Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Kuleri od gpu
STRANA 1 OD 1
5Ronic Kuleri od gpu 20.12.2016. 14:07 T64334

status: user
broj poruka: 282
Pozdrav svim, imam Sapphire R9 270 dual-x i od pre neki dan mi je jedan od kulera poceo da se cuje malo glasnije (kao da negde zakacuje)! Skinuo sam graficku ocistio je od prasine, ali isto se desava. Kad ukljucim komp po msi afterburneru kuleri rade na 20% (po auto rezimu), ali onaj sto se cuje okrece se sporije. Medjutim kad ih poteram na 100% cini mi se da se isto okrecu!? Sad u ovom trenutku se i ne cuje toliko, skoro je zanemarljivo. Temperatura je normalna cak i u igrama ne prelazi 55 stepeni. Probao sam da skinem kuler da ga podmazem masinskim uljem ali ne mogu da ga odvojim od postolja (kod njega je onaj pop up kuler sto se samo pritisne da udje na osovinu - bar tako mislim)! Dal je to kuler pred riknjavanje?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdoch Re: Kuleri od gpu 21.12.2016. 02:08 #628308

broj poruka: 1260
Kao prvo kuler je na samrti bez ikakve sumnje. A evo i nekoliko detalja u vezi baš te karte. Imam je upravo pored sebe (rikavela). Radila kod ortaka dve godine i desilo mu se potpuno isto što i tebi, jedan se vrteo sporije a drugi je totalno stao, samo je on to zanemario (nije imao pojma pa su stala oba ventilatora) pa mu je na kraju crkla. Inače katastrofalno su odrađeni ventilatori na toj karti. Da stvar bude gora, rotoru se ne može pristupiti pošto je zaliven u plastiku tako da ništa od podmazivanja (pokušao sam). Jedino što sam uspeo je da sa boka ušpricam WD-40 sa onom tankom cevčicom ali nije mnogo pomoglo pošto je vent već debelo zaribao od prašine. Pošto njih ne možeš servisirati predlažem ti da ih zameniš nekim DIY rešenjem. Ukoliko ne znaš kako ili nećeš da se bakćeš ostaje ti recimo ova varijanta:
https://goo.gl/49kW0y
Sama činjenica da je ovo jedina grafička karta za koju se specifično prodaje kuler baš za nju (nije univerzalni) dovoljno govori o tome o koliko `kvaluitetnom` kuleru se radi. Nemoj da čekaš da i tebe zadesi ista sudbina kao mog ortaka. :)
Živ bio!!
==================
Intel Core i7 3770K 4.2GHz, Gigabyte Z77X-UD5H, Kingston HXS 32GB 2400MHz, Gigabyte GeForce GTX1070 G1 8GB, SiliconPower S60 2x120GB SSD RAID0, Samsung F3 2x500GB RAID0, Storage 5TB
sweredom ventilatori ili kuleri 21.12.2016. 04:14 #628310

broj poruka: 819
Potrosna roba.

Imas u emmi trenutno ili AliExpress.

http://valid.x86.fr/ce9ji9

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
5Ronic ... 21.12.2016. 14:50 #628321

broj poruka: 282
Hvala na savetima. Video sam da ima na winwin-u kompletan kuler sa ventovima za 1000 dinara.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs