Imam Nvidia 4200 Ti agp8x, i sad bih da je promenim za neku bolju, ali kako su skoro svi otisli na PCI a ja nisam, sad nemam pojma koje su kartice izasle jer se iskreno nesto i ne razumem. Pa sad nemam pojma koju graficku da kupim do nekih 75-80 eura, ali da mogu da rade novije igrice koliko toliko normalno. Molim da date predloge, ja sam cuo za 7600gs, ali to nema veze sa mojim odabirom. Hvala unapred !!!
Jako malo ima kartica sa AGP slotom sad,7600GS je 80e i ona je prakticno i jedina koju sam i nasao od malo jacih ( gledano na FX5200,9200,9600 ) Sad ima tu i 79xx od nvidie za AGP al koliko vidim nema da se kupe ...a mozda i ima negde.. 7600GS ne izgleda lose a ste se tice igara kolko tolko bi trebalo da mozes da ih igras ono...`normalno` 6800GT je extra al de ima...
Dobar je 7600GS samo gledaj da nadjesh sa DDR3 memorijom i to je to..ne vredi da se mucish..a ta kartica je dobra..Veruj mi necesh zazaliti.>A sigurno je 10X bolja od 9600XT i bolja od 6600GT ili 6800.....Ipak je novija generacija....Eto ti.>uzimaj ako je nadjesh..Poz
Imas NVidia FX7600GS 256mb ddr2 128bit DVI Gigabyte u Ant Computers za 75 jura. Ant Computers Studentski Trg 8 (stambena zgrada, u prizemlju levo). tel/fax: 011/3287-100, 3287-101
da ti je komp star barem 4 god koju god da stavish grafiku necesh se igrati.. osim ako imash neki a64 a i on je bash slabashan 75e za 7600gs bacene pare. ako hocesh da igrash nove igre trega ti 500-600e, a tih kohfiguracijaima ovde koliko hocesh. ja bih ishao na amd varijantu,, ps. ova firma na studentskom je za izbegavanje,bio sam tamo vazu bre mnogo
Moja preporuka 7600gs. Imam Gainward 7600gs GoldenSampleDDR3 i igre mi rade na high i medium podesavanjima na rezoluciji 1024x768. Karta se jos i dobro klokuje pa ti vidi. Po meni best buy za AGP inace pazario sam je pre nekih 7 meseci i nisam se pokajao. Sada ne znam koji procesor imas i koliko rama?
ima Gainward 7600gs GoldenSampleDDR3 ali pci-e vec nekih godinu dana i mogu reci samo to da je karta jako blizu svom jacem bratu gt verziji i kao shto kaze hajduk dobro se klokuje.mada mislim da je sada vec vreme da predjesh na odavno vec aktuelnu platformu posto je tvoja stara oko 2,5-3god min a po grafi bih rekao i vise.
U Pa*omu navodno imaju XFX 7900GS za AGP ali cena je oko 13-14K dinara. Mislim da je to najjaca kartica za AGP koju sam video da stvarno ima da se kupi, inace pitanje je koliko ce i ona imati od svoje brzine zbog procesora sa kojim se uskladi.
Reci koji procesor imas i memoriju pa da ti reknemo nesto konkretno. Ja sam za X1650pro 256ddr2 Imam jednu kuci utaknutu i tera Stalkera na 1024x768 na high details bez da secka i to na konf. staroj 4god .Doduse moja je 512ddr2, ali nju ces tesko naci ovde. Neznam kakav je 7600gs golden sample ali cu ti reci kakav je 7600gs obican. Gigabyte 7600gs mi je gasio monitor kada kliknem na control panel, a igre je ili sam gasio ili rest komp. Asus isti model je samo izbacivao iz igre usled `unable to complete texture drawing`. Inace 7600gs ti je silent verzija pa se pripremi i za kupovinu dodatnog ventilatora.Ja sam se opekao zesce kad sam se uhvatio za karticu. Pre par dana sam pazario jos jednu X1650pro 256ddr2 (asus)za devojkin komp i vrlo sam zadovoljan. Kostala je 6000din ravno. Ima odlican kuler na njoj. Masivno izgleda i ekstra hladi.Hladnjak je bio mlak posle sat igranja stalkera.Ventilator izuzetno tih. Gurala je stalkera odlicno uz cpu Athlon 2000+ i 1GB rama. Cene ovim dvema karticama su tu negde razlika jednocifrena ako se ne varam.
@vaskev najaca agp kartica ikada ce tek biti izbacena ati x37** serija samo da nadjem link pacu ga bacim ovdi:) a sta ti ja znam...
Slozio bih se sa prethodnikom, ako nadjes 1650 Pro sa DDR2 jeste sporija, ali je i dalje dobra. I moze sa slabijim procesorom bez da ostane neiskoristenih mogucnosti.
Za nju ti je minimum bas Athlon 2000+ XP, a pozeljan Athlon 2500+ (ili Sempron 2800+) uz 768MB RAM-a.
Hm vrlo diskutabilno dal je sporija mozda na papiru ali...meni se cini da je ati ipak brza. No tu je benchmark pa cemo da vidimo a sta ti ja znam...
:: Slozio bih se sa prethodnikom, ako nadjes 1650 Pro sa DDR2 jeste sporija, ali je i dalje dobra. I moze sa slabijim procesorom bez da ostane neiskoristenih mogucnosti :: :: Za nju ti je minimum bas Athlon 2000+ XP, a pozeljan Athlon 2500+ (ili Sempron 2800+) uz 768MB RAM-a :: :: ::
Evo ti redosled po snazi (kad iskjučim 1950pro koji se teško nalazi za AGP i skup je) 1. X800 XT (X850 PE itd) 2. 6800 (Ultra, GT je 20% sporija) 3. x1650pro gdd3 4. 7600gs ddr2
Nemam rezultate za 7600gs ddr3, trebalo bi da bude značajno bolja od ddr2 varijante. 6800 ultra ne preporučujem jer su velike (2 slota) i troše ko ruski tenk. Preporuka je polovna X800XT, iznikne na oglasima tu i tamo.
I ja sam do skoro imao slicnu dilemu posto imam Northwood na 2GHz, OC na 2.6 i najvise razmisljao o nekoj 7600gs sa DDR3 memom posto je 90% ljudi tipovalo na nju a i do sada sam uvek imao nVidiu, ali posto nisam hteo da dam vise od 80e a 7600 novu sa DDR3 nisam nasao za te pare naleteo sam na SAPPHIRE X1650PRO 256MB DDR3, kupio, stavio, instalirao najnovije Omega drajvere, probao razne nove igre i sve radi SAVRSENO bez ikakvih problema tako da sto se mog iskustva tice ako se odlucis za ovu kartu sigurno neces pogresiti. Pozdrav
Ako nadjes koristenu X800 XT za 80 evra - uzimaj i ne pitaj. Probao sam je u svom kompu svojevremeno, radila kao avion, azdaja od kartice. Nema bolje investicije za AGP.
Ako hoces novu karticu za 80 evra - x1650 Pro bez dileme.
Obe ce tvoj komp dobro da iskoristi.
Ogdovor Pajsiju: replicirao sam kolegi i samom sebi pa sam te mozda zbunio. Rekoh da je kartica sa DDR2 sporija nego DDR3 - sto je logicno.
Da, nisam obratio paznju ja sam u glavi imao 7600gs sa ddr2.) a sta ti ja znam...
:: Ako nadjes koristenu X800 XT za 80 evra - uzimaj i ne pitaj. Probao sam je u svom kompu svojevremeno, radila kao avion, azdaja od kartice. Nema bolje investicije za AGP :: :: Ako hoces novu karticu za 80 evra - x1650 Pro bez dileme :: :: Obe ce tvoj komp dobro da iskoristi :: :: Ogdovor Pajsiju: replicirao sam kolegi i samom sebi pa sam te mozda zbunio. Rekoh da je kartica sa DDR2 sporija nego DDR3 - sto je logicno :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.