Pozdrav, Da li je ovaj procesor kompatibilan sa ovom grafickom jer mi non stop opada FPS ili je to mozda graficka neispravna(u pitanju je Sapphire-ov model graficke)? Cinjenica je da kompjuter radi, ali igre ne onako kako sam ocekivao. Hvala unapred.
slusaj to je 100% kompitabilno ALI problem moze da bude 1000 drugih razloga ka na primer cipset ili memorija ili integrisana grafika ili bios podesavanja ili broj cpu jezgara itd....
zato daj lepo kompletan i detaljan HW/SW spec i koja igra je u pitanju
EDIT: a evo i to sto kaze @JovanZ FM2+ JE PO MENI vise za multimediju i neke slabije starije igrice
Nazalost, taj procesor je tezak bottleneck R9 390 garfiku, koliko sam video na net-u, taj procesor se u rangu G3258. Mislim da taj proc. moze da iskoristi 390 maximalno 50-70% i ne cudi sto ti frame rate non stop pada tj. imas utisak da ti grafa nesto fejluje u gamingu.....sa nekim bilo kojim I5 procom ta grafa bi prodisala, ovako ona radi ko da imas neku mnogo slabiju garfiku itd...
To su ista jezgra sa istom snagom kod svih amd procesora s tim sto taj tvoj procesor ima samo 4 jezgra dok recimo fx 6300 ima 6 a fx 8300 8 jezgra. I odgovor je da je problem do procesora koji je u nekim igrama prosto preslab.Za tu graficku ti je potreban neki intel procesor.
Moje specifikacije su: AMD A10 7870K 3.9 ghz Sapphire R9 390 8GB 16GB ram memorije Kingston hyperX savage maticna je Gigabyte GA-F2A88X-D3H napajanje je chieftec 750w
Hmm ovako ne razumem se nesto u racunare, a dva gospodina su mi sklapala konfiguraciju objasnili su mi da je a6 = i3 , a8 = i5 a da je a10 = i7 i da za mnogo manje para dobijam mnogo dobar procesor, racunar sam platio 140.000 dinara i ne mogu da verujem da toliko opada fps u igricama za taj novac, recimo drugar je za manje novca uzeo i7 4970 i r9 380x i njemu sve super radi tako da ja mislim da je do procesora(ali opet ja nisam neki poznavalac). Govorili su mi da je do softvera graficke i da to treba namestiti i da ce onda sve super raditi (sto ja kao laik mislim da je to glupost). Inace planiram da uzmem novi procesor i maticnu, moja zelja je i7 4970k.
otvori task manager dok igras igre i vidi koliko ti je procesor zauzet(podesi da vidis svako jezgro ponaosob) i dobices odgovor a istovremeno otvoris amd crimson bla bla gaming-global overdrive i vidis gde je prezauzet Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
:: Moje specifikacije su :: AMD A10 7870K 3.9 gh :: Sapphire R9 390 8G :: 16GB ram memorije Kingston hyperX savag :: maticna je Gigabyte GA-F2A88X-D3 :: napajanje je chieftec 750 :: :: :: Hmm ovako ne razumem se nesto u racunare, a dva gospodina su mi sklapala konfiguraciju objasnili su mi da je a6 = i3 , a8 = i5 a da je a10 = i7 i da za mnogo manje para dobijam mnogo dobar procesor, racunar sam platio 140.000 dinara i ne mogu da verujem da toliko opada fps u igricama za taj novac, recimo drugar je za manje novca uzeo i7 4970 i r9 380x i njemu sve super radi tako da ja mislim da je do procesora(ali opet ja nisam neki poznavalac). Govorili su mi da je do softvera graficke i da to treba namestiti i da ce onda sve super raditi (sto ja kao laik mislim da je to glupost). Inace planiram da uzmem novi procesor i maticnu, moja zelja je i7 4970k
Ufff, al su ti slozili konfu sa tim procom, strasno,...... ne znam da li su imali losu nameru ( a po svemu sudeci jesu), taj procesor ne moze da pokrene kako treba i neku 380X ili 960 grafu, a kamoli neku R9 390 grafiku. Vidis, taj procesor i ta grafa daju losiji rezultat nego i7 4790K i r9 380x, zato sto ovaj drugi procesor potera ovu 380X do maximuma, a ti sa tim 7870k ne mozes tu 390 da pokrenes za vise od 50-70% njenog punog potencijala i kapaciteta i zbog toga ova tvoja grafa koja je dosta jaca od 380X grafe, ima losiji FPS u igrama. Ja imam i7 4790k i sa tim procesorom, bi imao bolji fps u igrama sa 390 grafom, sigurno za 30-50% visi,( u zavisnosti od igre) nego sa tim 7870k procom. Pogledaj ovde malo neka poredjenja proceva http://forum.benchmark.rs/showthread.php?374946-I7-4790k-4-8Ghz-VS-3-8Ghz-test-!
EDIT: Ne treba tebi neki I7 procesor, sa nekim I5 procom bi imao takodje maximalne dobitke sa tom grafom...
Ne mesaj Gospodu sa muljatorima. Zajebali su te, debelo. Da si se malo informisao pre kupovine, znao bi da ta njihova prica ne pije vodu. Trazi pare nazad ako mozes ili da ti zamene te delove ako nije proslo 14 dana ili koliko je vec sada po zakonu.
Ja imam r9 380 i Fx 6100 i ne mogu da izvucem maksimum iz nje, u igrama koje imaju lepo iskoriscenje jezgra tu mozda i izvucem maksimum, ali u single thread igrama nema sanse, na primer world of tanks ubi me moj cpu iako je OC na 4 ghz, fps varira od 45 - 120.
Problem ti je u cpu za sad dok AMD ne izbaci nesto novo, cekaj novu seriju AMD-a ili predji na INTELA i5 ili i7 ako mozes.
auuuu bre jbt ostao sam bez reci ovo je neko mega deranje ali eto na takvima se zaradjuje ( BEZ UVREDE ) ali ako se u nesto ne razumes a treba da das dosta love prvo pitaj raspitaj ili jednostavno GOOGLE
ja ne bih smeo ni da ti kazem kakav sam racunar uzeo za 140k
ili su jednostavno nepismeni sto je isto tacno...vrati im to da ti zamene za i5 recimo ili kako oni kazu i7 ako igde cenovno uspeju da nadju i7 za cenu a10 :) totalni kreteni neupuceni
i nadjes testove na netu za uporedjenje cpu u gamingu pa neka gledaju i neka se cude
Citam i ne verujem kakvi slepci, pa taj procesor ne moze 280x da gura u potpunosti, recimo da je 270x taman za njega. Mada, se opet postavlja pitanje sto procesor sa grafikom ako se vec stavlja dodatno grafika, zasto nisu stavili bar fx6300... Ma bre, ovo ako je tacno stvarno tragedija.
:: :: :: Hmm ovako ne razumem se nesto u racunare, a dva gospodina su mi sklapala konfiguraciju objasnili su mi da je a6 = i3 , a8 = i5 a da je a10 = i7 i da za mnogo manje para dobijam mnogo dobar procesor, racunar sam platio 140.000 dinara i ne mogu da verujem da toliko opada fps u igricama za taj novac, recimo drugar je za manje novca uzeo i7 4970 i r9 380x i njemu sve super radi tako da ja mislim da je do procesora(ali opet ja nisam neki poznavalac). Govorili su mi da je do softvera graficke i da to treba namestiti i da ce onda sve super raditi (sto ja kao laik mislim da je to glupost). Inace planiram da uzmem novi procesor i maticnu, moja zelja je i7 4970k.
hiljadu ljudi hiljadu cudi...vozi to ako ti lepo radi i nezamajavaj se ...svi ovde imaju neku teoriju i svoje favorite i vecina sve ono sto je sa druge strane pljuje i odbacuje.
:: Pa cekajte ljudi onda ja imam FX 8350 na 4.4Ghz iASUS 390X Gaming i znaci moram da menjam procesor ili sta? :: :: ::
Cenjeni kolega nemoj mraciti bez potrebe. Nije to teorija vec cista fizika. AMD procesori su previse slabi za sadasnje generacije kartica, bili su slabi i za prethodne.
Ono sto je jako bitno za ove sto se bave hardverom, mislim one koji sebi sklapaju konfiguracije i koliko toliko se razumeju. AMD kartice su procesorski zahtevnije od nVidia vec duze vreme i nikako ih ne uparivati sa AMD procesorima, recimo kao sto je ovde primer R 390 ili R 390X jer se poprilicno gube performanse. Ko je ljubitelj AMD kartica mora da ide na Intel ako ne zeli da BACA ulozen novac u kartu iz koje nece dobiti ono sto bi trebalo.
Drugo je ako korisnik zaista nema uslove pa mora da pravi kompromise a drugo je ako nije upucen pa nasedne na pricu da je AMD procesor dovoljan jer jednostavno NIJE. :: hiljadu ljudi hiljadu cudi...vozi to ako ti lepo radi i nezamajavaj se ...svi ovde imaju neku teoriju i svoje favorite i vecina sve ono sto je sa druge strane pljuje i odbacuje :: :: :: :: Pa cekajte ljudi onda ja imam FX 8350 na 4.4Ghz iASUS 390X Gaming i znaci moram da menjam procesor ili sta? :: :: :: :: :: ::
nema potrebe da nista menjas. Osim ako te bas ne svrbi dzep.
A10 iz naslova, ne samo on generalno svi APU procesori imaju poteskoce da izvuku dobar minimalni FPS, tj ne mogu da rade dovoljno brzo i ne salju grafickoj informacije dovoljnom brzinom i graficka nema sta da obradjuje (maksimalno uprosceno) i onda se projavi situacija da je procesor zakucan na 100% a graficka kulira na 20%. tj graficka bukvalno ceka procesor da odradi fiziku, pathfinding, koliko ko ima healtha i sve slicno i kada zavrsi to onda kaze grafici - renderuj ovaj frejm brale. Sto je procesoru vise milisekundi potrebno da obradi sve te informacije to ces vise milisekundi sacekati na sledeci frejm. To ti je zapravo FPS.
Hocu reci A10 je onaj uplaseni klinac iz prve klupe koji uspaniceno radi kontrolni iz matematike ali koliko god ucio nema dovoljno klikera da uradi sve zadatke na vreme i dobije peticu :)
Ovde se prica svodi na to sto je prodavac uvalio procesor od 20k sa integrisanom grafikom ( po recima amd-a namenjen mmo i moba igrama) sa grafikom od oko 50k koju cpu ne moze da isprati.
fx63xx i r9 380 (ove dve stvari dodju oko 370e,a davale bi bolje performanse)) ili geforce 970 bi bio neki sweetspot, a izaslo bi tu negde.
Ma sky ne mracim znas i sam da sam u pravu sto se fan prepucavanja tice. Precizno u ovom slucaju samo kazem da ako mu radi sve kako treba nek vozi(zavisi za sta mu sluzi pc) ako ne neka menja proizvodjaca i platformu ili ako je fan amd-a neka ceka zen i vidi gde ce biti po performansama kad izadje (ne ocekuje se neka revolucija ali ko zna).
Druga stvar vecina softvera je danas optimizovana za intel(pogotovo gejmerski pc deo)tako da i to dodatno utice na performanse pored objektivno poprilicno slabijeg i starijeg buldozer jezgra.
Ne moze se porediti tehnologija F1 2016 i F1 2011 zar ne ?
:: Cenjeni kolega nemoj mraciti bez potrebe. Nije to teorija vec cista fizika :: AMD procesori su previse slabi za sadasnje generacije kartica, bili su slabi i za prethodne. :: :: Ono sto je jako bitno za ove sto se bave hardverom, mislim one koji sebi sklapaju konfiguracije i koliko toliko se razumeju. AMD kartice su procesorski zahtevnije od nVidia vec duze vreme i nikako ih ne uparivati sa AMD procesorima, recimo kao sto je ovde primer R 390 ili R 390X jer se poprilicno gube performanse. Ko je ljubitelj AMD kartica mora da ide na Intel ako ne zeli da BACA ulozen novac u kartu iz koje nece dobiti ono sto bi trebalo :: :: Drugo je ako korisnik zaista nema uslove pa mora da pravi kompromise a drugo je ako nije upucen pa nasedne na pricu da je AMD procesor dovoljan jer jednostavno NIJE :: :: hiljadu ljudi hiljadu cudi...vozi to ako ti lepo radi i nezamajavaj se ...svi ovde imaju neku teoriju i svoje favorite i vecina sve ono sto je sa druge strane pljuje i odbacuje :: :: :: :: :: :: :: Pa cekajte ljudi onda ja imam FX 8350 na 4.4Ghz iASUS 390X Gaming i znaci moram da menjam procesor ili sta? :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Jao taj zen sve se svodi na rekla kazala niko nista ne zna, osecam kada izadje da ce mi se vise isplatiti da uzmem novu plocu i neki I7 :D
:: Ma sky ne mracim znas i sam da sam u pravu sto se fan prepucavanja tice :: Precizno u ovom slucaju samo kazem da ako mu radi sve kako treba nek vozi(zavisi za sta mu sluzi pc) ako ne neka menja proizvodjaca i platformu ili ako je fan amd-a neka ceka zen i vidi gde ce biti po performansama kad izadje (ne ocekuje se neka revolucija ali ko zna)
:: Jao taj zen sve se svodi na rekla kazala niko nista ne zna, osecam kada izadje da ce mi se vise isplatiti da uzmem novu plocu i neki I7 : ::
Nisam siguran da se danas bilo sta isplati kada je kupovina procesora u pitanju ali to nam je sto nam je. Voleo bih i ja da se pojavi neki treci proizvodjac i da napravi haos na trzistu desktop procesora, da ponudi osetno bolje performanse po nekoj zaista povoljnoj ceni ali slaba vajda od toga. Qualcomm se fokusirao na trziste smart telefona, tableta i drugih prenosnih uredjaja, Motorola se odavno povukla sa trzista desktop procesora...da ne pricam o prastarom Cyrix-u.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.