Idem sad za Novi Sad, zena ide na neke seminare za njen posao a ja cu uglavnom da blejim solo, a lap top mi je extra, sve sem graficke.
Dakle ideja mi je sledeca za neku buducu slicnu situaciju, da kupim jedno napajanje za poneti, graficku izvadim iz desktopa kad idem negde i ponesem je isto kao i lap top. Lap je besan ali je super biznis klasa, dakle tona rama, besan i7, full hd ekran itd, ali krs intel integrisana graficka.
Pa me zanima il ovo probao neko, i sad gledam kod nas ne mogu da nadjem taj pcie adapter za laptop, ako neko iskopa negde nek mi okaci link, cena nebitna.
Moze i na lapu bez externog monitora, lik je za video koristio externi monitor ali ne mora tj. nije obavezan.
@sky Zasto cimanje? Napajnje za poneti, ne mora besno jer je samo za gpu, taj adapter i graficka u ranac i gde god da sam kao i desktop da imam sa sobom. Cimanje minimalno dobitak ogroman. Nikad nisam Ali kineski koristio, bacicu oko tamo.
Muke sa tim AMDom :) Question 4: Could it work with its own monitor?
Answer: If you use the AMD series card,it must to connect with the external monitor to use. If you use N series card which over GTS450, and your laptop own Intel Core graphics ,and use the EGPU software to set,then it can use the laptop internal monitor,otherwise,it need to connect with the external monitor.
Salu na stranu, pa lik je ostavio link ka ibeju za kupovinu. Na Aliju (sto kaze Sky), naravno jos jeftinije:
Pa imam intel i7 broadwell cpu i gtx 970 nvidija gpu iz desktopa, dakle provereno ne treba externi monitor. Nije meni problem da narucim sa ebaya ili alija nego da ovi nasi ne lupe neku random cenu za carinu pa me izadje 3x skuplje i slicno.
Carinu `klepaju` samo na vrednost paketa preko 50e.
:: Pa imam intel i7 broadwell cpu i gtx 970 nvidija gpu iz desktopa, :: dakle provereno ne treba externi monitor :: Nije meni problem da narucim sa ebaya ili alija nego da ovi nasi ne lupe neku random cenu za carinu :: pa me izadje 3x skuplje i slicno :: :: Kod nas dakle takvog adaptera nema.. :: :: Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: Ram:10 Gb Kingsto :: SSD: Patriot 240gb +HDD 500g :: MBO:Asus M5A9 :: Case:Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650 :: Keyboard: Natec RX2 :: Mouse:Mx 518+v7 blood :: Screen: ViewSonic 27 :: ::
Zezam te .) Nece bre. Ovo nasi, kada ne znaju sta to, klepe te 500-600 kinti za PDV na 10€ i 100 din za otvaranje paketa i to ti je to. Nemaju oni vremena da se bave procenama i da se cimaju oko toga. Uostalom, mozes slobodno da vratis nazad, samo kazes da neces da platis carinu i da odbijas posiljku. Ode nazad u Kinu :) A sva je prilika da ce to samo da `protrci` kroz carinu i da ti stigne sa pecatom ` Ne podleze carinskom pregledu` .)
Nece taj navodno i7 da ti pomogne da otvoris mapu na Mad Max-u, a i kakav ce to gaming biti kad ti nije nakacena 980 Ti, nece sve biti na maximumu i 60 fpsa, nisi pravi gamer matori.. :D
A i jbt da l` si toliki zavisnik od igrica i glupog kompa, izadji malo u grad, obidji nesto, iskuliraj, on bi da ide i sedi u stanu i igra igrice, hahahaha, idi bre covece, kao da imas 15 a ne koliko vec godina..
Sta je sa ovim svetom i ogranicenoscu... Solaja, objasni mu.. :D
Zene, droga, kocka, akohol, sve mi dosadilo... jbg. To sto si napisao cu i da radim, ali sa zenom kad je ona slobodna. Dakle da sumiramo, i da ti uprostim da se ne naprezes previse:
Dolazis u dvanaest nocu na temu koja te neinteresuje ne pises nista bitno ili korisno sam sa sobom cepas, pod ruku sa wladom...
I na kraju TI kazes ` Sta je sa ovim svetom i ogranicenoscu... ` Kakav fail :)
Dakle primeni svoj komentar na sebi, izadji malo napolje, nadji devojku/decka, nadji posao...
Kuku, Dex, ovo je sve, ali ne za `poneti` resenje :D Lakse ti je da spakujes ceo komp sa tim 27` monitorom nego ovo da budzis.
Samo mi nije jasno kako moze da radi sa internim laptop display-om? A gde ide kablic od laptop panela ako ne u g. karticu? Mozda sam predvideo nesto, ali...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Sta god da napravis sa laptopom, neces se oduseviti.
Gejming je nemoguc jer ako hoces eksternu grafu da nakacis trebace ti i napajanje za poneti, a tamo gde se povezuje taj adapter sigurno nema zavidnu brzinu koja je tebi potrebna.
Za casual gaming mozes napraviti, ali mnogo bolje resenje je posto imas i7 jeste da instaliras modded driver-e za tu integrisanu. Iznenadices se kad vidis sta mogu modded driveri da ucine sa krs intel integrisanom grafikom, probaj pa nam javi.
U ranac strpam graficku i napajanje zajedno sa laptopom i to je to. a VMARC u prvom postu je napisao to sto sam i ja nasao za nvidiju da ne mora externi monitor.
@peki22 Mozes ovo na svakom laptopu dokle god ima prikljucak za pcie adapter, a cak i ako nema mozes da izvadis wierless karticu i bocnes adapter.
Ne bi ti savetovao da se zezas sa tim adapterima sve je to loseg kvaliteta made in PRC vidi se po snimku da je losa elektronika,sta ako spalis grafiku pa se posle zezas sa reklamacijom da li ce da uvaze ili nece pogotovo sto ce sa tog napajanja da vuce samo 12 V...
Mislim kako hoces da je neka grafulja ispod 100 eura pa ajde...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.