Hteo sam da se posavetujem sa svima vama, kada bi uzimao monitor malo vece dijagonale, sta bi bilo pametno uzeti?
Eh sad, imam monitor od 24` koji koristim za filmove i povremeni gejming. Nije mi o glavu da uzmem nov monitor ali me kopka ako bi uzimao sta je pametno ciniti.
Posto imam 24orku uzeo bi 27icu ili nesto vece, trenutno imam Samsungov monitor i do sada sam uvek od njih uzimao i nisam imao problema. Zanima me koji su jos tu prozivodjaci ok.
Sto sam mogao da vidim LG, View Sonic, Dell itd. Tako da ako bi neko od vas hteo da uzme monitor za povremeni gejming koji je malo veci a generalno bi ga koristio za filmove i da vam nije bitno da li monitor ima neke specijalne dodatne funkcije, sta bi ste uzeli?
Imaj na umu ako uzimaš 2K monitor da ćeš morati barem GTX970 da uzmeš pored njega.
Ako uzimaš monitor za filmove onda ništa ne dobijaš 2K rezolucijom. Uzmi neki 1080p IPS od 27 inča, svi su oko 300 i možeš da biraš. Asus MX279, Dell P2714h itd...
1080p na 2K monitoru ne izgleda lepo uopšte, ne znam odakle ti ta ideja. Interpolacija se radi i slika je zamućena. Davno sam još probao tako da igram i očaj je živi...
:: @Cheta ima da se nadje za 650 DOLARA i manj :: i to tije best buy iz mnogo razloga koje ne bih mogao ovde sve da nabrojim ali evo samo pa :: :: 99% 1440p monitora na trzistu su max 27` sa preko 5ms i kostaju i po 1000 eura ( zato sto su ips i 144Hz :: :: ovaj ti je 32` 1440p 4ms 75Hz ( koji se verovatno moze oc i do 85/90/100 Hz ) i ima VA panel koji daje najbolje iz obe tehnologije TN i IPS :: :: itd.. :: :: @Daum zasto MORA? moze da igra i u 1080p ili manje a cak i tada 1080p na 1440p monitoru izgleda bolje nego 1080p na 1080 :: :: :: NISTA BEZ KABLA :: ::
Slazem se, meni ne gine da zamenim Hawk ovako ili onako. Ali posto mi sad sve sto igram radi, mislio prvo da zamenim monitor pa onda graficku.
Video sam par dobrih 27ica ali se mislim da kad vec menjam da idem na sto vecu dijagonalu ako je cena u ivicama razuma.
Ja da se ne mislim i da mi se zuri, otisao bi malo izcitao komentare na forumima i uzeo neki Samsung ali reko da cujem jos po nesto pre nego sto se odlucim sta cu.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.