1. najbolji program za titlovanje i da ima mogucnost da na primer ide film u njemu sa titlom i da u nekom delu tog programa titl se skroluje u tekstualnom formatu i kad hocu da izmenim prevod samo pauziram kliknem na taj deo teksta i prepravim ....... jbg nadam se da ste me razumeli ako nije jasno nacrtacu pa ce te imati graficki prikaz
2. da li je ikako moguce sa nekom komandom ili programom ili alogaritmom pretrazivati tekst u tekstualnim fajlovima na primer
imam Tekst file 1 , Tekst file 2 , Tekst file 3 i sad znam da u jednom od njih pise ono sto mi treba i ne bih bio problem da jednostavno otvorim taj fajl pa idem search ali sta ako imam recimo 1000 fajlova pa bih onda morao da otvaram svaki posebno ili na primer ne znam gde se nalazi neki od njih na kojoj particiji ili folderu
znaci nesto vako `Search inside/ choose extension/ .txt/ tema na pc berzi/search` i onda pretrazi sve fajlove na racunaru sa .txt ekstenzijom za `tema na pc berzi`
2.1 pretraga videa po datumu i vremenu ( znaci skoro ista fora kao za .txt fajlove )
na primer kamera snima 24/7/365 i sad moram da nadjem sta je snimljeno 12.5.2016 u17:33h a da ne moram da gledam snimke i rucno premotavam trazim po hdd itd....
nego da se trazi po ekstenziji i time code
na primer
search/.mp4/detect time code existance/time/dd.mm.yyyy.hh.mm/search
valjda ste me skontali jbg popio sam par piva ako vam nije jasno preformulisacu sutra :)
1. Najbolji program za koji znam za SVE je VLC, ali moraces da se malo `naucis` na njega. Uz njega dosta mogucnosti ima i hvaljeni Pot, ali ja nikad nisam mogao na njega da se naviknem. Uz to, program aegisub i matori subtools za korekciju sub-a. Veoma je neprakticno i nezahvalno direktno iz programa da to radis, ali vidi vec kako ti je lakse. Programi imaju vrlo laku opciju za import sub, jedan pritisak na tastaturi, ili selekcija iz programa.
2. Kao sto ti kolega napisa, TC je najbolji, a imas i windows-ov search, koji je sporiji
2.1. Ista fora kao za pitanje 2., potpuno ista stvar.
:: 1. najbolji program za titlovanje i da ima mogucnost da na primer ide film u njemu sa titlom i da u nekom delu tog programa titl se skroluje u tekstualnom formatu i kad hocu da izmenim prevod samo pauziram kliknem na taj deo teksta i prepravim ....... jbg nadam se da ste me razumeli ako nije jasno nacrtacu pa ce te imati graficki prika :: :: 2. da li je ikako moguce sa nekom komandom ili programom ili alogaritmom pretrazivati tekst u tekstualnim fajlovima na prime :: :: imam Tekst file 1 , Tekst file 2 , Tekst file 3 i sad znam da u jednom od njih pise ono sto mi treba i ne bih bio problem da jednostavno otvorim taj fajl pa idem search ali sta ako imam recimo 1000 fajlova pa bih onda morao da otvaram svaki posebno ili na primer ne znam gde se nalazi neki od njih na kojoj particiji ili folder :: :: znaci nesto vako `Search inside/ choose extension/ .txt/ tema na pc berzi/search` i onda pretrazi sve fajlove na racunaru sa .txt ekstenzijom za `tema na pc berzi :: :: 2.1 pretraga videa po datumu i vremenu ( znaci skoro ista fora kao za .txt fajlove :: :: na primer kamera snima 24/7/365 i sad moram da nadjem sta je snimljeno 12.5.2016 u17:33h a da ne moram da gledam snimke i rucno premotavam trazim po hdd itd... :: :: nego da se trazi po ekstenziji i time cod :: :: :: na prime :: :: search/.mp4/detect time code existance/time/dd.mm.yyyy.hh.mm/searc :: :: :: :: :: :: valjda ste me skontali jbg popio sam par piva ako vam nije jasno preformulisacu sutra : :: :: :: Hvalav :: :: :: :: NISTA BEZ KABLA
Ima sve sto ti treba. Programce koristim 100 godina i jednostavno ne mogu bez njega, jer imam isto tako gomilu svega i svacega po hdd-ima...
Instaliras, i jednom odradis `update database` i viola. U stotinnjku ti izbaci ono sto pretrazujes, a mozes filtrirati po cemu hoces, cak i postoji .txt pretraga sadrzaja...Naravno, pretraga tog tipa moze ta potraje.
Evo probao, zadao neki broj tel u .txt dokumentu i od 80 000 fajlova sa .txt ekstenzijom koje imam u kompu, nasao je za 20 sekundi, a koristim trenutno digitron komp :) Prokljuvices vec kako i sta..
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
kad sam skinuo i pokrenuo program odusevio sam se zamisljao sam da bude bast tako lol
mada imam nekih problema da nece da ide video nego samo zvuk i krasuje ali to cu ja sve resiti sam sad kad imam program...... sigurno je neki kodek u pitanju
@Kutalion
koristim TC preko 10 god i vec dve nedelje sam na verziji 9.0a i znam da je uvek imao najbolju pretragu skoro sam radio pretragu extenzija ALI ovo http://i.imgur.com/TyskHms.png ne verujem da nisam provalio radi savrseno a vidim da ima i pretraga za office
samo ne znam da li moze da pretrazuje u .pdf .cfg .ini .xml ??? xml xfg i ini su mi jos i najvazniji kad treba da uradim pretragu koda neke igrice ili programa
@imarkovic
VLC koristim samo za konvertovanje .mkv u .mp4 trazio sam po netu razne konvertore ali su svi oni sem vlc jako spori ili imaju problema sa kodecima ili se puno igubi na kvalitetu
a imam dosta .wmv .mkv .avi videa koje treba da prebacim u .mp4 ali sta god sam probao ili krasuje ili jako sporo i gubi se dosta na kvalitetu a ni ja nikada nisam bio expert za te kodeke filtere itd...
ne znam da li bih to sve moglo da se radi u Sony Vegas ?
a da dodam .mp4 naj vise koristim zato sto radi svuda kako treba a i nasao sam ovaj program http://www.fame-ring.com/smart_cutter.html NAJBOLJI za seckanje .mp4 zato sto NE RADI reenkodiranje i nema nikakvih podesavanja oko kodeka filtera itd.... nema gubitka kvaliteta
znaci samo obelezis sta hoces da iseces i kliknes na record i video od 4gb bude gotov za 10sec
takodje hvala za predloge za aegisub i subtools probacu i njih
samo mi nije jasno kako se radi pretraga po video kodu kroz TC jel treba neki dodatni plugin?
@gilopile
ja koristim TC preko 10 god tako da `Kutalion` resenje mi vise odgovara ALI u svakom slucaju HVALA
izvinjavam se sto nisam odgovorio ranije
Hvala svima na super odgovorima trudu i vremenu HVALA
Za konvertovanje, najbolje je skinuti dva programa.
1. Mediainfo - za filmove, prikazuje ti koji kodek je u pitanju i za video i za audio, koji bitrate za oba. To mozes koristiti kada upisujes novi bitrate u programu ispod.
2. XMedia recode - konvertujes u koji kontejner zelis. Imas razna stelovanja za video, audio, jos neke dodatne fore, filtere...itd. Cak ima opciju da ti zaposli sva jezgra i ima nVidia CUDA, ali samo za odredjene kodeke. Samo nisam provalio kada se aktivira.
U svakom slucaju, u zavisnosti od bitrate, smenjivanja scena, brzine scena...itd. Toliko fps-a ces dobijati u dekodiranju..
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.