Nabavljeno par komada HP Z24n i Z24x monitora. Problem je sljedeći. Samo na jednom komadu vidim kako treba sliku bez da pišti i s vremena na vrijeme drma sliku jedva primjetno, ali ipak vidim i smeta mi. Pitanje: Navedeni problem niko od kolega ne vidi, pa da ne ispadne da ja nešto uvijek zanovjetam i tražim dlaku u jajetu. Da li je neko imao isti problem sa navedenim modelima ? Inače koristim stari HP L2208w monitor kod sebe u kancelariji i kod kuće NEC 31.5” MD322C8 i Barco Eonis MDRC-2221i nemam navedenih problema, čak i kad sam umoran ko pas, ali kad dođem do ovih novih, samo mi jedan odgovara za oči, a od drugih me samo boli glava prilikom rada na njima. Čisto ako je potrebno da ih vraćamo nazad odakle smo ih nabavili.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Na 2560 x 1440. Ima i Z25n. Samo na jednom Z24nq nema problema, na svim ostalim ima. Preko Display Porta. Samo se čuje eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee i mnogo nervira. Kada je na kraju i završava s okretanjem 3D elemenata, onda prestane na sekund ili dva da pišti i zatrese sliku i opet nastave da pište. Stavljao sam na moju mašinu sve i jedan monitor i ista je stvar. Samo ja čujem i to je problem. Vlasnik će doći pa ćemo vidjeti da li on ili neko od njegovih čuje. Od mojih kolega iz tima niko. Ili možda čuje, ali mu se jebe da se smara sa tim.
Z24n i Z24x mogu da podrže tu rezoluciju? Na sajtu proizvođača piše da je maksimalna podržana 1920x1080. Jesi li probao da, na mestu gde je monitor koji ne `pišti`, postaviš ostale monitore?
Opet, ako i ovi Z25n i Z24nq imaju probleme sa prikazom na toj rezoluciji, možda je do same grafičke karte, odnosno, njenih podešavanja?
Kucao sam na starom Eriksonu. Nemoguće je da je do grafičke, pošto jedan monitor radi besprekorno Z24nq, dok svi drugi se čuju. Isti monitor se ne čuje na drugim računarima, pa predpostavljam da je do monitora. Koristio i moj kabl na mom monitoru sa njihovim kompjuterima i ne čuje se. Ne bih ni obratio pažnju dok nisam ušao kod drugih i čuo potmulo eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Šaljem na reklamaciju, jer je čuo i gazda firme.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.