Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
MacBook Pro Retina i Dell U2312
STRANA 1 OD 1
markopvict MacBook Pro Retina i Dell U2312 06.06.2016. 12:46 T63581

status: user
broj poruka: 4515
Pozdrav dobri ljudi,

Da li neko ima iskustva sa ovom kombinacijom? Treba da povezem dell monitor na rMBP kao externi monitor.

Dell od portova ima Display Port, DVI, ANALOG.
rMBP ima od portova HDMI i 2x Thunderbolt.

Koji kabal, koji konverter?

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 ... 06.06.2016. 13:48 #619236

broj poruka: 3350
Samo HDMI na DVI-D (sa HDMI-DVI-D) adapterom.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51PdaaTE3UL._SX355_.jpg

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC 06.06.2016. 16:09 #619240

broj poruka: 9425
Imam ja i nikada nisam namestio da radi kako treba. Slova su uvek bila muljava. Jedino nisam probao sa MiniDP Thunderbolt na DP kablom.
PROBAO SAM SA:
HDMI-DP
Thunderbolt-DVI
I ovaj nexusov HDMI-DVI

Imao sam na lageru Mini DP - DP Kablove, ali tada nisam imao monitor da probam. Medjutim, ljudi su mi kupovali te kablove, upravo da bi vezali MBP sa eksternim monitorom i nisu mi se posle toga zalili a pogotovo mi se nije zalio jedan lik koji je takodje sve probao, osim tog kabla. Rekao sam mu da mi javi kako je prosao, ali eto, nije mi javio... Prodao sam ih desetak sigurno. Problem je sto taj kabl u Apple kosta oko 40€, kod mene je bio 10€, ali ih trenutno nemam. Ako ti se ne zuri, mogu da ti javim kada mi stignu, pa uzmi probaj... Ako ti je OK, kupi, ako ti nije OK ne moras.
Mogu da ti dam Thunderbolt - DVI adapter na test, pa probaj. To imam na lageru.

El Capitan

markopvict @vmarc 06.06.2016. 21:51 #619252

pazaricu za sada u winwin adapter dvi-hdmi(female), pa cu da probam preko HDMI kabla. jebo 500 din.

Ako bude mrlja, javljam se.

Thx

VMARC 06.06.2016. 22:11 #619253

Ne pokusavaj preko HDMI, samo Thunderbolt moze da izvuce kvalitet.

El Capitan

markopvict LCD 07.06.2016. 00:13 #619254

sad sam vezao EL CI DI TV Samsung via HDMI. Kad stavim kao extended monitor, nije mrlja :), kad stavim clon retine, zamrlja retinu :)

Ako bude mora oridjidji apple, bice :)
JovanZ re 07.06.2016. 01:38 #619255

broj poruka: 3008
Pa zar nije logicno ako na nekom monitoru stavis razoluciju koja njemu nija nativna da ce da `mrlja - to je ono sto clone radi`? A ako je extended, svaki monitor je u svojoj nativnoj rezoluciji i tu nema price. Nevezano za kabl. Ili gresim?

Po ovome sto Vmarc kaze isti digitalni signal izgleda bolje preko thunderbolt konekcije, stvarno ne razumem, zato pitam. :)
VMARC Re: re 07.06.2016. 07:56 #619259

Kao sto Jovan Z kaze, logicno je da je mrljav kada je clone, jer povlaci nizu rezoluciju TVa.
Nije to problem, problem su fontovi i problem je sofverske prirode. Problem ne postoji samo kod Apple Cinema Display (gle cuda), koji se kaci preko Thunderbolta a odnosi se na fontove, koji nemaju ostrinu. Moze se resiti nekim pecevima i kucanjem po terminalu (to pvictu moze biti zanimljivo) ali mene je mrzelo :) Osim toga, sve drugo radi normalno, samo sto vidis raziku izmedju loseg, srednjeg, dobrog, odlicnog, sjajnog i retina ekrana :)
Aj bas javi kako ti se ponasa Dell i da li si i cim resio problem. Ja ponekad imam potrebu za Landscape prikazom i uzimam Ultrasharp, pa kada zavrsim vracam ga na lager i prodam. Ako moze da se resi Out of box, onda bih zadrzao jedan za stalno.

https://discussions.apple.com/thread/4316156?tstart=0

Evo ovde lik kaze da je resio problem tek sa Mini DP na DP kablom. Ovi svi ostali su koristili adaptere.
Mislim da im je to fora da te nateraju da kupis Apple cinema display, on se kaci preko Thunderbolta (Mini Display Port).

El Capitan

:: Pa zar nije logicno ako na nekom monitoru stavis razoluciju koja njemu nija nativna da ce da `mrlja - to je ono sto clone radi`? A ako je extended, svaki monitor je u svojoj nativnoj rezoluciji i tu nema price. Nevezano za kabl. Ili gresim
::
:: Po ovome sto Vmarc kaze isti digitalni signal izgleda bolje preko thunderbolt konekcije, stvarno ne razumem, zato pitam. :)
markopvict kupio sam u w** w**-u 09.06.2016. 09:56 #619362

adapter za 500kinti. DVI (male) to HDMI (female) i tako dobio na monitoru HDMI ulaz.

Posle toga povezao klasicnim hdmi kablom.

Brate, jeste malo muljavo kad pogledas posle retine, ali mislim da je to to. Probacu da koristim par dana pa javljam utiske.
VMARC Re: kupio sam u w** w**-u 09.06.2016. 13:29 #619365

Problem su samo fontovi. Ako si njih dobio kako treba (u sta sumnjam), kao na PCju, onda je sve OK.

El Capitan

:: adapter za 500kinti. DVI (male) to HDMI (female) i tako dobio na monitoru HDMI ulaz
:: Posle toga povezao klasicnim hdmi kablom
:: Brate, jeste malo muljavo kad pogledas posle retine, ali mislim da je to to. Probacu da koristim par dana pa javljam utiske.
markopvict Re: Re: kupio sam u w** w**-u 09.06.2016. 13:35 #619367

Da, da za El Kapetana je napravljen novi font valjda San Francisco, da se istakne retina display, pa verovatno to na obicnom displayu ispod 200+ppi izgleda `musavo` :)

Pogledacu ga veceras malo podrobnije, kad se vratim sa posla.

:: Problem su samo fontovi. Ako si njih dobio kako treba (u sta sumnjam), kao na PCju, onda je sve OK.
:: El Capita
:: :: adapter za 500kinti. DVI (male) to HDMI (female) i tako dobio na monitoru HDMI ulaz
:: ::
:: :: Posle toga povezao klasicnim hdmi kablom
:: :: Brate, jeste malo muljavo kad pogledas posle retine, ali mislim da je to to. Probacu da koristim par dana pa javljam utiske.
VMARC Re: Re: Re: kupio sam u w** w**-u 09.06.2016. 13:39 #619368

Nije samo na Kapetanu i retini. Na svakom Apple laptopu je tako, cak i na onima pre 2010., mislim da oni to nesto s@ru da bi valjali Apple cinema display.

El Capitan

:: Da, da za El Kapetana je napravljen novi font valjda San Francisco, da se istakne retina display, pa verovatno to na obicnom displayu ispod 200+ppi izgleda `musavo` :
:: Pogledacu ga veceras malo podrobnije, kad se vratim sa posla
:: :: Problem su samo fontovi. Ako si njih dobio kako treba (u sta sumnjam), kao na PCju, onda je sve OK.
:: :: El Capita
:: :: :: adapter za 500kinti. DVI (male) to HDMI (female) i tako dobio na monitoru HDMI ulaz
:: :: ::
:: :: :: Posle toga povezao klasicnim hdmi kablom
:: :: ::
:: :: :: Brate, jeste malo muljavo kad pogledas posle retine, ali mislim da je to to. Probacu da koristim par dana pa javljam utiske.
neXus2000 .... 10.06.2016. 09:25 #619387

broj poruka: 3350
Probaj ovo:

http://tinyurl.com/hwe7oen

iliti

http://embdev.net/topic/284710

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

markopvict ovo rešava blurry font in El Capitan 11.06.2016. 19:22 #619459

http://www.mathewinkson.com/2013/03/force-rgb-mode-in-mac-os-x-to-fix-the-picture-quality-of-an-external-monitor

Skine se skripta.
Reboot sa Command + R
Kroz terimal disable SIP
Reboot
Pomoću Terminala sad možeš da pokreneš skriptu.
Po izvršenju se kreira folder koji se posle prebaci na određeno mesto.
Reboot.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs