Nisam nešto preterano pratio scenu zadnjih 1-2 god, tako da sam sada samo na brzinu malo izguglao, i delluje mi da je RX 460 najbolji izbor za 100-150€, ispravite me ako ima nešto bolje za te pare.
GTX 1050 Ti ce biti mnogo ozbiljniji igrac. GTX 1050 bez Ti ce bez verovatno prevazici GTX 960 a ona je brza od OC verzije RX 460 za 20-tak % tako nesto..
Ako je cena za GTX 1050 najavljena za 110$, racunam da je to negde 120-130 eura kad se pojave. Za GTX 1050 Ti ne mogu da tvrdim jos. Testovi obe kartice za par dana.
P.S. Obzirom da je GTX 1060 pomrsio konce, i u ovoj nizoj klasi se moze desiti isti scenario.
Ako ti nije hitno, sacekaj da vidis cene za nadolazece GTX 1050 i Ti modele, mada mislim da ces se nacekati, dok stignu u maloprodaje, dok se slegne cena itd.
Ima u jednoj nasoj domacoj radnji, cini mi se za 137e, Sapphire 460 2GB Nitro+. Mislim da za tu cifru trenutno nemas bolje ako gledas ulozeno/dobijeno a da je novo.
Od polovnih kartica, mogu se naci 270/X za nekih 100e sa garancijom, mada koliko sam video, sve su reparirani modeli sto ti ne bih preporucio.
:: Nisam nešto preterano pratio scenu zadnjih 1-2 god, tako da sam sada samo na brzinu malo izguglao, i delluje mi da je RX 460 najbolji izbor za 100-150€, ispravite me ako ima nešto bolje za te pare :: :: Black Wolf
Trenutno, verovatno da jeste. r9 270/270x ( 80-100e ) su nesto jace u dx11 naslovima, ali i trose 2x vise struje, takodje 7870 i 7850 su ok kupovina (za 80/60e ) ali njih je sa garancijom gotovom nemoguce naci.
Drugar je pre par dana pazario PowerColor rx460 2GB RedDevil u radnji na E za ~15k din.
Mogu reci da je kartica sasvim pristojna, za te pare novu a bolju trenutno neces naci.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.