Sjajan monitor, cekaju se samo jos 144/165hz varijante, a njih ce biti u toku ove godine. Cene su jos uvek surove, jer je 21:9 buducnost u svakom smislu i nesto novo sto je tek doslo na scenu. Sledece godine ce trziste dobiti mnostvo modela, tako da mislim da se ta cifra od 1000e nece premasiti. Toliko planiram i da izdvojim za jedan takav monitor, ali da bude jaci od 100hz.
Skakao bih od srece kad bi tako nesto izbacili, pre svega mislim na odnos da bude 10-tka po vertikali.
Ja sam nedavno presao sa 16:10 u rezoluciji 1200p na 16:9 i rezoluciju 1440p, i mogu ti reci da se svaki put odusevim kada na poslu pogledam u 16:10 1200p, iako mi je kuci veca rezolucija, ipak mi je ta vertikala nekako taman, i lezi kako treba.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium+Z-5500
:: Ma sve je to sviranje u frulicu, za moj i tvoj ukus Sone treba da izbace jedan 21:10 model i da se ukakimo! :: :: :: :: http://valid.x86.fr/cx7bt :: ::
Sto se tice cene ona ne odstupa mnogo u odnosu na klasu. To je ta cena, 100-200 eur, gore dole. Vi jednostavno niste navikli jer ste kupovali monitore do cirka 400 eur. Moj monitor je recimo bio 1200 eur+.
Sto se tice cene ja sam svestan toga, cak sta vise cena je i dobra kad se uporedi sa nekim drugim monitorima u tom cenovnom rangu i sta on nudi. To je to, nema kud. E sad pitanje je ko ce moci to sebi da priusti jbga.
A taj tvoj monitor, koji je u pitanju, jel bese neki Dell 24` ?
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium+Z-5500
:: Sto se tice cene ona ne odstupa mnogo u odnosu na klasu :: To je ta cena, 100-200 eur, gore dole. Vi jednostavno niste navikli jer ste kupovali monitore do cirka 400 eur. Moj monitor je recimo bio 1200 eur+ :: :: A evo koliko danas kosta Dell UltraSharp U301 :: :: http://goo.gl/61iRN :: :: Asus ROG SWIFT PG348Q :: :: https://goo.gl/Vba5cg
Hehe. Nije 24` vec 27` . Kada je 24` bio pojam pogotovu neki profi monitor ja sam u to vreme imao 27`. Dell 2709w. Moja najbolja investicija ikad. I dan danas evo sluzi me dok ne dodje neko novo cedo o kom govorite. Za sad meni to sve nije jos uvek bas potpuno interesantno. Sto se tice kvaliteta slike, ne vidoh jos neki monitor da je prevazisao ovaj koji sad imam. IPS opet kad pogledas ima onaj glow, pa su mu losija crna i bela itd..
Ni jedan brend nije uspeo da preko svog interfejsa/elektronike ispegla te mane a meni se cini da se ni ne trude.
P.S. Pregledao sam ovaj test. i ovaj Asus monitor ima razne bubice..
Znaci ovo cudo, plus dve 980 Ti, plus i7 najbolji, plus maticna od 300e+, plus 16gb DDR4 rama, plus napajanje gold/platina, plus klok cpu-a jer kako drugacije da igram igrice, plus Corsair pumpa za vodu, plus ultra massive kuciste i dobijemo PC gaming kako lici i dolikuje?
Prodacu njivu, kola i babu da bih igrao igre, hehe.. :D
Ili pak postoji solucija, RESENje! Biti Dexter ili Dejzan.. :D
@Sky Ne znam zasto, ali ja sam mislio da ti imas U2410, koji je inace isto vrhunski monitor, 12bit, 1200p itd...
Taj glow zaista jeste primetan kod gotovo svih IPS panela, ali je kod AH-IPS-a cini mi se nesto malo manje izrazeniji. Ono sto mene cudi kako to da do sada nisu izbacili amoled monitore, mozda zato sto je tehnologija skupa i neisplativa za vece panele ??
@ZooLoo Cim tako krenes da nabrajas samo jedna stvar mi pada na pamet kao resenje za te `probleme`, a to je ps4. .)
Sto se tice Dex-a, ne znam sto ga pominjes, covek jednostavno racionalno gleda na stvari i tako i treba, i ja sam tako (do skoro). Ja priznajem, malo i preterujem, ali trenutno mi se moze, sto ne znaci da cu vec sutra imati za neku novu kartu poput 980ti, sve je stvar trenutne situacije i uslova, sklopile se neke kockice sto bi rekli.
PS4 pozajmio od ortaka, evo ga na kompu, rolam malo NFS 2015 , ubijam vreme..
Ma gledam i ja racionalno, ipak sam ja stari kalkulant...nego njega puno volim pa se salim, znam da nece da mi zameri.. Solaja brat je kriv, on me navukao.. :D
Ma kapiram te i ako, mada meni je suludo davati ovoliki novac na montor..osim ako nije neki za posao i slicne stvari kojim ces da povratis taj novac na neki nacin, za igrice, meh..
AHHAHAHAHA 5 soma evra za 17 inca 60hz i ovu budzevinu koja je veca od mog full tower kucista... Prsli ovi u asusu bajo moj, ne znaju gde je levo ahhahaha
Boze, koliko samo iritira ovaj lik dok pokusava da se uzivi i popali klince po internetu... Osecam bol u mozgu dok ga slusam u predelu leve hemisfere, malo jugo zapadno od centra za ravnotezu...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.