- Juce sam kupio novi monitor Dell P2414H (Poseduje, DisplayPort, DVI, VGA). - Takodje sam kupio i Adapter DisplayPort (muski) na HDMI zenski, Hama 54586 (za koji su mi rekli da je kompatibilan). - Imam graficku karticu MSI GTX 750 2GB (Poseduje HDMI, VGA, DVI). - Imam Windows 7 64-bit.
Problem: Kada sam pokusao da povezem monitor na sledeci nacin (jedan kraj HDMI kabla ide u graficku, drugi kraj kabla ide u adapter i to ide na ulaz u DisplayPort u monitor.) izbacuje mi na monitoru sledece - `Entering power save mode`.
Pokusao sam da ugasim iz struje pa da upalim monitor, i da restartujem kompjuter, instalirao sam najnoviji drajver za graficku, i isto tako najnoviji drajver za monitor.
- Kada povezem monitor na VGA onda radi bez problema, isto tako rade i usb portovi i sve ostalo osim DisplayPorta.
Da li neko zna kako mogu resiti ovaj problem? Svaka pomoc je dobrodosla. Mislim da je do adaptera ili treba nesto da se podesi u sistemu ili nesto sasvim trece.
Ukljuci komp. Ostavi DP adapter ukljucen sve sa spojenom grafickom. Izvuci strujni kabl iz monitora. Pritisni dugme za paljenje monitora jedno desetak sekundi, da ga isprazni od struje. Ukljuci strujni kabl i upali monitor.
Druga fora: Na monitoru > Stisni dugme za Menu Izaberi Input Source Izaberi Displayport Idi na display settings Promeni DisplayPort 1.2 na Enable
Pre svega, proveri da li su kablovi dobro nakaceni.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Uradio sam sve to navedeno ali i dalje javlja isto `Entering power save mode`. Koliko sam skapirao on kao da uopste ne vidi da je kabl ubacen pa ga baca u save mode...
A sto se tice ovog drugog nacina nemam te opcije da promenim DisplayPort 1.2 na Enable...
Da li postoji jos neki nacin da se to sredi ili je to do adaptera?
Monitor mi sada radi preko VGA-a kabla, znaci VGA u graficku i VGA u monitor, to radi bez problema kada namestim u opcijama da mi je primarni VGA.
Ali ja sam uzeo ovaj monitor pre svega zato sto se bavim dizajnom, tako da mi treba sto kvalitetnija slika.
Koliko znam VGA je analogni i daje losiju sliku od HDMI/DP kombinacije.
Svakako ne uspevam da dobijem sliku na monitoru kada namestim da mi je primarni DisplayPort...
Da li postoji neki nacin da se sredi ili u krajnjem slucaju neka druga kombinacija adaptera tipa HDMI na DVI (ukoliko daje bolju sliku od samog DVI-a na DVI-a, posto imam DVI i na grafickoj i na monitoru. Ako slika nece biti bolja onda jednostavno samo kabl DVI na DVI)?
HDCP je zastita digitalnog sadrzaja. To sad svi televizori i monitori imaju. A sto se tice kabla, uzmi taj DVI D na DVI D, posto su oba konektora (graficka i monitor) ista. I kad uzimas, uzmi samo deblji sa debljim kablom.
DVI D je samo digitalni prenos (mozes da nakacis adapter DVI na HDMI), DVI I ima i analogni i digitalni (mozes da nakacis adapter DVI A na VGA), a DVI A samo analogni visokog kvaliteta (visa rezolucija...itd.) isto da nakacis adapter DVI to VGA.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Nisam ni mislio da to bude stalno rešenje, već za probu da proveriš da li radi, odnosno, da lakše podesiš tu HDMI-DP kombinaciju. Primarni displej bi bio neki VGA, a dotle možeš da čačkaš po drajveru za grafičku, odnosno da pritiskaš dugmiće na monitoru.
U svakom slučaju, sledeće rešenje je ovo što ti je Dexter013 predložio, a neXus2000 elaborirao.
Pozdrav!
Vlada
:: Monitor mi sada radi preko VGA-a kabla, znaci VGA u graficku i VGA u monitor, to radi bez problema kada namestim u opcijama da mi je primarni VGA. :: :: Ali ja sam uzeo ovaj monitor pre svega zato sto se bavim dizajnom, tako da mi treba sto kvalitetnija slika. :: :: Koliko znam VGA je analogni i daje losiju sliku od HDMI/DP kombinacije. :: :: Svakako ne uspevam da dobijem sliku na monitoru kada namestim da mi je primarni DisplayPort... :: :: Da li postoji neki nacin da se sredi ili u krajnjem slucaju neka druga kombinacija adaptera tipa HDMI na DVI (ukoliko daje bolju sliku od samog DVI-a na DVI-a, posto imam DVI i na grafickoj i na monitoru. Ako slika nece biti bolja onda jednostavno samo kabl DVI na DVI) ::
Moguće je da DP ne radi. Evidentno da se to dešava sa Dell monitorima, ko zna šta je sve uvezeno i u kakvom stanju? Nije prvi puta da čujem za takav problem kod Dell-a. Pitanje šta raditi u takvom slučaju, da li reklamirati ili ne?
Trebalo bi nazad na monitoru, na nalepnici. _____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Cisto da vidim da li su neke od prvih revizija monitora, koje su problematicne. Ovako, zakaci oba kabla na monitor i DVI i DP. Na monitoru i na grafickoj pomeri da ti koriste DP port. Mozda se ne prepoznaju u startu. _____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Ja sam prosle godine u avgustu uzeo P2414H u R*di u NS-u , platio 21k , nudio mi lik dvi to hdmi adapter, odustao sam od toga jer bi u tom slucaju morao u monitor dvi2hdmi a na grafu mini hdmi u hdmi, uzeo normalan dvi-d kabel i radi sve bez problema od prvog dana, i mislim da za te novce nemoze bolje, al to je samo moje misljenje.
Dexter013 - Upravo tako, najjednostavnije resenje koje sljaka bez problema, hvala!
DejaN89 - Tada je bio jeftiniji, pre onog poskupljenja... Svakako mislim da je moniotr odlican za ovaj cenovni rang, drago mi je da ti radi odlicno, nadam se da ce i mene da posluzi... Pozdrav!
Ja sam dugo razmišljao koji monitor da uzmem i sve me je vuklo ka Dell-u. Odbijalo me je to što nema HDMI na monitorima u cenovnom rangu koji je meni zanimljiv: oko 17.000. Na kraju sam uzeo iz raznoraznih razloga Benq GL2460 i nemam razloga za žalbu. ne koristim ga često, ali mi znači to što ima VGA, DVI, HDMI i zvučnike. Ne može i jare, i pare.
Upravo tako, bitno je da sluzi nameni za koju je uzet... Slazem se sa tim da je tesko kod Dell monitora u tom cenovnom rangu naci dosta konektora... Kolko para toliko i muzike!
Imam jedno banalno pitanje, pretpostavljam da nije potrebno da se monitor ugasi na power dugme kada se ugasi racunar?
Boze sta pita covek ja se krstim nogama... Ej, on uzima neki shitarama adapter a uz monitor je GARANTUJEM dobio DVI-to-DVI kabl koji je i NAMENJEN povezivanju monitora sa grafickom kartom. Kakav indijanac Boze me sakloni i sacuvaj. A odvala `ali VGA je analogna` jok brate VGA kabl je bezicna marsovska tehnologija koja gura 860 Petabajta po sekundi digitalnog video signala. E kakvi sve slepci ne uzimaju full monitore, davno sam ja taj pikirao ali se zaludeh SM(A)RT televizorima i zaboravih da te igracke postoje .)
Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka
:: dvi na dvi i resio si sve probleme, ista ti je slika isti djavo, digitalno vs digitalno :: :: Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: Ram:10 Gb Kingsto :: SSD: Patriot 240gb +HDD 500g :: MBO:Asus M5A9 :: Case:Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650 :: Keyboard: Natec RX2 :: Mouse:Mx 518+v7 blood :: Screen: ViewSonic 27 :: ::
taj DISPLAY PORTcic ti je sreco da ga povezes sa nekim besnim laptopom KOJI NEMAS, a HDMI portcic ti je da ga povezes sa npr nekim SONY PS3 ali ne znam kako mislis da cujes ZVUK na tom ekranu kada NEMA ZVUCNIKE...
O gospode Boze... Drz se ti dizajneru DVI-to-DVI konekcije i ne DRVI puno, a sto se tice pitanja da li moras da ga gasis na dugme kada je ugasen - mozes a i ne moras (ja recimo volim da ugasim jer mi ide na kurac ta dioda), bitno je samo da lepo nabodes napojni kabl u rupu da ti slucajno ne zavarnici kao meni na U2312HM, kad sam cuo taj zvuk oduzele su mi se noge bile...
Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.