Zanima me koja je po vama bolja graficka rx 480 referentna ili 390 g1 gaming 8g? p.s. nvidi-ja me ne zanima, znaci samo ove dve... Pored gaminga bih i mining radio
Skuplja je malo 390 naravno jer je g1 gigabyte, a i deluje mi dosta ozbiljnije od ove rx480.. Nvidia me ne zanima zbog kopanja...a i znam iz iskustva kako vreme prolazi nvidi-ja je sve losija, uvek zakine na necemu ili memorija ili skinu neki konektor...
Valjda će se ovih dana pojaviti i kod nas. Ja čekam Safirka ili Gigu. MSI je ružan, a ASUS i Pavr Kolor od po` metra.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech A90
Da sam na tvom mestu referentnu nikako ne bih sad kupio, opste su poznati problemi sa tim kartama. Mislim ono, realno da se to resiti malim modifikacijama u drajveru, ali pod uslovom da ti nesto veca buka referentne turbine ne smeta.
Sacekao bih par nedelja jer su za sledeci mesec(sredina avgusta) vec najavljeni modeli non referentnih karti, pa ces tako imati bolji izbor, a sigurno ti nije stala krava na nogu da moras odmah da kupujes.
Uvek biram noviju generaciju, tako da 480 svakako.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium+Z-5500
Referentni modeli jos i mogu da prodju kod zelenih, kod crvenih nikako. Kao sto je Sone napisao, uvek treba ici na novije iako su perf. slicne, zbog milion razloga.
uvek su bolje bile custom verzije.Medju njima su uvek bili najbolji HIS modeli,ali to nema da se kupi kod nas pa ni u Madjar.Mada su dobri i Sapphire,Asus,Powercolor
:: Zanima me koja je po vama bolja graficka rx 480 referentna ili 390 g1 gaming 8g? p.s. nvidi-ja me ne zanima, znaci samo ove dve... Pored gaminga bih i mining radi ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.