tvrdice posta sve i svasta ali vam novac na ime odstete nece dati , od mene za osiguranje postexperess posiljke mogu videti samo .!
:: SOKI JEBO TE KUPON VISE! :D
Bokisd1 Kondenz i `ladnoca 14.01.2017. 12:15 #629611

broj poruka: 272
Jeste, misim da je do toga.
Imam neki Asus monitor kupljen polovan, kada dodje zima, s vremena na vreme, ekran pozeleni, .....kada dodje prolece i leto.....opet sljaka normalno.....i tako u krug.....ha.
solaja777 Re: Re: ... 14.01.2017. 12:36 #629613

Kad kupac prima robu ima:

1. otkupninu i vrednost posiljke (ako placa pouzecem, posiljka je osigurana)
2. samo vrednost posiljke (kupac platio tebi robu u napred ali eto da se osigura u slucaju gubitka/ostecenja paketa moze oznaciti ovu opciju i dodatno platiti posti)
3. prenos posiljke bez oznacene vrednosti (ovde ti kazu prc)

U slucaju 1 i 2 trebao bi da imas mogucnost reklamacije tj povrata novca za oznacenu vrednost( i njihov blabla trt mrt 10xuvecan iznos koji ti placa za postarinu) u trecem u slucaju gubitka za ostetu dobijes samo ptt trosak..

:: Kakvo osiguranje posiljke, sta to podrazumeva? Nisam ni znao za to.
:: http://www.postexpress.rs/struktura/lat/kako-da/prava-i-obaveze.as
:: :: Naravno da kupac treba da saceka da roba odstoji e sad ko se pravi blesav (prodavac/kupac) to ne bih znao niti ulazim u to
:: ::
:: :: Sto se tice postexpress-a ne treba da im placate osiguranje posiljke kad njih vec zabole tuki za robu - tvrdice posta sve i svasta ali vam novac na ime odstete nece dati , od mene za osiguranje postexperess posiljke mogu videti samo .!
:: :: SOKI JEBO TE KUPON VISE! :D
phoboskv ... 14.01.2017. 13:19 #629614

broj poruka: 940
Ma 100% ga je ukljucio odmah i zahebao stvar! Sad pokusava da se izvadi i da povrati pare.

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`

Ognjeni ... 14.01.2017. 14:18 #629617

Sad mi kaze buraz da je covek uplatio 9500 din tj sve unapred i 500 din za posiljku kad je stigla... Znaci onda nema osiguranja ?

Mada je covek rekao da su mu dolazili kuci na uvidjaj, da odrade reklamaciju.

imarkovic Re: ... 14.01.2017. 15:28 #629618

Pa sta ti je rekao za ono najbitnije, jel otpakovao/ upalio odmah, ili je cekao?

:: Sad mi kaze buraz da je covek uplatio 9500 din tj sve unapred i 500 din za posiljku kad je stigla... Znaci onda nema osiguranja
:: Mada je covek rekao da su mu dolazili kuci na uvidjaj, da odrade reklamaciju
:: 6800k | Dark rock pro 3 | Asus x99-A II | 32gb G.Skill Trident Z 3200mhz | Palit 1070 gtx Gamerock | Logitech Z-5500 | Creative Blaster ZxR | Samsung 840 pro 256gb | 2 TB WD black | LC Arkangel 850w | LG 227-BN IPS
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs