Momci hvala za korisne savete u vezi prosle teme.Sad ja imam novi problem,komp me tera da ga razbijem. U februaru sam ubacio 6600GT AGP varijantu sve je sljakalo kul do mozda unazad dva meseca,sam se resetuje a u zadnje vreme i ugasi cim pokrenem neku zahtevniju igru.Odmah sam promenio napajanje stavio od 400w al to nije pomoglo.Stalno pratim parametre,pravim testove al sve je KAO OK.Ako igram na pr. Counter 10 sati sve je ok pokrenem nesto jace cvrc. Cak i kad je upaljen a da nista ne radim na njemu posle par sati se ugasi a temperatura proca i grafike je u normali.Ljudi pomagajte.......... Hvala unapred.
hm,temperature ako se pregrejava,napajanje si koje stavio ( tj. cije ? ) Je li nesto klokovano ? Ako si klokovo grafiku mozda nije stabilna na tome pa je to zeza ako jesi,probaj da spustis za malo. CPU ? RAM ? nesto klokovano ? I proveri da li su kablovi lepo gurnuti,mozda onaj sto ide u maticnu nije uso do kraja pa kad povuce struju on ga zezne il tako nesto.
Sve sto si rekao tipuje da crkava (tj vec ne valja) memorija ili ploca. Pod uslovom da imas ispravno to novo napajanje.
Ako se graficka kvari, imao bi prvo problema sa slikom (artefakte, zamrzavanje, seckanje, mesanje boja, haos na ekranu) ili bi dobio kakav plavi ekran sa porukom., ne bi dolazilo do restartovanja.
CPU se obicno ne kvari postepeno i ne daje takve simptome.
Ako te ne mrzi, a ti testiraj memoriju sa programom Gold Memory (raspakujes ga na floppy, pa dignes sistem sa flopija). Ako prodje uspesno testiranje, memorija je OK.
Drugi nacin je da sa nekim zamenis memorije pa vidis kako radi tvoja kod njega, a kako tvoj komp sa njegovom memorijom.
Ako je memorija u redu, ja bih probao sa jos jednim (provereno ispravnim) napajanjem.
Licno sam vidjao slicne probleme sa memorijom i napajanjem, retko (ali moguce) i sa plocom.
Hvala na savetu za testiranje ploce obavicu to.Ploca je GIGABYTE 865 PI do sada mi nije pravila probleme.Memorija je Kingstone matora godinu dana b pa bih nju iskljucio da je krivac. Inace napajanje mi je neko obicno sto kosta 800 kinti mislim Frontier ili tako nesto, al dosta ljudi ga kupuje,ugradili su mi ga likovi iz prodavnice gde sam ga kupio.Znam da treba imati kvalitetnije al posto je masina AGP i nije prevelika zver mislio sam da ce i ovo dobro doci. Cenim sve savete i ako imate jos ideja saljite.
Kako si i zašto uspeo da se odvojiš 800 kinti za takvo napajanje? Šta li si onda menjao kad si to stavio? Sve više imam osećaj da na ovom forumu pRdimo u vetar. Ne odgovaram iz lenjosti da pročitam više od 10 aktuelni poruka...
E ako je Frontier on je napajanje slabo 100% !!! Jednom sam drzo isto tako neko cena im se krece od 400-900din i na tezinu imaju bukvalno 200g Ja bi zamenio napajanje za neko bolje ( Chieftec,Cooler Master THermaltake ) Chieftec najbolji i najeftiniji izbor. U svakom slucaju napajanje nije nimalo dobro i najverovatnije je to i proveri to na ovaj nacin. Udji u WinAmp napravi listu pesama od jedno 100 pesama il tako nesto i onda naglo scroll-uj nadole celu listu ako ga resetje to je napajanje sigurno jer onda povuce struju. Valjda imas WinAmp i neke pesme ..
Legendo kad budem imao vise para stavicu napajanje od 80 jesha,stavio sam napajanje koje kupuje pola Beograda jer u tom trenutku nisam mogao da uzmem skuplje, a molio sam za savet a ne za kritikovanje mog budzeta. :)
slican problem... zaleteh se zamenom napajanja... mdjutim... bese BIOS u pitanju. Malo starija ploca i pravila problem sa poslednjim apdejtima DX9.. ispravka upravo tog problema je pisala u jednoj od revizija...
. Dakle, flesuj BIOS na najnoviju verziju, ako ne pomogne ostaje ti SAMO napajanje.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.