Kupio sam danas ovu graficku i odlepio sam. Ugradio sam je u komp, reinstalirao prethodne drajvere i stavio nove, i prilikom podizanja igre komp se resetuje... Prvo sam pomislio da od starih drivera posto je bio AMD nesto nije ostalo.... zgazio sam sistem, podigao sve iz pocetka instalirao i sve super... i pokrenem igru i opet ista prica resetuje se komp... Pomislio sam da nije napajanje (LCPower 600W), ali radilo mi je pre ove graficke imao sam spojeno i 3 hard diska i 6 ventilatora i cd-rom, iscupao sam sve ostavio samo jedan hard disk i graficku medjutim idalje isti problem... cim pokrenem neku igru resetuje se racunar. Negde sam citao da mozda treba update Biosa da se odradi... ne znam sta jos da uradim, to cu sad probati ali me zanima da li vi imate neki predlog.
Mislis da nije problem do napajanja? Instalirao sam sada za maticu live update 6 za msi plocu pa cu probati sa updejtom biosa preko toga. Ne znam jel imao neko slican problem i jel zna sta sve moze biti
Druze, mislim da ti VMARC lepo rekao sta prvo trebas da navedes. Treba nam cela konfiguracija navedena kako bi znali prvo koje je napajanje i koliko masina zaista moze da povuce. Takodje da bismo shvatili da li neka od komponenti moze biti problem.
Dodatno mozes probati graficku na jedan od drugih kompova npr kod druga.
Ako kojim slucajem imas za cpu FX8350 onda je najverovatnije do napajanja jer taj cpu ume da povuce u piku bez problema 300W, i kad na to dodas i gpu stvar je jasna, a taj LC od 600W, ako je ona standardna verzija napajanja, ne moze da da stabilnih 500+ w.
Ja sam svojevremeno imao isti problem, imao sam upravo FX8350 i do duse 7970 grafiku, a za napajanje sam imao chieftec od 600w, ne secam se tacno.
Uglavnom, ako mozes probaj sa drugim napajanje, pozajmi od nekoga na kratko i bar eliminisi njega kao eventualni problem.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium+Z-5500
Da li mozes da objasnis kako se resetuje komp? Da li izgubi struju kao da se ugasi racunar pa se posle par sekundi struja vrati i bootuje ponovo ili se resetuje kao da si resetovao ti racunar samo naglo a struja je sve vreme prisutna u racunaru. Nikada nisam ostao sa jednom grafickom u kuci, uvek su tu dve ispravne otprilike slicne potrosnje, najvece moguce oko 250W. I nikada ne treba ostati sa 1 napajanjem ali trenutno je takva situacija da imam samo jedno inace bi trebao naci i rezervno da stoji. Sa te dve stvari mozes da 50% potvrdis ili odbacis krivca.
Tako je isto ortak uzeo 7970 svojevremeno i zakacio je na neko LC crap PSU, kad kod je pokrenuo nesto sto uposljava i CPU i GPU (igra npr), komp se gasio jer je PSU bio nedovoljno snazan.
8350 moze da povuce 300w jedino ako je klokovan na 5.5+ ghz sa voltazom 1.65 i preko. Tada je isto kao da imate 9590, tj. povlaci i vise struje logicno...
A za ovo klasicno klokovanje tipa 4.6 ghz sa voltazom 1.46 ne bi trebalo vise od 180-190 vati da povlaci.
FX8350 u prime95 testu bez problema vuce 270-280w, proguglajte malo. A kad je malo kloknut stvar je vrlo jasna. Ja ne kazem da on non stop vuce toliko ali u nekom momentu sigurno napravi pik, pa kad se na to doda i grafika sve se pklapa sa pricom oko povecane potrosnje kad se pokrene neka aplikacija poput igre.
Elem nije ni bitno da li vuce +- 50w, gore dole, nek covek proba svakako sa drugim napajanjem.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium+Z-5500
Ne vuku toliko struje koliko ti fx sa 8 jezgra prave problema maticnim plocama i na kraju se desi upravo gore navedeno a iz razloga neceg što ocito nije odradjeno kako treba na samim maticnim plocama. Inace sve ostale komponente na komjuteru koje si naveo troše samo nekoliko vati a sama graficka trošii u proseku 160w a maksimalno ume da povuce 180w. Najbolje je da proba ili drugo napajanje ili da proba tu graficku kartu kod nekog drugog a svakako bi pomoglo da znamo koji je procesor jer ako je fx problem bi mogo da bude upravo u ovom što sam reko.S druge strane dal si ti to uopšte povezao kako treba tj dal si ubo kablove za dodatno napajanje u graficku kartu a to je neko vec i pitao.
600W LC Power, ono kancelarisko H12, je radilo mining LTC sa 7950 u dole potpisanoj masini, sa sve rekompresijom videa... Radi i dalje ali bez mininga, i tako 3 god...
O.K. je što si javio da si rešio problem. Ali zarad ove zajednice koja se potrudila tebi da pomogne mogao si (makar) da navedeš konfiguraciju koju imaš i koje napajanje si kupio i time rešio problem.
Možda će to što napišeš nekad nekom pomoći da ne odlepi odmah kada kupi grafičku kartu.
Pozdrav!
Vlada
:: :: :: Nista resio sam problem, problem je bio u napajanju, kupio drugo i sada radi :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647264. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.