Поздрав свима, као што наслов каже цркла ми графичка Асус 270 ОЦ. Одједном је почела да брљави боје. Пробао сам на другом рачунару и исто, односно не одмах већ по инсталацији драјвера. Јасно ми је да је готова, само ме интересује да ли може да се поправи, не волим да имам поправљану карту, или иде друга у замену пошто је још више од две године у гаранцији? Ево и слика како изгледа: http://imgur.com/a/DGk8r
Da nema garanciju pa i da je ispečeš u domaćoj radinosti. Evo ti moj primer. Grafiku iz potpisa sam dobio na poklon. Ortakinji crkla i ja reko daj da probam. Posle prvog pečenja radila ravno godinu dana kod nje. Drugi put pekao evo je radi šest meseci bez problema. Ortakinja sebi uzela gf960 i meni poklonila u fazonu prodaj.
Ja reko ne to je loša karma, prodao moju 280X i lepo mi...teram dok ne crkne potpuno.
Za tebe nema dileme, u servis. support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, MSI 560Ti, Chieftec modular 750W.
Носим је свакако сутра, него ме занима може ли у сервису да се поправи а да не буде за неколико месеци опет проблем. Шта раде у сервису у оваквим случајевима, не пеку је ваљда?
:: Носим је свакако сутра, него ме занима може ли у сервису да се поправи а да не буде за неколико месеци опет проблем. Шта раде у сервису у оваквим случајевима, не пеку је ваљда :: ::
Ma tu je cip verovatno otisao, rastavile se kuglice, dobijas novu kartu.
Nego, nisam znao da karte mogu toliko dugo da traju posle pecenja. Ja sam mislio da to sluzi da joj se produzi vek za metar-dva, cisto da se nekom uvali...
Jes, sto kaze Wmarc, zamenice je 100%. Da nije pod garancijom, onda bi mozda proradila kada bi joj klok smanjio za 10-15,20%...Uzavisnosti sta je otkazalo, GPU ili VRAM...
Imam jednu trenutno, a imao sam milion koje rade ko sat sa smanjenim klokovima za neku sicu....:) U biti, 2-3 FPS manje dobijes, ali bar radi :)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Eto mogu, o procesu uvaljivanja...takvi ljudi sebe smeste na nivo lorda ace support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, MSI 560Ti, Chieftec modular 750W.
:: Ma tu je cip verovatno otisao, rastavile se kuglice, dobijas novu kartu. :: :: Nego, nisam znao da karte mogu toliko dugo da traju posle pecenja. Ja sam mislio da to sluzi da joj se produzi vek za metar-dva, cisto da se nekom uvali.. :: :: :: http://valid.x86.fr/cx7bt :: ::
I ovo sto gile kaze mogu da potvrdim da je 100% tacno u nekim situacijama, zato ja gotivim graficke kartice... Cak i kada crkne, a garancija se ne poseduje, ceracemo se mi jos sto se kaze... Igre bez granica.
Da i moja Asus 270 OC pozivi jos pola godine pa da menjam ako nece sam cu je u grob oterati .)
HAHAHA jebo te Max vise.. :D
:: Поздрав свима, као што наслов каже цркла ми графичка Асус 270 ОЦ. Одједном је почела да брљави боје. Пробао сам на другом рачунару и исто, односно не одмах већ по инсталацији драјвера. Јасно ми је да је готова, само ме интересује да ли може да се поправи, не волим да имам поправљану карту, или иде друга у замену пошто је још више од две године у гаранцији? Ево и слика како изгледа: http://imgur.com/a/DGk8r
Jeste tako, dosta kartica ljudima rade kojima sam smanjio klok, a pre toga zabadale, linije, i ostala stranja...
Jeste da smanjis nesto malo performanse, ali bar rade dok se ne izdvoji kesa za novu...Grejanje i kuglanje, bar u tom nekom segmentu je neisplativo. U biti, kartica ispod 150Eur se ne popravlja kada je hladan lem u pitanju i to je to.
Само да се исправим, није више од две године у гаранцији, као што сам у првом посту написао, већ више од једне године. Док сам писао мислио сам да није ни две године радила па сам погрешно написао. У сваком случају у гаранцији је до априла 2017-е. Ко зна, ако понуде нешто у замену, а будем могао да бирам, доплатићу за 960-ку.
Ćale, ti si na konju. Garanciju za ovaj kvar ce da ti uvaze i da pitaju `ima li jos` :) A to za doplatu ti nije lose, pa ako moze, super...Moli Boga da nemaju na stanju 270...
::до априла 2017-
:: Поздрав свима, као што наслов каже цркла ми графичка Асус 270 ОЦ. Одједном је почела да брљави боје. Пробао сам на другом рачунару и исто, односно не одмах већ по инсталацији драјвера. Јасно ми је да је готова, само ме интересује да ли може да се поправи, не волим да имам поправљану карту, или иде друга у замену пошто је још више од две године у гаранцији? Ево и слика како изгледа: http://imgur.com/a/DGk8r
Ево због Тате писаћу ћирилицом премијерно на форуму уз благослов да сад узме праву графичку карту, подразумева се, неку Енвидију па да га Бог погледа. :)
Ћирилица, него шта, служим се и латиницом као српским писмом али ми је ћирилица много лепша. Управо сам оставио графичку па ако буде могло радо бих доплатио за NVIDIA 960, било коју.
:: Ево због Тате писаћу ћирилицом премијерно на форуму уз благослов да сад узме праву графичку карту, подразумева се, неку Енвидију па да га Бог погледа. : :: :: ::
:: Zašto vlasnici AMD proizvoda idu u raj :: :: Pa u paklu su već bili.. :: :: El Capita :: :: :: Da doplatis za R9 380(x), bolji izbor od 960-tice, posebno 380X a ne toliko skuplja :: :: :: :: :: :: :: :: Dete Partizana :: :: :: :: :: ::
pored R9 380/380X je ako imaš slabo napajanje. Inače, nema tu 960-ka šta da traži.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
После чекања од скоро 30 дана, и немогућности да се стара графичка поправи, понуђена ми је замена за другу из ЊинЊин понуде. Изабрао сам http://goo.gl/7zg6As па ћу у понедељак или уторак, кад би требала да стигне, поставити мало слика и утиске. Надам се да је прави избор уз прихватљиву доплату од око 10000 динара. Поздрав!
Cekaj, tebi je crkla 270-ica i ti si doplatio 10 somova za 960-icu? Ako je tako, a mislim da sam dobro procitao odradili su te vrhunski. Sta ti pise na fiskalnom za 270 kartu, koliko je placena? Zasto nisi pitao prvo ovde nas na forumu, pa tek onda doneo zakljucak/resenje? Ostao sam bez komentara ako si stvarno dao 10 somova(plus 270-ica) za tu bedu od kartice...
:: После чекања од скоро 30 дана, и немогућности да се стара графичка поправи, понуђена ми је замена за другу из ЊинЊин понуде. Изабрао сам http://goo.gl/7zg6As па ћу у понедељак или уторак, кад би требала да стигне, поставити мало слика и утиске. Надам се да је прави избор уз прихватљиву доплату од око 10000 динара. Поздрав :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.