Isto ti je. Jedina razlika izmedju HDMI i DVI, je da DVI moze da nosi i analogni signal, pa i zvuk. Sve zavisi od verzije DVI. Za zvuk je potreban opet konverter u HDMI.
U svakom slucaju, stavis HDMI, jer je manji kabl, tj. konektor.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Zavisi. Skoro sam liku spajao komp sa tv-om i preko HDMI bila ocajna slika. Znaci, slika kao da nije u native rezoluciji, povecan kontrast i mutnjikava, a preko DVI sve savrseno.
TV neki Samsung, a karta 7770. Probao 3 razlicita HDMI kabla i isto.
Pokusao menjanje rezolucije i Hz i uvek isto losa slika.
Tako da, probaj obe varijante i koja baci bolju sliku, ostavi.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Nema nikakve veze. Kabl od 500 din ili od 3000 je isto jer se radi o digitalnom tipu penosa signala, tako da su kao pozlaceni kablovi, dupli shirm i slicno samo prevare kod prodaje kablova jer apsolutno nema nikakve razlike. Nije to era analognih VGA. Inace DVI i HDMI daju istu sliku.
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Ma naravno, isti djoka je to sve. Pogotovo ako se koriste oni kratki do 1 metar. Svaki ce zavrsiti posao.
Isto kada mi neki kvazi audiofil trtlja kako ima bolji zvuk sa pozlacenim cincevima :D Jeste kako da ne... Recimo, napravi fatalnu gresku kod odabira pojacala i kutija i sada gleda na pozlacene cinceve koji ce mozda bolje zvucati od onih pijacarskih za 0.0.0.1% ili ti, da ima jos jedan par usiju, nece primetiti razliku:)
Ovo prvi put cujem da je preko HDMI losa slika ,mora da imate Nvidia graficke .),kod mene na LCD TV savrseno radi HDMI i zvuk i slika.Mnogo jasnije nego na VGA.
Nije mi to prvi put da je slika preko HDMI katastrofa. mislim da su bile sve ATI kartice. Ova zadnja 7770. Preko DVI TV daje savrsenu sliku, a preko HDMI slova sva okrzana, kao da nije u native rezoluciji i + kontrast pojacan. Nista cackano nije u CCC...Probao sve moguce oko rezolucije i HZ i uvek slika losa, koju god rez. da postavim. Kvalitet slike kao da sam skopcao tablet od 1000 din preko HDMI na TV. Katastrofa.
Prvi put cujem za to ,verovatno je neispravan HDMI izlaz.Koji god sam probao Radeon od 4xxx serije ,5xxx do R7 sve je radilo extra.
:: Nije mi to prvi put da je slika preko HDMI katastrofa. mislim da su bile sve ATI kartice. Ova zadnja 7770. Preko DVI TV daje savrsenu sliku, a preko HDMI slova sva okrzana, kao da nije u native rezoluciji i + kontrast pojacan. Nista cackano nije u CCC...Probao sve moguce oko rezolucije i HZ i uvek slika losa, koju god rez. da postavim :: Kvalitet slike kao da sam skopcao tablet od 1000 din preko HDMI na TV :: Katastrofa :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Taj TV sto je losija slika sa HDMI, do moda slike je kada se poveze sa HDMI, ima valjda movie, standard, gaming mode itd. Isti problem imao prijatelj dok nije skapirao, do tad se patio sa DVI na VGA.
Inace HDMI i DVI digital daju istu sliku. Nema tu razlike u kvalitetu. A sto se tice kvalitetnijeg kabla, voleo bih da vidim da taj od 300rsd kabl radi na 5-10m, trt milojice :D Treba da se polomis dok nadjes kabl koji ce to da prebaci, i HDMI i DP.
5820k @ 4.5ghz Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker <
Svi HDMI kablovi su istog kvaliteta, jedino kod ovih skupljih je bilo više mesta za nule na nalepnici za cenu.
Što se tiče zvuka, prijatno sam se iznenadio kada sam video da se kod nekih DPtoHDMI adaptera prenosi i zvuk. Pomislivši da je to standard, ne razmišljajuči da proverim malo po inter-netu, rešio sam se jednog takvog, ali rasturenog i nabavio (za dž) dva druga i primetio trt milojice sindrom koji pominje Kutalion: ne prenosi zvuk. Probao na par laptopova i par TV/monitora sa HDMI na kojima je prethodni skršeni adapter prenosio i zvuk, ali jok.
Ovo sa kablovima da nije velika razlika u kvaliteti slike važi do 4 m, poslije toga nastaju jebačine. Od običnih kalova nisam ni jednom do 7 m naišao na pristojnu sliku, pa preporuka je da se ide na pozlaćene. Onaj ko se dovoljno zajebavao, zna o čemu pričam. Pogotovo se primjeti u brzim scenama fudbal, košarka, kajak, prelamanja kod vodopada, delfini i kitovi u vodi itd itd. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Kuta, ma jok bre. Mod slike smo probavali, naravno, ali nije do toga. Mod slike je u sustini pojacavanje/smanjivanje pozadinskog svetla, kontrasta i osvetljenja i nema veze sa ovim problemom gde je bukvalno pikselizacija u qurcu. Smanjivao rez., menjao modove, uvek su slova nakrzana, sta god da uradis, od 1024 - 1080p rez koja je i native, ali nece pa nece. Spojio preko DVI i slika skroz normalna, sve ok.
HDMI kablovi koje smo probali su svi oko metar do dva, pijacarski. Sa tim kablom slika sa IPTVa je normalna, nema tog problema. Tako da je najverovatnije kartica u pitanju, mada mi. kazem, nije prvi put da dobijem tu krs sliku preko HDMI.
Kartice sa koje sam vukao su tu do 100 eur ATI razne... Ako mi se ukaze prilika, bas cu da probam sa nekim fensi HDMI kablom, vrag bi ga znao...
Moracu da proverim. Nisam siguran ni da li je Samasung. Uglavnom tv 42` full HD LED, ima 3 HDMI ulaza ( probano na svim ) i DVI...TV nije SMART i ta cuda. Klasika TV, star nekoliko godina...
Jbg, nisam probao sa drugom g. karticom. Drajveri skinuti sa sajta, poslednji.... Cudno mi je da IPTV preko tog kabla radi sasvim normalno.
Sledeci put kad odem kod lika ( kad mu nesto crkne :D ) cu da ponesem drugu karticu i kvalitetniji kabel i sve ce se znati. Ovako mozemo samo da nagadjamo...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.