Meni ovo na prvu loptu zvuči kao da je na grafu priključen TV koji stoji ugašen. Pri pokretanju kompa se inicijalizuje primarni monitor koji je u ovom slučaju Viewsonic a kada se podigne win i sa njim driver sliku baci na sekundarni odnosno TV iako je ugašen. Ovo mi se desilo hiljadu puta. Ako nije u pitanju TV daj malo više detalja pa da lakše nadođemo na uzrok problema.
A) drajver je u pitanju - a on nije aktivan pre windowsa i u safe mode-u, tj. ako radi ok u safe mode, onda je drajver i kartica je MOŽDA ispravna ( a možda drajver puca zbog neispravnosti kartice, kad se pokrene neki deo hardvera kartice koji poziva samo taj sepcifični deo hardvera.
B) fizički je neispravna kartica (kombinacija ovog gore) ili, zaglupela se gde da baci sliku - (ovo sa tv-om ali ne mora da bude stvarno tv, možda je zaglupio senzor-kolo-kontakt koji prepoznaje gde je opterećenje tj. izlaz a da stvarno nema ništa priključeno). Tu, ili je stvarno nešto rikavela ili će neki postupak `resetovanja` pomoći, tipa priključenja pa skidadanja opterećenja sa izlaza kartica, vađenje sa napajanja tj iz mb.. ili se prosto to desi samo.
c) defekt logike na monitoru, gde ... ma ne verujem, ne pada mi na pamet kako se razlikuje signal pre i u windowsu za sam monitor, ovo ipak otpada.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.