Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Hitno!!6600GT Problem
STRANA 1 OD 1
simke000 Hitno!!6600GT Problem 01.11.2007. 23:11 T6314

status: user
broj poruka: 504
Maticna Gigabit GA K8NF-9
Nvidia ge Force 6600GT
1GB RAm
Maxtor 300GB
Problem je sledeci:
Nova instalacija win,drivera i komp radi ok.
Kada startujem zahtevnu igru(NFS Carbon) slika nije jasna vec je u kockicama i komp se restartuje.Da li neko zna sta je.
Kompu je vec jednom promenjena graficka i opet isto.Ovde u Nemackoj kuoljen je kod privatnika sa garancijom i on nesto zeza da Vas ne davim puno.Nece da prihvati reklamaciju i odugovlaci sa odgovorom.
Ociscen je kuler na grafici i nema prasine nigde.Sve radi ok ali eto to se desi.
Hvala!!

Simke
Valjevo u srcu!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: Hitno!!6600GT Problem 01.11.2007. 23:45 #31935

broj poruka: 9425

Riknuo:

70% 6600GT
25% CPU
4% memorija
1% sve ostalo, ukljucujuci i gremline.
NastyB Nažalost... 02.11.2007. 01:08 #31941

broj poruka: 729
...zemljače, VMARC je u pravu. Ja bih rekao da je 90% pokvarena memorija na grafičkoj. Ipak, prvo probaj sa drugim, STARIJIM drajverima za grafičku, možda, kojim sllučajem, uspe nešto, ali čisto sumnjam.

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers.
American Grafitti

MaliAbner desava se... 02.11.2007. 09:33 #31952

broj poruka: 7769
Desava se da na grafickoj crkne neki od memorijskih chipova pa kad se pokrene nesto zahtevnije i bude potrebna sva memorija krene da trokira.
U bivsoj firmi su imali slican problem sa jednom grafickom dok je setovanje ispod 1024 i 16bita sve radi ali kad se slika setuje na preko 1024 i 32 bita sistem pardon grafika trokira.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

2m4Y Re: 02.11.2007. 09:51 #31955

broj poruka: 2353
...ja cu samo potvrditi predhodno receno, definitivno je memorija na grafici! Znam kako ti je, imao sam maltene isti problem...

Pozdrav...
Pisko Matorac 02.11.2007. 10:51 #31957

broj poruka: 6650
Vidiš, ja nisam imao takav problem, a i nešto sam matoriji i oprezniji od ovih koji su dali prethodne odgovore.... ja, naime, nikada ne bih nešto tvrdio za hardver na osnovu dešavanja u JEDNOJ JEDINOJ igri, prvo, i ta igra može da ima patch(eve) koji popravljaju to što ti se dešava, drugo, možda je kombinacija video drajvera/igre u pitanju, ili verzije directx-a koji imaš.... dakle, trebalo bi malo experimenta, da li se to dešava u svim ili nekoliko igara, koje drajvere si stavio, kojim redom, kakvo je stanje sa.... ostatkom, pa tek onda da budemo sigurni 100% da je grafička u pitanju. Pretpostavljam da je u Nemačkoj zayebano da ubaciš svoju karticu kod nekog drugog...
Ako te sve ovo mrzi, (onda nisi morao na forum), onda veruj nekom ko je imao slične simptome, iako, kažem to ne mora neminovno da znači.... nagledao sam se kilavih igrica, igrica koje su nekad radile (na istoj mašini) a nakon svakojakih update-ova i sličnog, više ne rade...
Pisko A be`, ce be` u-p-d-a-t-e 02.11.2007. 10:53 #31958

broj poruka: 6650
Eto ga opet, opet sam napisao update umesto nadogradnja, samo da sam sebe nerviram.
Gde su ti SLI admini, juče su još bili upareni, crossfired? Hoćem update foruma....
SrAtlas ::: 02.11.2007. 14:55 #31975

broj poruka: 144
Ne razumem se mnogo,
ali covek rece da je ovo
druga graficka na istoj
konfiguraciji, uz isti problem.
Ako nije narocit baksuz,
onda problem nije u grafi.
Proc, napajanje, MB, sta li?
Poz.

p.s. Jel ima u Nemackoj Vudu prakse?
Stripy Po ovome 02.11.2007. 16:11 #31981

broj poruka: 4163
što si opisao:
1. 90% grafika
2. 9% drajveri
3. 1% sve ostalo

Imao sam 100 puta priliku da reklamiram robu, a vrate mi istu kao da je ispravna. U koliko je i kod tebe isti slučaj, ja tipujem da je problem grafička. Ne verujem da je riknula memorija, nego sam više ubeđen da na grafici negde ima hladnih lemova. Proveri je na drugom računaru.

Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs