Nvidia prikazala displej sa 1,700 HZ refresh rate,otkljucava framerate za VR
STRANA 1 OD 1
obradmi
Nvidia prikazala displej sa 1,700 HZ refresh rate,otkljucava framerate za VR
09.04.2016. 11:24
T63383
status: user broj poruka: 7723
Nvidia je prikazala radnu verziju displeja sa refresh rate 1,700 HZ. Veliku korist od ovog moze imati VR(virtualna realnost).
Cak i kad se slika zumira mikroskopom i snazno protrese Nvidia’s high-refresh-rate displej je u mogucnosti da odrzi stabilan logo u centru slike.Ako bi se ovo odradilo na tradicionalnim displejima 90 HZ na VR slusalicama videla bi se mutna slika.
Poenta je da tradicionalni displeji osvezavaju sliku jednom u 11 milisekundi dok se kod Nvidia high-refresh-rate displeja to desava jednom u 0.58 milisekundi.
Oni to zovu VR headset ,headset u prevodu znaci slusalice .U prevodu sa ovog teksta bi bilo VR slusalice kao sto sam i napisao .Naravno da sa slusalicama ne mozes da vidis nista :))).
:: Headset nisu samo slusalice, vec celokupna skalamerija na glavi. Niti na slusalicama moze da se vidi mutna slika. : :: :: Ali ok, progres je uvek dobra stvar, sledeca generacija vr proizvoda ce sigurno biti mnogo bolja.
Koji nema smisla? I zasto to mora da bude jedini moguci prevod?
And the headset is anything that can be set on the head, or the set of things that can be worn on the head am I wrong? https://en.m.wikipedia.org/wiki/Headset
VR slusalice ne postoje koliko znam :) Ali moze vr set, kaciga ili sta vec.
:: Cak i kad se slika zumira mikroskopom i snazno protrese Nvidia’s high-refresh-rate displej :: je u mogucnosti da odrzi stabilan logo u centru slike.Ako bi se ovo odradilo :: na tradicionalnim displejima 90 HZ na VR slusalicama videla bi se mutna slika ::
HAHA pa to je bilo pre 4 godine.Ne opterecuj se toliko forumom,iskreno ne pratim sta je neko pisao pre 2 nedelje,a kamoli pre 4 godine.
:: :: :: Cak i kad se slika zumira mikroskopom i snazno protrese Nvidia’s high-refresh-rate displej :: :: je u mogucnosti da odrzi stabilan logo u centru slike.Ako bi se ovo odradilo :: :: na tradicionalnim displejima 90 HZ na VR slusalicama videla bi se mutna slika :: :: ::
Trebaće top tier gpu za solidan FPS na takvom headsetu. Moj 1080ti nije dovoljan za Valve Index i morao sam da spuštam refresh sa 144hz na 90hz u nekim igrama jer softver sam ubija rezoluciju da bi održao 144 fpsa i ne izgleda fino. Sva sreća pa stiže RTX3090 :)
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.