Da li je normalno da ova serija karti menja frekvenciju gpu-a u 3d rezimu?
Danas sam nesto cackao po afterburneru i ajde da mu ukljucim gpu clock i vidim da u igrama ide od 300mhz do 990,konstatno drzi 60 fps.gpu usage varira sto je normalno,ali ranije mi nikad nije menjao frekvenciju gpu-a vec samo usage ili ja nisam primetio...
Znam da Nvidia ima tako neku foru,ali za amd nisam znao,dok sam imao 270x nikad nisam primetio da menja frekvenciiju
Vsync mi je uvek iskljucen u bf4 ali izgleda da ga zakljucava u drajverima instalirao sam ih nista nisam menjao.pogledacu veceras...
Hvala Peki
:: Yep tako treba da radi.Zakljucana ti je igra na 60fps-a.Iskljuci vsync ili npr. pusti Crysis 3 pa vidi ako ce da radi :: :: :: :: M Power - 3770k - Beast 16GB - HyperX 120GB - 390X - Nitro 850W - H 100 :: :: ::
Kolika je razlika sa 270x na 380(X)?!Ja sam razmisljao da se ponovim pre nove god,ali sam umesto toga i na predlog pcberzasa potrosio pare na kurve i alkohol :) :).Pa da te pitam onako iz prve ruke..jel si zadovoljan?
:: Kolika je razlika sa 270x na 380(X)?!Ja sam razmisljao da se ponovim pre nove god,ali sam umesto toga i na predlog pcberzasa potrosio pare na kurve i alkohol :) :).Pa da te pitam onako iz prve ruke..jel si zadovoljan :: ::
I nisam nesto isprobavao u igrama malo pikam bf 4 i Arkham knight kad imam vremena,sta znam brza jeste,4gb memorije znaci za novije igre,DX 12 ako zazivi itd...
Zadovoljan sam kartom,meni jaca ne treba prvo sam se lozio za 970 pa sam odustao.sad sve zavisi koliko bi doplatio kad bi prodao tvoju kartu...
Kad sam kupio ovu nisu ni bile 380x inace bi nju uzeo sigurno...
Po snimcima se vidi da je,ako nista drugo,bar neki min 30 fps(sto je skoro pa duplo nego kod mene sada),ali ipak je to sa fx6100..Sto automatski znaci koji fps nize,posto ja imam fx4100 :). Da ja sam gledao 380X,ali opet je tu negde..Sacekacu ja jos malo da padnu cene..pa da ne zalim puno :).Hvala.
Tebi sa fx4100 jaca karta od 270x ne znaci nista, jer ti je procesor slab i njega je vreme oduvalo jos pre 3-4 godine. Mogu da se kladima da cak ni tu 270x(to je otprilike jacina gtx580) ne moze da tera onako kako bi trebalo.
Kada prelazite na novi procesor, gledajte da on bude bar 30% jaci od predhodnog, a graficka minimum 50%. Sve ispod toga nema smisla i samo se vrtite u krug. Nemojte da budete micovani kao ovde pojedini sto prelaze na 5% brzi hardver
Tako sam i ja mislio...Planiram neki upgrade,pa kad bude cu napravim temu..posto mi za to bas treba velika pomoc.Ipak treba sa malo para,a i znanja sklopiti nesto sto ce da valja :)
FRTC je iskljucen u drajverima sad sam pogledao,vsync iskljucen u igri i dalje ima te HZ droopove,sad cu da probam sa furmarkom.Sumljam da je thuban na 3.6 usko grlo pa ne moze karta da isprati,ili mozda do sistema,puknucu mu kasnije svez win pa da vidim bas...
Ne moze nikako da bude +-25% moze samo da 380 bude brza +25%
Pozdrav,
:: Evo ja cu da ti odgovorim iz prve ruke, razlika je smesna(25% +-) i tako nesto se ne isplati :: :: :: http://valid.x86.fr/cx7bt :: :: :: Kolika je razlika sa 270x na 380(X)?!Ja sam razmisljao da se ponovim pre nove god,ali sam umesto toga i na predlog pcberzasa potrosio pare na kurve i alkohol :) :).Pa da te pitam onako iz prve ruke..jel si zadovoljan :: :: :: :: ::
Ma i ja sam isto imao frku kad sam to video,ali čika Google ima odgovor na sve.Probaj neki stariji naslov pa ćeš videti kako i na koliko tadi grafika.Kod mene Dirt 2 ne pređe 450MHz.
M Power - 3770k - Beast 16GB - HyperX 120GB - 390X - Nitro 850W - H 100
:: :: :: Sto je vece opterecenje u furmarku manji su dropovi kad ukljucim AA na x8 i :: uhd rezoluciju nema ih uopste.. :: :: Covek svaki dan nauci nesto novo :: :: Hvala svima...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.