da li da je pokusavam obrisati necime i cime? ili da je ostavim ovakvu kakva jeste posto sam jutros totalno zaboravio da sam prosuo kolu (sinoc) i upalio komp.. sve radi ko zmaj al sad ovo lepljivo da li ce se vremenom pretvoriti u ne znam ni ja shta ili je bezbedno u long term-u da ostavim ovako i nastavim sve po starom?
Magicnu krpicu ili bilo sta kvalitetnije sto se ne para i ostavlja vlakna/dlake natopis alkoholom i lagano cistis plocu karte. Ja to nikako ne bih ostavljao tako jer secer nije dobar u kombnaciji sa toplotom i strujom a vremenom ce sigurno da nagrize nesto sto ne bi trebao, nemoj da te mrzi da ostavis tako. Da si prosuo obicnu vodu nije ni bitno, dobro osusis kartu i kad sva voda ispari nikom nista.
Исту ситуацију сам имао са братовљевом графиком. Извадио је, узео алкохол 96%, штапиће за уши и полако све очистио. Када се осушила, узео ланену крпицу и поновио поступак да бих уклонио ако су остали делови вате и већ 2 године шљака одлично. И бежичну тастатуру сам тако средио и већ преко годину дана му шљака одлично. Значи извадиш, добро очистиш, осушиш, вратиш и цепаш :)
u slucaju rakije nema frke sama ispari a kao podsetnik da si je prosuo je smrad :)
Nemas frke ploca je lakirana i ne moze da joj skodi nesto za sad, skini grafiku i ocisti je da ne bude lepljiva, mozes i sa vrucom vodom da skines secer koji je ostao, doduse kola ima i fosfatnu kiselinu koja moze da nagrize i mermer.
Dobro ocisti osusi i vrati ima da radi ko zmaj.
EDIT: isto kad izvadis proveri i ostale komponente, vidi se na napajanju dole da imas kapljice ko zna kakva je ploca pored graficke.
Desilo se slično i meni ali ništa nije na komponente otišlo. Kućište je bilo CM Storm Sniper, ima isto mesh za širokim prorezima, stajalo je pored stola, kada sam prosuo Coca Colu od brzine kretanja toka je bukvalno Cola odletela 10cm od stola i pravo na kućište.
:: kao shto naslov kazhe: debil sam : :: :: prosla mi kola kroz gornju mrezicu i ima je svuda no najbitnija mi je grafika u ovom trenutku :: :: slika: https://www.dropbox.com/s/5ghq4kqa593wams/asdf.jpg?dl= :: :: da li da je pokusavam obrisati necime i cime? ili da je ostavim ovakvu kakva jeste posto sam jutros totalno zaboravio da sam prosuo kolu (sinoc) i upalio komp.. sve radi ko zmaj al sad ovo lepljivo da li ce se vremenom pretvoriti u ne znam ni ja shta ili je bezbedno u long term-u da ostavim ovako i nastavim sve po starom :: :: P8P67 pro, i5-2500k, gtx Titan, 2x4gb Ripjaws 2400mhz, Seasonic M12D 850w, 3x Dell u2312hm, Denon ah-d500 :: G27, Ecci v1-GP pedals, RS formula stand, Ultrashield custom racing sea
Prospi malo i po kosi, a mogao bi i da je operesh. Taman malo da osvezhish taj DeLuk smell koji ti sabija iz te zaluchene perike.
i tako ja danas konaachno uvatio malo vremena, reko aj da odradim ciscenje i sve to tako zbrda zdola shto bi se reklo... tjapim etanol 70% ocistim sve lepo uredno bez nervoze i slicno.. ostavim komp par sati da se provetri/prosushi to sve kako sam Bog zapoveda, dignem sistem, sve ko po loju... Sinotj, reko aj da gurnem jedan lol pred spavanje.... i u 39. min mi freezuje komp ali ne onaj klasichan freeze nego se slika jos i pomerala (kao da sam imao 2-3 fps-a) jedno 3 sec i onda je usledio mrak u sobi. Nema nikakvog mirisa oko grafika, ali je poprilichno vruca bila - nisam mogao drzati ruku na njoj. Matichna kazhe jedan dugachak, 3 kratka... gpu error klasikaner.. Probam jos par puta da ga upalim i nista... samo peva maticna. Ostavim ga da se rashladi pola sata, promenim sa display porta na hdmi i sve fercera.
E sad shta? da li je ok da se koristi taj etanol 70% ili sam time nesto izhebo? da li da nabavim taj isopropyl 90%+ procentni pa da predjem opet preko graficke kako bi skinuo eventualne ostatke etanol-a? Kontam da je ceo taj etanol odma prakticno ispario, ali sad onako kad povucem prstom preko grafike kao da je malkice masno, da li od razmazane kole ili od cega.. prilikom ciscenja gledao sam sto manje da natapam.. bolje da uradim par puta slabije chishtjenje nego da mi rikne kao shto mi je pokushala riknuti vec :D
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.