ASUS ROG Swift PG348Q - brutalni gejming monitor [video prilog]
STRANA 1 OD 2
ASUSSrbija
ASUS ROG Swift PG348Q - brutalni gejming monitor [video prilog]
01.06.2016. 23:18
T63573
status: user broj poruka: 12
Zdravo!
Vrlo smo ponosni na naš ROG Swift PG348Q zakrivljeni gejming monitor, pa smo iz tog razloga pripremili i video prilog na srpskom jeziku o ovom modelu. Šta mislite o ROG Swift PG348Q?
Jel to ovo djubre od monitora sto ima zuticu, a kosta 1400e?
Posto ste previse dosadni i agresivni sto se tice reklamiranja skart robe, moram da vas ``odreklamiram`` dakle ljudi, Asus je skrtario na nekim delovima i zato ovo djubre ovako probija po ivicama, ako imate i gram mozga necete kupiti ovaj polu-proizvod.
Jeste. Ja idem sutra da kupi jos 39 komada dok se ne rasproda. To zutilo se ne vidi kada je monitor ugasen tako da nie strasno, samo ne treba ukljucivati monitor i zutila nema. Odlican monitor po jako povoljnoj ceni. Ja sam kupio caletu babi i sutra idem da kupi m jos 39 za sebe. Baba odlepila odma stavila milje na monitor.
:: http://www.upslike.net/imgdb/pg348q_100-832cd9.jp :: :: Jel to ovo djubre od monitora sto ima zuticu, a kosta 1400e? :: :: Posto ste previse dosadni i agresivni sto se tice reklamiranja skart robe, moram da vas ``odreklamiram`` dakle ljudi, Asus je skrtario na nekim delovima i zato ovo djubre ovako probija po ivicama, ako imate i gram mozga necete kupiti ovaj polu-proizvod :: :: ::
AHahahaahah, a znaci tako, dobro je. Ja se zgranuo da je uvek tako zuto, nema veze onda cu ga drzati iskljucenog ili bar na 10% brightness i isto toliko za contrast. A reci mi brate odakle si ti, koji deo? Ja sam iz Ivance, pa ako si ovde negde u blizini da me pokupis, istalicemo se za gorivo i idemo sutra da kupimo bar 50 komada.
:: Jeste. Ja idem sutra da kupi jos 39 komada dok se ne rasproda. To zutilo se ne vidi kada je monitor ugasen tako da nie strasno, samo ne treba ukljucivati monitor i zutila nema :: Odlican monitor po jako povoljnoj ceni. Ja sam kupio caletu babi i sutra idem da kupi m jos 39 za sebe. Baba odlepila odma stavila milje na monitor ::
Ma ispalti se da uzmes i TAXI odatle za ovaj monitor veruj mi. Ja sam iz Zlokucana i onako cu da krenem oko 3:00 da stanem pored radnju da se ne rasproda pa mogu da ti sacuvam red. Nemoj da se brines za zutilo samo ga drzis ugasenim i to je to.
:: AHahahaahah, a znaci tako, dobro je. Ja se zgranuo da je uvek tako zuto, nema veze onda cu ga drzati iskljucenog ili bar na 10% brightness i isto toliko za contrast. A reci mi brate odakle si ti, koji deo? Ja sam iz Ivance, pa ako si ovde negde u blizini da me pokupis, istalicemo se za gorivo i idemo sutra da kupimo bar 50 komada :: :: :: :: Jeste. Ja idem sutra da kupi jos 39 komada dok se ne rasproda. To zutilo se ne vidi kada je monitor ugasen tako da nie strasno, samo ne treba ukljucivati monitor i zutila nema :: :: Odlican monitor po jako povoljnoj ceni. Ja sam kupio caletu babi i sutra idem da kupi m jos 39 za sebe. Baba odlepila odma stavila milje na monitor :: :: ::
Pazario jedan. Kada sam otvorio kutiju, imao sam sta da vidim. Kriv monitor. Dosao je komsija Mile i rekao da nije problem i da ce da ga ispravi, kaze tako su neki LG telefoni zakrivljeni, on je sredio svoj tako sto je prvo ispravio ekran i onda jednu zalepio metalnu sipku loctite super bond lepkom preko ekrana, da ne moze da se zakrivi vise. Krenuo covek da ispravlja monitor i samo se odjednom prepolovio. Dobro ne skroz, ali ogromna pukotina posred monitora. Ne moze da se koristi.
Sada nece da mi uvaze garanciju. Komsija se preselio u drugu drzavu jer nece da mi kupuje drugi monitor. Smor.
Review je inace super, skroz objektivan i monitor je propusten kroz set veoma dobrih testova koji su zaista dozvolile kvalitetu monitora da dodje do izrazaja.
Takodje, Asus Srbija me je motivisao da ponekad pravim pauze od trvdokornih igrackih sesija i da pocnem da izlazim iz kuce, kako bih sacuvao svoje oci!
Acer predator x34. Ono sto su mnogo bolje odradili i korisnici su mnogo vise srecniji, dok je Asus pilicario na nekim delovima, a potpuno identicni paneli u pitanju. Sto naravno ne znaci da je ovaj monitor idealan, bez nekih nedostataka i bubica. Istina je da ne postoji jos kvalitetan i zaokruzen ovako veliki 21:9 100hz+ monitor na trzistu, nesto krsteno i kako treba bismo trebali da dobijemo do kraja ove godine. Naravno, u 2017-toj ce izbor biti daleko veci, ali onaj ko se nada da ce ovakvi monitori biti jeftiniji od 1000e se zaludjuje. Nece se to spustiti u siroke narodne mase barem jos 5 godina...
Evo ti, baci pogled ako te zanima kako to zapravo izgleda:
Sve u svemu, kad bi bilo ko od nas koristio jedan ovakav monitor par dana i onda se vratio na ove nase 16:9, imao bi svako osecaj kao da je presao na crt kocku od 17 inca...
:: Čisto hipotetički :: :: Šta bi bila alternativa ovom monitoru :: :: :: codeus: brateuuuu ovde ko prezivi prva 3 posta, ostaje dozivotno :: ::
Ovaj Acer je ok ali nije zut sto me odbija od kupovine ipak sam se odlucio za ASUS.
:: Acer predator x34. Ono sto su mnogo bolje odradili i korisnici su mnogo vise srecniji, dok je Asus pilicario na nekim delovima, a potpuno identicni paneli u pitanju. Sto naravno ne znaci da je ovaj monitor idealan, bez nekih nedostataka i bubica. Istina je da ne postoji jos kvalitetan i zaokruzen ovako veliki 21:9 100hz+ monitor na trzistu, nesto krsteno i kako treba bismo trebali da dobijemo do kraja ove godine. Naravno, u 2017-toj ce izbor biti daleko veci, ali onaj ko se nada da ce ovakvi monitori biti jeftiniji od 1000e se zaludjuje. Nece se to spustiti u siroke narodne mase barem jos 5 godina.. :: :: Evo ti, baci pogled ako te zanima kako to zapravo izgleda :: :: https://www.youtube.com/watch?v=vpIjll6gmx :: :: Sve u svemu, kad bi bilo ko od nas koristio jedan ovakav monitor par dana i onda se vratio na ove nase 16:9, imao bi svako osecaj kao da je presao na crt kocku od 17 inca.. :: :: :: :: Čisto hipotetički :: :: :: :: Šta bi bila alternativa ovom monitoru :: :: :: :: :: :: codeus: brateuuuu ovde ko prezivi prva 3 posta, ostaje dozivotno :: :: :: ::
Imam jos tri na lageru - sto bi operater rekao, posto sam kupijo sve iz magacina. Ali ima mali problem ovi nemaju ono predivno zutilo. AKo hoces ja ti mogu dati po ceni po kojoj sam ja nabavijo. 1800e komat jako povoljno. Meni ne znace nista bez tog zutila, posto uzasno mnogo volim zutu boju..
:: Doco, ostavi meni jedno 5,6 komda. Taman bila plata jucer :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Ma nije nikakav problem. Zaokruzicemo na 2000eur, ako se slazes. Samo, posto mi je nekako puno duguljast, hoce li PCB da bude preko celog ekrana ili kao na 4:3 monitoru. Monogo mi je to bitno.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Specijalno je dizajniran za PCB tako da ces imati sve u Full-u, inace za sada ni jedaN monitor sem ovog ASUS-a ne podrzava ovaj najnoviji saJt PCB berze sa kraja prosloga veka. Ja sam izmedju ostalog zato i kupio. Mnogo mi je vazna PCB. PCB nekada poratim na 28 mnitora posto je svaki detalj bitan, a jos bolje od kada je PCB uvela reviw ASUS-Srbija jako mi je vazno da dodjem do ROG jeftinih kompoenti. Ovaj kazu ima zutilo, ima ali to je predivna zuta boja. Takva zuta ne moze se dobije npr sa nekim DELL-om HP-om itd. Ja jako volim zutu, Od kada imam ove monitpore ne moram vise da se mucim da podesavam tj da smanjujem plavu da bi dobio sto zucu sliku, ovde je to reseno konacno, zut je iz kutije. Vredi tih para sigurno. KOme smeta zuta nikakav problem samo ugasi moinitor to su odlicno predvideli da izadju svima u susret. Mnitor je toliko dobar da vredi svaki dinar odlicno radi i kada je ugasen.
:: Ma nije nikakav problem. Zaokruzicemo na 2000eur, ako se slazes. Samo, posto mi je nekako puno duguljast, hoce li PCB da bude preko celog ekrana ili kao na 4:3 monitoru. Monogo mi je to bitno :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Ako PCB radi na celom skrinu, kupujem. Ne zelim da bacam 2000eur na nesto sto ce da mi prikaze PCB na 1:3 ekrana. Zuta nijansa ce da mi pase, boja sunca - sto znaci, zdravo za oci. Misli Asus na sve. Zato je na samom vrhu, bio i ostao.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Hehhe, salu na stranu, monitor je bruka - kako ovi mladi kazu :D A decko iz Asusa ga je i lepo prezentirao, kao i sve do sada.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Razlika između sempla i finalne (maloprodajne) verzije proizvoda
02.06.2016. 23:31
status: user broj poruka: 12
Takozvani `semplovi`, to jest uzorci namenjeni novinarima, NE PREDSTAVLJAJU finalnu verziju proizvoda. U većini recenzija koje možete odgledati na internetu su korišćeni semplovi PG348Q monitora. Od uzorka za novinare, pa do finalne verzije, proizvod često doživi znatne izmene koje se odnose na poboljšanje kvaliteta. Ovome u prilog govori i video recenzija koju možete odgledati na linku ispod, a u snimanju je korišćena finalna (maloprodajna) verzija PG348Q monitora!
Re: Razlika između sempla i finalne (maloprodajne) verzije proizvoda
02.06.2016. 23:58
status: user broj poruka: 3529
Ma dzabe ti sve to, kad Acer X34 Predator nudi prakticno isto sve a pritom njegovi `semplovi` ne pokazuju mane. .)
Izgleda da su novinare pocastili `pravim` primercima, ocigledno im bolji marketing, ili nesto drugo ?
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium+Z-5500
:: Takozvani `semplovi`, to jest uzorci namenjeni novinarima, NE PREDSTAVLJAJU finalnu verziju proizvoda. U većini recenzija koje možete odgledati na internetu su korišćeni semplovi PG348Q monitora. Od uzorka za novinare, pa do finalne verzije, proizvod često doživi znatne izmene koje se odnose na poboljšanje kvaliteta. Ovome u prilog govori i video recenzija koju možete odgledati na linku ispod, a u snimanju je korišćena finalna (maloprodajna) verzija PG348Q monitora :: :: Pogledajte: https://www.youtube.com/watch?v=SEpla88yAF0
Evo ja ponovo pogledao ovaj review i sada idem u radnju da kupim jos 34 samo daj Boze da ima. Juce sam zvao i trazio iskljucivo te sa tim zutilom, kazu prodavci da su ti sa tim zutilom najtrazeniji. Ja juce prodao stan i uzeo hipotekarni kredit na bubreg kod ove turske banke gde su sve sami Turci. Stvarno su povoljni a ovaj review je tako profi odradjen da tera coveka da kupi. Nema kamate kod Turaka samo ima jedna kvaka, mislim nije kvaka to se smao tako kaze kredit ne moze da ima kvaku. Naime ako ne platis na vreme ratu nabijaju na kolac, nadam se da toga nece doci. Mada i taj kolac sada se to radi savremeno pod lokalnom anestezijom, tako da u svakom slucaju ne osetis kredit.
:: Ma daj, drugari...Ko to ne bi voleo da mu se nadje jedan ili dva swift PG348Q u sobici? :) Ma mani.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
su pilicari kod nas uvezli malu kolicinu ovoga. Sad sam cimao neke ljude sto rade(da ne reklamiram sad firmu) kod uvoznika, kazu bice ljudi, samo polako, ovo je veliki boom i za nas, nismo ocekivali ovako dobru prodaju. Izgleda da nas narod voli zuto.
Ne znam cemu tolika galama kada ovo nije nikakva recenzija, vec samo `video prilog` Meni licno se ne svidja dizajn, monitor izgleda kao Wolverine, ostalo me nije ni zanimalo. ROG respect od mene imaju samo maticne ploce.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.