Nece da moze sa jednokanalnom i sporom memorijom :D
5820k @ 4.5ghz Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker <
Re: Je li OS Win98? Sve si naveo, osim onog (skoro) najbitnijeg.
08.09.2016. 21:23
status: user broj poruka: 10999
-OS (nadajmo se da nije 10ka) -drajver
:: A sad ozbiljno: koji je Win, pretpostavljam da si instalirao drajvere i kako se ponasa u drugim igrama :: :: EDIT: proveri Gaming u AMD VISION, proveri u BIOS-u Advanced / North Bridge Configuratio :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
najjeftinija ploča, kung-fu napajanje i šnj kućište. E, pa neće da može. Da bi grafika na APU-u radila kako treba, memorija treba da je što brža i da radi u dual čenelu, kako bi se dobila 128-bitna magistrala. A što se čipseta tiče, da su sve jeftinije ploče, tj. čipsetovi isti, ne bi ih bilo 4 komada za FM2+ soket.
i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 850 EVO 250GB/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/Pro Case Nitro AX/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech A90
Kutija i No1 su donekle upravu. 2x4 jeste bolje od 1x8 i No1 je objasnio zasto. Medjutim, imati samo 7fps nije normalno zato sto sa 1x4GB drug ima 30FPS na L4D2 na APU takodje.
Tu ti je nesto felericno i nema veze sa memorijom. Ne mozes imati tako ocajan FPS, zbog memorije mozes dobiti/gubiti 10-15%. Ili najnovije drajvere sa AMD sajta (odnosno ako su vec najnoviji, onda sa CD-a), ili na dijagnostiku, videti sta ne valja, ali meni smrdi na CPU ili plocu, tim redom.
Posto ima 1x8GB grafika radi na 64bit zato radi sporije(da ima 2 stapa bilo bi 128bit) ali kako su to drugi vec rekli probaj u bios-u da dodelis grafici vise rama(max je 2GB) standarno je oko 512MB ili 256MB pa zato verovatno imas mali FPS.Probaj pa da vidimo da li ima pomaka
Evo me da se javim, do cega je bilo, je ne bas odgovarajuci/kompatibilni ram, komp se kucao 15x dnevno na najobicnijim nezahtevnim taskovima, a u igrama 7 fps-a vrti...
Izvadim taj ram turim svoj i sve radi ko sat, fps ode na 30+ i nema kucanja windowsa (ceo dan juce radio komp nijednom se nije skucao sa mojim ramom) ram je inace skoro isti po specifikacijama, sem sto je ovaj moj kingston a njegov korsa.
Takodje, 15 godina otkako se zanimam sa kompjuterima uvek sebi uzimam samo kingston, nikad nijedan problem nisam imao niti mi je ikada crkao ram ili pravio ovakve oce kako nece kaki probleme...
Ne tvrdim da su najkvalitetniji, ali su meni licno definitivno najpouzdaniji.
Kad si napisao `sve radi kao sat` nisam znao da kuca u Windows. Ako ne kuca 24x dnevno - to već nije kako treba...
Važno je da si rešio problem. Na žalost, ni ja više ne testiram nove diskove i memorije, pretpostavljam da sve to radi. Ali nije uvek tako. Nekad se to odmah primeti, nekad ne.
Jednom sam imao posla sa jednom memorijom koja je prolazila memTest koliko hoćeš ciklusa i sati, ali jednostavno nije lepo radila, pa je Win brljavio. Drugi put sam naišao na memoriju koja pravi problem sa turskim serijama. Isključivo. Ispostavilo se da zamrzava računar kada izvesna gospođa gleda turske serije na sajtu natabanu.com. Zašto zamrzava baš na turskim? Pa, zato što izvesna gospođa ne gleda druge serije, a turske gleda non-stop. Tako sam i ja testirao sa memTest, ali nije nalazio grešku. Dok nisam testirao tri ciklusa. U trećem je pucao. Tu neki čip štucne i zamrzava tursku seriju. Ne znam za indijske i ostale.
Pozdrav!
Vlada
:: Evo me da se javim, do cega je bilo, je ne bas odgovarajuci/kompatibilni ram, :: komp se kucao 15x dnevno na najobicnijim nezahtevnim taskovima, :: a u igrama 7 fps-a vrti.. :: :: Izvadim taj ram turim svoj i sve radi ko sat, :: fps ode na 30+ i nema kucanja windowsa (ceo dan juce radio komp nijednom se nije skucao sa mojim ramom :: ram je inace skoro isti po specifikacijama, :: sem sto je ovaj moj kingston a njegov korsa :: :: Narucen drugi za zamenu :: :: Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: Ram:10 Gb Kingsto :: SSD: Patriot 240gb +HDD 500g :: MBO:Asus M5A9 :: Case:Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650 :: Keyboard: Natec RX2 :: Mouse:Mx 518+v7 blood :: Screen: ViewSonic 27 :: ::
I ovde je brljavio na odredjene stvari, testovi su kao bili ok. Samo pokazatelj da je najbolji test obicno relano koriscenje racunara, sve sem toga bilo kakvi benchmarkovi ili sintetika, je samo neka smernica, nista vise.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.