Pozdrav drugari. Doticna Asus 290x(garancija istekla) ugasi monitor u 3d rezimu, znaci kada ulazim u neku igricu ili bencmark. Samo zacrni ekran, posle toga lampica na njemu sija zutom bojom umesto zelenom i to je to, samo restart pomaze. U 2d rezimu radi najnormalnije, probam drugi dvi ulaz i tu se obradujem jer karta radi regularno kada pokrenem nesto u 3d rezimu. Znaci, karti je riknuo jedan dvi ulaz jel tako? Hvala svima.
:: Pozdrav drugari. Doticna Asus 290x(garancija istekla) ugasi monitor u 3d rezimu, znaci kada ulazim u neku igricu ili bencmark. Samo zacrni ekran, posle toga lampica na njemu sija zutom bojom umesto zelenom i to je to, samo restart pomaze. U 2d rezimu radi najnormalnije, probam drugi dvi ulaz i tu se obradujem jer karta radi regularno kada pokrenem nesto u 3d rezimu. Znaci, karti je riknuo jedan dvi ulaz jel tako? Hvala svima ::
Kakve razlike za dvi ima da li je prikaz 2d ili 3d? Sam izlaz ili radi ili ne? Osim ako ne dolazi do nekog problema kada karta povuce struje, onda je mozda i nesto vise?
Znam da znas dosta ali procackaj drajver, power sekciju. Ima razlike da li karta tera neki teski 3D ili samo 2D, to je jasno, ali je nesto u prilagodnoj elektronici tog DVI koji zeza je krenulo ka vecnim lovistima. Desavalo se da razlicite verzije drajvera izazovu takve probleme.
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
E sranje zivo... Probao sam i nov win i nove drajvere, ne vredi. Pre 2 sata mi je karta ugasila monitor i na drugom dvi izlazu i to kod obicnog surfovanja...
Predlazite drugari sta dalje... Da se oprobam u kulinarskim vestinama?
Zaboravio sam za ovaj slucaj. Sve se resilo vadjenjem kartice iz slota, pa sam posle za svaki slucaj i bateriju sa ploce skinuo, iskljucio iz struje ceo komp, pa onda dugmetom za paljenje izvukao struju iz masine i kako se vec sve to radi po pe-esu...
Koliko me secanje dobro sluzi, slican problem sam imao sa gtx 570 pre par godina. Isto je tako nesto gasila monitor i ludovala, vadjenjem iz slota se sve resilo. Kakve to veze ima i sta je tu pobrljavilo pojma nemam. Najvaznije od svega da je ova furuna 290x ziva, jer ja nemam predstave koju bi karticu pazario u ovom trenutku, jer mi se trenutne performanse po ovim cenama uopste ne svidjaju...
Sa hardverom ce se covek nagledati svakakvih stvari, i onih objasnjivih i onih koji to nisu. Ja sam uvek govorio da se hardver ponasa nekad kao da je ziv :)
Evo meni sta se desilo kada sam sklapao Skylake masinu. Sastavim sve i krenem dizanje sistema, prvo butovanje zelen ekran. Ja gledam i pomislim, vide ove budale iz Asusa promenili bios i stavili zeleno ali opet cudan font slova, nekako bledi, nije jasan. Malo prosaram po biosu, vidim ima odredjeni lag, nije bas fluidno kretanje. Postavim sve i krenem butovanje za instalaciju wina, prvi post opet zelen ekran. E tu sam shvatio da vec nesto nije u redu a grafika nije, GTX 1080 ki zmaj, blujuje vatru.
Sta mi je ciniti vec da izvadim ponovo grafu, ubacim u slot, opet zategnem i zavrnem sraf, resetujem bios, clear cmos i da vidis cuda, sve radi najnormalnije. Nema ni traga od zelene pozadine. Zao mi je sto nisam slikao, nisam se setio jer je po malo vec poceo da me iritira problem pa sam zeleo sto pre da ga resim.
Eto, od tad pa na ovamo a proslo je skoro dva meseca koliko vec radi sve kao svajcarski sat.
Ne znam za vas ali veoma je moguce da cu ja ove godine kupiti ASUS Vega 10. Zao mi je samo sto nemamo onu Black Edition plocu da nabudzim onaj Monoblock. Black-Silver-Red bas je dobra komninacija za novu Intel-Radeon masinu. Naravno u tom slucaju bi i Vega isao pod vodu.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.