Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
EVGA Power Supply 600W i dve asus strix 370 4gb
STRANA 1 OD 1
Gpumanijak EVGA Power Supply 600W i dve asus strix 370 4gb 11.08.2016. 15:49 T63835

status: user
broj poruka: 48
Dakle pravim za mining konfiguraciju pa me zanima da li ce napajanje izdrzati http://eu.evga.com/Products/Product.aspx?pn=100-W1-0600-K2 i stavio bih dva komada https://www.asus.com/rs/Graphics-Cards/STRIXR7370DC2OC4GD5GAMING/ asus strix 370 4gb... na ploci h81 i celeron g1840 sa 8gb rama>??
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Frantic84 ... 11.08.2016. 17:05 #622144

broj poruka: 587
Jedna graficka trosi 150W. Na 12V grani na napajanju imas 588W (49A),a treba ti 300W (25A).
Ima da pici to bez problema...

AMD Phenom II 960T@3.6GHz
Titan NK35TZ
5GB DDR2
Asus M2N68 Plus
Hitachi 250GB
Samsung 320GB
Powercolor Radeon HD5750
LG W2240S-PN
Windows 8.1 Pro x64

Gpumanijak .. 11.08.2016. 18:18 #622146

ok zanima me jer mi treba za mining, a 3x ove 370?

Frantic84 ... 11.08.2016. 20:12 #622148

broj poruka: 587
3 ti je vec sami maksimum za napajanje,a da ima malo lufta i da nije naguzeno do kraja... Pretpostavljam da neces da klokujes graficke dalje (jer se za mining cesto i anderklokuju),pa nema problema ni sa 3 karte,jer je CPU mali potrosac,a ostalo trosi 70ak vati...

AMD Phenom II 960T@3.6GHz
Titan NK35TZ
5GB DDR2
Asus M2N68 Plus
Hitachi 250GB
Samsung 320GB
Powercolor Radeon HD5750
LG W2240S-PN
Windows 8.1 Pro x64

Adzem ... 11.08.2016. 20:23 #622150

broj poruka: 3797
Nije to visoka klasa napajanja pa da se covek zeza do samih granica, kod boljih napajanja moze i nesto malo preko specifikacije. U ovom slucaju za bezbedno koriscenje dve karte i to je to. E sad, nisam bas siguran da te karte trose po 150w, nesto mi to mnogo. Proveri tu informaciju.

Gpumanijak .. 11.08.2016. 20:45 #622151

nista onda cu vezati ova dva evga po 600w za 4 grafe i to je to :) mora da gura :)
Adzem ... 11.08.2016. 21:06 #622153

Nista ti neces uzeti, to su samo tvoji mokri snovi. Ti si jedna trolcina koja je dugo vremena ovde i koja stalno kupuje neke graficke kartice na 3-4 meseca. A sad posto sam te usrao pokupi svoje prnje i paljba odavde degeneriku.

:: nista onda cu vezati ova dva evga po 600w za 4 grafe i to je to :) mora da gura :
::
Gpumanijak Re:za ADZEMA=SIPTARSKO IME(necu da vredjam prave Albance jer su oni gospoda za tebe)... 12.08.2016. 10:37 #622164

U redu je klinac, aj nastavi da se drogiras samo i ostavi ljude na forumu da dele svoja misljenja. I znas kako kazu za budale kao sto si ti, svaka budala se veseli na svoj nacin(e to si ti na ovom forumu)!Iskreno da ti kazem mrzelo me da trosim minut pisanja ovog teksta na tebe, ali aj da ti udovoljim, dalje mozes sam sa sobom da se dopisujes, jer na tebe necu trositi vise reci, ne zasluzujes.(NADAM SE DA SAM TI SVE LEPO OBJASNIO JER TI JE MARIHUANA UBILA MOZDANE CELIJE(I TO MALO STO SI IMAO),AKO TI NESTO NIJE JASNO PLATI NEKOG STRUCNOG DA TI OBJASNI TEKST)

A MOZEMO I DA SE NADJEMO IMAM 130 KG I BOKSER SAM, KAD TE CEPIM IMA SVE ZVEZDE SA NEBA DA TI PADNU( PA DA VIDIMO KO JE ONDA DEGENERIK, A KO INVALID BUDUCI NA KLINICI BANJICA)
Ako nastavis da kenjas, ja cu te naci ne boj se, tucem ja takve kao ti i trojicu...

P.S. Izvinjavam se na vulgarnosti ostalim clanovima i administratoru foruma Zeljku, jer su korektni totalno otkad znam za forum, a ima vise godina kako sam na ovom forumu nego sto ovaj balavac ima godina(u to vreme su bili vmarc,pisko, maliabner,shone,machine...(kulturni i obrazovani clanovi)(balavca adzema nije bilo a bila je neka 2004-2005 godina) i ne zasluzuju ovakav tekst na svom forumu

neXus2000 .... 12.08.2016. 11:14 #622167

broj poruka: 3350
Dobro bre, o`ladite malo. Kao batinama cete sve resiti? Ti prebijes njega, on donese pistolj upuca te i sta onda? Ili drustvo, pa tebe odvale, pa ti drustvo, pa onda njega i njegovo drustvo i na sta se to sve svodi?

I ne preteruj sa gandzom, meni je resila problem sa ledjima od silnog kompjuterisanja.
Ono sto nije diklofen resio, niti aspirin, niti vezbe.

Kao sto ti rece Frantic, svaka grafa ti gura oko 150W max (143, ali neka ima lufta).
Ako imas jedan hard, dva venta na kucistu, dva USB uredjaja (pored tastature i misa), 2 modula po 4GB rama, DVD rezac..itd. to je po PSU calc, dobijas da moras imati napajanje od cistih 566 W. I to za 3 R7 370 4GB u Crossfire. Ako se ne koristi Crossfire, onda ti trazi 574W. To sam radio odokativno, prema CPU i kolicini ram memorije, koju si postavio, a ostale delove sam nabadao kao neki prosek. Te, napajanje od 600W je taman. Napajanja koja imaju 600W cistih po deklaraciji, obicno imaju peak veci, npr. 650W, te se moze koristiti to napajanje.
Npr. napajanje iz potpisa ima peak od jos 100 W. Te sa 775 moze da odvali i 875, bez problema.

A ako hoces vec da koristis 2 napajanja, moras da nabavis Y konektor (sto je stabilnije) za 24 pin konektor na ploci. Te u taj konektor povezes dva napajanja, a onda izlaz na plocu, da bi upalio oba napajanja istovremeno.

Inace, kod mininga, moras da radis matish, da vidis sta je isplatljvije i sta kopas. Ako te racun za struju, zbog mininga, izadje 24/7 * 600 W/h * 30 dana, sa aktuelnom cenom oko 3500 dinara mesecno (samo komp), da li ce ti se isplatiti?

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

Gpumanijak ... 12.08.2016. 11:20 #622168

Druze ovo pravim kao sporedni posao vec imam 4x390 120 mhash vezao sam napajanja, a struja mi je 2 dinara po kilowatu sto izadje 864 dinara na 600wati, jer imam mernu grupu digitalni sat kao firma, tako da mi se isplati, nego me zanimalo da li ovo evga ima stvarno toliko snage, u svakom slucaju hvala ti na odgovoru.

neXus2000 ... 12.08.2016. 11:25 #622170

Trebalo bi jedno napajanje da izgura 3 komada. A ako ne gura, uvek mozes ovo drugo da munes sa Y kablom.
P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

Gpumanijak .. 12.08.2016. 11:31 #622172

Nista porucio sam pa cu probati sa 3 ako nista onda cu dve po dve,hvala jos jednom. Pozdrav

neXus2000 .... 12.08.2016. 11:37 #622174

Nema na sta. I smanjite prepirke, niko nije brzi od smrti :) Salu na stranu, to pricam zbog lancanih reakcija, zbog ljudskih gluposti.

Adzem ahhaaahaahhaahah 12.08.2016. 12:14 #622175

Smejem se i kasljem u isto vreme, jebote kako pogadjam pravo u centar. Uznemirio sam trola, izvini necu vise. A sto se tice nalazenja, ne smem jer mi je Jovica licno zabranio vec neko vreme da bijem ljude(pogotovu sa foruma).

Adzem ... 12.08.2016. 12:17 #622176

Zbog takvog kancera kao sto si ti, ovde ljudi kojima je stvarno potrebna pomoc sa par postova vise ne dobijaju odgovore, jer je forumasima dosadilo da se bakcu sa promasenim zivotima zeljni paznje, koji stalno izmisljaju neke kvazi teme/kupovine itd itd. Jos jednom ti kazem, pali sa foruma degeneriku bolesni.

micika988 Re: Re:za ADZEMA=SIPTARSKO IME(necu da vredjam prave Albance jer su oni gospoda za tebe)... 15.08.2016. 19:25 #622295

broj poruka: 2061
sto znaci sta? Koristim ovaj sajt od 2000-te, cik pogodi koji mi je nik bio tada...

p.s.

ne diraj mi vucka, taman je prosao dresuru, a ti ga opet cackas

`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is
simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level,
to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`

:: u to vreme su bili vmarc,pisko, maliabner,shone,machine...(kulturni i obrazovani clanov
Ishmerish Re: Re:za ADZEMA=SIPTARSKO IME(necu da vredjam prave Albance jer su oni gospoda za tebe)... 05.10.2016. 00:28 #624564

broj poruka: 7285
Mojne por favor da vredjas prave Albance..., a pravi Albanci su od koje fele?

Nego kada spomenu ovu eminentnu gospodu, gde zaboravi kralja i princa tog paleolitskog razdoblja PCB-e?

Lala 4ever!
http://youtu.be/Jx__vtgiW1Q

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

:: (u to vreme su bili vmarc,pisko, maliabner,shone,machine...(kulturni i obrazovani clanovi)
Blueberry Re: .. 05.10.2016. 04:40 #624567

broj poruka: 1272
Guraće ti 3 karte.
Pitanje je samo koliko dugo.
To je sve što treba da znaš i tema može da se arhivira.
Srdačan pozdrav.

codeus: brateuuuu ovde ko prezivi prva 3 posta, ostaje dozivotno

:: ok zanima me jer mi treba za mining, a 3x ove 370
moondoggie Re: .. 06.10.2016. 19:08 #624610

broj poruka: 111
obrati paznju na EVGA 400 i 600W. svaka treca koja je izdata prosle i ove godine ima problema sa ventilatorom. jednostavno pocne da tandrce (resivo okretanjem napajanja naopacke). sve to zato sto kace peraja o metal nekim cudom.

posle 2 zamenjena, trece sam jednostavno okrenuo naopacke, produvavam ga cesce, i eno ga radi vec godinu i par meseci. mrzi me vracati na reklamaciju...

:: Nista porucio sam pa cu probati sa 3 ako nista onda cu dve po dve,hvala jos jednom. Pozdra
operator re 06.10.2016. 19:12 #624612

broj poruka: 4266
EVGA zadnjih 5 godina nije ono što je bila prije.
Naročito kvalitet komponenti. Postali su kao Italijani.
Samo izgled, ali kvalitet mnogo na nižem nivou.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

imarkovic Re: Re: .. 06.10.2016. 19:38 #624615

broj poruka: 19010
Ne bih nikom da stajem na muku, ali ne razumem zasto bi uzimali (kada su u pitanju ta malo slabija napajanja), zasto bi uopste razmatrali eVGA, koja je verovatno i skuplja... Zbog imena... Izgleda? Mislim, pored Seasonic, Super Flower, i sl.
Ajde, razumem za graficku kartu, uvek bih pre uzeo eVGA nego bilo koju drugu.

:: obrati paznju na EVGA 400 i 600W. svaka treca koja je izdata prosle i ove godine ima problema sa ventilatorom. jednostavno pocne da tandrce (resivo okretanjem napajanja naopacke). sve to zato sto kace peraja o metal nekim cudom.
:: posle 2 zamenjena, trece sam jednostavno okrenuo naopacke, produvavam ga cesce, i eno ga radi vec godinu i par meseci. mrzi me vracati na reklamaciju..
:: :: Nista porucio sam pa cu probati sa 3 ako nista onda cu dve po dve,hvala jos jednom. Pozdra
:: ::
moondoggie Re: Re: Re: .. 06.10.2016. 19:57 #624616

broj poruka: 111
pravo da ti kazem, to su jedino imali na lageru, komp mi je u datom momentu trebao JUCE....
Mandrknuo mi je cooler master 800w gold, otisao sam u cyberport, pogledao sta imaju za poneti odmah, i uzeo evga 400. drugi izbor je bilo neko narodno austrijsko koje cak ni austrijanci ne kupuju :P

od tad radi, nemam problema, izuzev ventilatora, i menjacu ga za neki super cvetic kad rikne.

:: Ne bih nikom da stajem na muku, ali ne razumem zasto bi uzimali (kada su u pitanju ta malo slabija napajanja), zasto bi uopste razmatrali eVGA, koja je verovatno i skuplja... Zbog imena... Izgleda? Mislim, pored Seasonic, Super Flower, i sl.
:: Ajde, razumem za graficku kartu, uvek bih pre uzeo eVGA nego bilo koju drugu
:: :: obrati paznju na EVGA 400 i 600W. svaka treca koja je izdata prosle i ove godine ima problema sa ventilatorom. jednostavno pocne da tandrce (resivo okretanjem napajanja naopacke). sve to zato sto kace peraja o metal nekim cudom.
:: :: posle 2 zamenjena, trece sam jednostavno okrenuo naopacke, produvavam ga cesce, i eno ga radi vec godinu i par meseci. mrzi me vracati na reklamaciju..
:: :: :: Nista porucio sam pa cu probati sa 3 ako nista onda cu dve po dve,hvala jos jednom. Pozdra
:: :: ::
imarkovic Re: .. 06.10.2016. 21:36 #624619

broj poruka: 19010
Ok onda, znam kako je kad prigusti
Sad je i nezgodno za reklamaciju, ako odneses, nemas napajanje, a ventilator ne mozes da menjas dok ne istekne garancija, bedak.

:: pravo da ti kazem, to su jedino imali na lageru, komp mi je u datom momentu trebao JUCE...
:: Mandrknuo mi je cooler master 800w gold, otisao sam u cyberport, pogledao sta imaju za poneti odmah, i uzeo evga 400. drugi izbor je bilo neko narodno austrijsko koje cak ni austrijanci ne kupuju :
:: od tad radi, nemam problema, izuzev ventilatora, i menjacu ga za neki super cvetic kad rikne
:: :: Ne bih nikom da stajem na muku, ali ne razumem zasto bi uzimali (kada su u pitanju ta malo slabija napajanja), zasto bi uopste razmatrali eVGA, koja je verovatno i skuplja... Zbog imena... Izgleda? Mislim, pored Seasonic, Super Flower, i sl.
:: :: Ajde, razumem za graficku kartu, uvek bih pre uzeo eVGA nego bilo koju drugu
:: :: :: obrati paznju na EVGA 400 i 600W. svaka treca koja je izdata prosle i ove godine ima problema sa ventilatorom. jednostavno pocne da tandrce (resivo okretanjem napajanja naopacke). sve to zato sto kace peraja o metal nekim cudom.
:: :: :: posle 2 zamenjena, trece sam jednostavno okrenuo naopacke, produvavam ga cesce, i eno ga radi vec godinu i par meseci. mrzi me vracati na reklamaciju..
:: :: :: :: Nista porucio sam pa cu probati sa 3 ako nista onda cu dve po dve,hvala jos jednom. Pozdra
:: :: :: ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs