Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Sta mislite o najavljenom polarisu ?
STRANA 1 OD 2  
gang1978 Sta mislite o najavljenom polarisu ? 13.01.2016. 22:25 T62777

status: user
broj poruka: 1661
Hoce li da kida ili lize d.pe :D

http://wccftech.com/amd-confirms-polaris-gpus-released-school-season-desktops-laptops/

https://www.youtube.com/watch?v=45muNhrrAUg
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 13.01.2016. 22:57 #611760

broj poruka: 3529
To mora da se vidi, dok ne dodju konkretni testovi, i dok se ne spusti u masu, medju narod, mogu oni da blebetaju sta god hoce. Mada ove tvrdnje jednostavno moraju da potkrepe kada ugleda svetlost dana, u suprotnom sebi kopaju rupcagu i to veliku, moram priznati da su prevelik zalogaj prezentovali.

Svidja mi se trend i jednih i drugih, sto se ide ka boljim performansama per wat, sto ce reci smanjuju potrosnju samo tako, i to je vrlo dobro, manja potrosnja = manja disipacija toplote, manje komponente itd....

Prelaskom na manji proizvodni proces performanse moraju da dodju same po sebi, i obicno je amd i imao tako neke primetne skokove na svakih 4-5god. tako da je ovo sada trenutak da ponovo ocekujemo jedan lep skok. Zivi bili pa videli.

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming
Kingston 16GB DDR4 2800MHz Savage
Dell U2515H + LG D2343 3D
SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB)
Thermaltake Urban S71 + CM V850
Creative X-Fi Titanium + Z-550

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Adzem ... 13.01.2016. 23:01 #611762

broj poruka: 3797
Sta god mislili, to se moze okaciti macku o rep. Nase je samo da navijamo iz ugla za taj polaris, kao i za zen. U suprotnom ce ovi dzelati poceti kozu sa ledja da skidaju...

http://valid.x86.fr/cx7btw

gang1978 hahaha 14.01.2016. 00:05 #611769

Pa to :)

Ako nista drugo bar da uspeju da spuste potrosnju da ne moramo da pucamo pare na napajanja od kilovata :)

Kutalion ... 14.01.2016. 00:36 #611770

broj poruka: 2480
Trenutno izgleda optimisticnije za Polaris nego za Pascal. Pogotovo gledajuci sto je nvidia na CES-u prikazala neko sranje za automobilsku navigaciju kao sa pascal-ima unutra, kad ono trt, lagali, maxwell-i bili.

Kapiram da ce obe arhitekture biti nebo i zemlja u odnosu na ovo sada. Dodatno mi se svidja AMD jer tera pricu sa lepsim pixelima i uverljivijim prikazom kao i uvek.
A na sve to, bice free. Pravi Robin Hoodovi! :D

5820k @ 4.3ghz
Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT
Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock
Asus R9 280X Dc2T
4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15
Samsung 840 EVO 256gb
1tb WD Black
Seasonic 760w XP2 Platinum
CM Storm Stryker <

SkyFire Klasicna prica, spinovanje.. 14.01.2016. 02:04 #611771

broj poruka: 18472
Sta misliti, koriscenje prednosti nizeg nm procesa, verovatno jos neka unapredjenja arhitekture.
Sve u svemu, cekao ne cekao sledovace svakako daleko manji skok nego sto hajpuju.
To porediti sa Pascalom je smesno, Pascal je iz drugog univerzuma u odnosu na GCN.

Pogledajte samo slajdove koliko su smesni. Stavili da GTX 950 trosi 140w.

http://videocardz.com/58031/amd-announces-polaris-architecture-gcn-4-0
gang1978 Re: Klasicna prica, spinovanje.. 14.01.2016. 11:52 #611780

Kako mislis tebra da su stavili....ovo je snimak uporednog testa sa ovogodisnjeg CES 2016.
Sta ima tamo ko sta da stavlja :)

Uglavnom videcemo kad izadje jel ovo bilo brabonjanje ili je bilo nesto i istina...i meni deluje malo futuristicki ali se nadam da je tacno.Bilo bi lepo da malo skrate rogove nvidiji...mnogu su pohlepni postali...800 evra za 980ti ma ajde molim te ko da je od zlata.
Skoro da su duplirali cenu najjaceg modela za par godina.

:: Sta misliti, koriscenje prednosti nizeg nm procesa, verovatno jos neka unapredjenja arhitekture
:: Sve u svemu, cekao ne cekao sledovace svakako daleko manji skok nego sto hajpuju
:: To porediti sa Pascalom je smesno, Pascal je iz drugog univerzuma u odnosu na GCN.
::
:: Pogledajte samo slajdove koliko su smesni. Stavili da GTX 950 trosi 140w
:: http://videocardz.com/58031/amd-announces-polaris-architecture-gcn-4-0
Bokisd1 Re 14.01.2016. 12:03 #611781

broj poruka: 272
Ma, sve ce zavisti od overkloka buducih kartica....
Kao sto je Amd sa 7970 karticom bio brzi od Nvidia 680 kartice, zbog dobrog overklok potencijala, pa je sada sa 290X i 390X i Fury serijom kartica izgubio prednost u odnosu na 780Ti, 980 i 980Ti kartice zbog loseg overkloka, tako ce verovatno, opet sve zavisiti od tog overkloka i skaliranja kod Polarisa i Pascala...
Mislim da ce,
AMD sa Polarisom, smanjiti prednost koju trenutno ima Nvidia u performansama sa 970, 980 i 980Ti kartama.......

Kako je 980Ti 800E , kad je 660E i to kod nas u Srbiju....

Adzem ... 14.01.2016. 12:11 #611782

Ti si malo prijatelju pomesao loncice, AMD je posle izbacio 7970ghz kako bi bio ekvivalentan sa 680-icom, u samom startu je 680-ica bila jaca karta. Posle su na papiru karte bile tu negde, mada u praksi, u realnom radu je svakako NV bolje radila, kao sto uvek i radi...

Jos nesto, tu je AMD sjebao stvar totalno i tek nesto malo presisao 580-icu. Zeleni su tada 680-icu plasirali kao najjaci cip, a to je trebalo da bude jaci mid segment karta sa cenom od 250-300e, a ne 550e koliko je kostala. Imali su odmah tada spreman cip(gtx 780ti) koji su tek posle izbacili jer nije bilo svrhe, posto konkurencija nije postojala... Sve u svemu tu su potrosaci dobili bananu i od jednih i od drugih.

:: Ma, sve ce zavisti od overkloka buducih kartica...
:: Kao sto je Amd sa 7970 karticom bio brzi od Nvidia 680 kartice, zbog dobrog overklok potencijala, pa je sada sa 290X i 390X i Fury serijom kartica izgubio prednost u odnosu na 780Ti, 980 i 980Ti kartice zbog loseg overkloka, tako ce verovatno, opet sve zavisiti od tog overkloka i skaliranja kod Polarisa i Pascala..
:: Mislim da ce
:: AMD sa Polarisom, smanjiti prednost koju trenutno ima Nvidia u performansama sa 970, 980 i 980Ti kartama......
:: Kako je 980Ti 800E , kad je 660E i to kod nas u Srbiju...
Bokisd1 Re 14.01.2016. 12:25 #611783

Pa, govorim o overklok potencijalu....
Imo sam Gigabyte 7970, bila je dobar overkloker i sa onim legendarnim AMD boost drajverima, 7970 je bila nesto malo jaca karta od 680...Druga je stvar, sto je NV gtx 680 predstavila kao najjaci chip i sto je imala bolji frame time i gameplay i slicne stvari....i sto su nam uvalili i jedni i drugi high kartice na preko 500E....

Adzem ... 14.01.2016. 12:30 #611784

Kakav crni overklok, ta karta je gorela i po defu, vec je sve to prenapregnuto bilo. Naponska sekcija vrisnula na mnogim kartama, struja curela na sve strane, tek je posle 280x licila na nesto, malo su je ispeglali.

Bokisd1 Re 14.01.2016. 12:40 #611785

Propustas poentu, tj. sta sam hteo da kazem, a u vezi je sa novim Polarisom,
da je 7970 kartica sa overklokom, mogla da parira u jacini sa klokovanom gtx 680, dok su 290X, 390X i Fury karte, dosta slabije od 780Ti, 980 i 980Ti kada se ove kartice klokuju....
Mislim, da ce opet sve zavisiti od tog overkloka i kod Polaris vs Pascal....ako se nastavi ovaj sadasnji trend, ne pise se dobro za AMD...videcemo.....

SkyFire ... 14.01.2016. 13:38 #611787

Kakvo crno klokotanje ima veze sa arhitekturom? Oni sa njihovim GCN kartama nema sanse da stignu nVidia-u nikad. Kako vam to nije jasno? Kako vam nije jasno da slab AMD odgovara nVidia-i?! Oni se namlate para jer im to AMD omoguci. Scenario je sledeci, daj Boze da im njihov najjaci chip bude parirao GP104 ali veoma tesko. Vec sam u nekoj od prethodnih tema rekao da ne kruze dzabe glasine da GP104 mozda i nece biti sa HBM2! Jasno je da ce nVidia da sakati chipove ne bi li po performansama bila blize AMD a zato ce naplacivati po PREMIUM cenama tj. koliko bi zaista trebala da bude visa klasa.

Dzabe se lozite. Niti ce AMD da napravi revolucionarni skok niti ce cene biti stabilizovane. Ja ocekujem porast za sledecu generaciju.
Bokisd1 Re 14.01.2016. 13:59 #611788

Pa, ako se analizira malo dublje, mozda bude i tako kako si rekao.
Ono sto ja licno mislim,
prvo, Nvidia pocinje da koristi HBM 2 novu memoriju, i tu ce parirati AMD-u. Recimo, da 980Ti sada ima HBM memoriju tj. veci i brzi memorijski protok, jos veca bi bila razlika u jacini u odnosu na Fury X u 2K i 4K rezoluciji...
Onda, ti neki Nvidia feutures, kao GameWorks i slicno, koje bolje rade na Maxvell karticama itd...
I taj famozni overklok, ako Pascal samo zadrzi taj neki Maxvell overklok potencijal, onda, kad se sve ove stvari uzmu u obzir, ne pise se dobro AMD-u, ali, videcemo....to je nova arhiktetura, mozda su moguca i neka iznenadjenja.....

SkyFire ... 14.01.2016. 14:16 #611790

Pokusacu da te naucim neke stvari pa ti posle zapamti. Overclock zavisi od sledecih faktora. Najvecu odgovornost snosi arhitektura ali i proizvodni proces. Svaki nizi proizvodni proces omogucava vise frekvencije po defaultu i postize se bolja elastika te bi overclock trebao da bude i nesto bolji nego li u prethodnoj generaciji. Takodje uzevsi u obzir da se sledeca generacija gradi ne prethodnoj platformi, takoreci sadrzi esenciju prethodne generacije, retko kad se u potpunosti ide od nule kada se projektuje arhitektura tako da Pascal moze da ima samo bolji overclock potencijal a ja verujem da ce imati i to znatno bolji.

A ako vec sad pogledas AMD slajdove i najave o njihovoj revolucionarnoj arhitekturi jasno ti je da je to prica za malu decu koju pricaju vec godinama. Da ce biti unapredjenja bice, sam proces proizvodnje ce to doneti ali nekog znacajnijeg tj. u pravom smislu reci revolucionarnog, od toga nema nista.

Nvidia ce ih ovaj put oduvati strahovito, tj. necemo mi tu razliku odmah i docekati, prvo da se rasprodaju chipovi srednje, i srednje nize klase a onda boom, stize big Pascal i cena koja odvaljuje bubrege.

Bokisd1 Re 14.01.2016. 14:30 #611792

Da, to mi je bilo samo malo nejasno, a u vezi te nove arhikteture,
logicno je da novi Pascal ima i neke odlike Maxvell chipa, tj. dobar overklok potencijal i skaliranje, dobar odnos Performance per Watt itd...
I moguce da ce NV da nam opet da performanse na `kasicicu`, a sve u zavisnosti od jacine AMD kartica, pa onda, na kraju full Pascal i preko 1.000E...

MaliAbner Re: ... 14.01.2016. 15:16 #611794

broj poruka: 7769
Sto se bubrega tice oba proizvodjaca mogu da mi olaishu BELE bubrege...

Od mene ce da dobiju onoga cveca... u obliku znas.... ma ono sa masnicom i takio to...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

:: Pokusacu da te naucim neke stvari pa ti posle zapamti. Overclock zavisi od sledecih faktora. Najvecu odgovornost snosi arhitektura ali i proizvodni proces. Svaki nizi proizvodni proces omogucava vise frekvencije po defaultu i postize se bolja elastika te bi overclock trebao da bude i nesto bolji nego li u prethodnoj generaciji. Takodje uzevsi u obzir da se sledeca generacija gradi ne prethodnoj platformi, takoreci sadrzi esenciju prethodne generacije, retko kad se u potpunosti ide od nule kada se projektuje arhitektura tako da Pascal moze da ima samo bolji overclock potencijal a ja verujem da ce imati i to znatno bolji
:: A ako vec sad pogledas AMD slajdove i najave o njihovoj revolucionarnoj arhitekturi jasno ti je da je to prica za malu decu koju pricaju vec godinama. Da ce biti unapredjenja bice, sam proces proizvodnje ce to doneti ali nekog znacajnijeg tj. u pravom smislu reci revolucionarnog, od toga nema nista
:: Nvidia ce ih ovaj put oduvati strahovito, tj. necemo mi tu razliku odmah i docekati, prvo da se rasprodaju chipovi srednje, i srednje nize klase a onda boom, stize big Pascal i cena koja odvaljuje bubrege
neXus2000 ... 14.01.2016. 15:23 #611795

broj poruka: 3350
I sve ujebu drajverima, sto sa jedne, sto sa druge strane. Mogu karte oba proizvodjaca biti jake k`o cela galaksija, sta vredi kada drajveri jebu.

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

gang1978 pa pogledaj :D 14.01.2016. 16:23 #611799

Ja koliko sam gledao cene na pc berzi 980ti kartica se krece od 780 neki sh model pa na gore ..mozda ja nisam dobro video ali....mozda je na kp ta cena nekog `madjara`

-ShonE- Re: pa pogledaj :D 14.01.2016. 16:41 #611800

Upravo tako, cena preko madjara je 660 za G1 model.

Inace treba sacekati i famozni DX12 pa videti kakva ce onda situacija da bude, poslednjih par godina sve na kasicicu jbga.

Bio bi red da dobijemo jedan ljudski boost.

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming

:: Ja koliko sam gledao cene na pc berzi 980ti kartica se krece od 780 neki sh model pa na gore ..mozda ja nisam dobro video ali....mozda je na kp ta cena nekog `madjara
gang1978 pa 14.01.2016. 17:04 #611802

Ne znam mozda sam ja malo neobjektivan ali ja mislim da je pored male prednosti u samoj arhitekturi najveca nvidijina prednost upravo u softveru jer se skoro sve optimizuje prema nvidia gpu, dx (osim dx 12) i ostala sranja.

Koliko sam video sa dx 12 i matleom AMD-ova aktuelna generacija mnogo vise pokazuje nego sa dx11.
Bilo kako bilo oni kojima novac nije problem a NV im je omiljeni proizvodjac gpu-a oni ce je i dalje kupovati.
Mi koji nemamo (vecina u Srbiji i na balkanu) cemo ici na AMD koji je uvek poprilicno jeftiniji a i sa njim moze da se odradi dobar posao.
Par fps-a gore-dole meni nista ne znaci ni u nekim sintetickim testovima niti u igrama.

Inaci ja mislim da ce AMD u buducnosti biti u prednosti (ako ih ne ubije trenutna situacija) zbog toga sto imaju svoj i cpu i gpu a uveliko rade i na softveru pa nece jos dugo zavisiti od dx-a i sta ja znam cega sve.

Da ne bude zabune nikoga ne prozivam samo iznosim svoj stav, inace zabole me i da se sutra ugase kao firma.
Nisam fanboy niciji samo mrzim derikoze a to su u ovom slucaju NV i Intel isto bi rekao da je AMD taj.
-ShonE- Re: pa 14.01.2016. 17:08 #611803

Sto se dranja koze tice, deru je i jedni i drugi, nekada je mogla da se kupi premium karta za 250-300e, a pogledajte danas, prakticno vise nego duplo kostaju, ma koji brend izabrali, amd ili nv.

Izgleda da je davno proslo vreme amd HD58xx i nv 8800 karti, na zalost, koje su imale odlicnu cenu za to sto su nudile u datom momentu. :(

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming

:: Ne znam mozda sam ja malo neobjektivan ali ja mislim da je pored male prednosti u samoj arhitekturi najveca nvidijina prednost upravo u softveru jer se skoro sve optimizuje prema nvidia gpu, dx (osim dx 12) i ostala sranja
:: Koliko sam video sa dx 12 i matleom AMD-ova aktuelna generacija mnogo vise pokazuje nego sa dx11
:: Bilo kako bilo oni kojima novac nije problem a NV im je omiljeni proizvodjac gpu-a oni ce je i dalje kupovati
:: Mi koji nemamo (vecina u Srbiji i na balkanu) cemo ici na AMD koji je uvek poprilicno jeftiniji a i sa njim moze da se odradi dobar posao
:: Par fps-a gore-dole meni nista ne znaci ni u nekim sintetickim testovima niti u igrama
:: Inaci ja mislim da ce AMD u buducnosti biti u prednosti (ako ih ne ubije trenutna situacija) zbog toga sto imaju svoj i cpu i gpu a uveliko rade i na softveru pa nece jos dugo zavisiti od dx-a i sta ja znam cega sve
:: Da ne bude zabune nikoga ne prozivam samo iznosim svoj stav, inace zabole me i da se sutra ugase kao firma
:: Nisam fanboy niciji samo mrzim derikoze a to su u ovom slucaju nv i Intel isto bi rekao da je AMD taj.
Antimatery Bilo je... 14.01.2016. 18:10 #611804

broj poruka: 997
Bio je onaj video snimak i deluje obecavajuce ali sad dok ne izadje i ne vidimo nema sta mnogo da polemisemo.

Srdjanc ... 14.01.2016. 19:15 #611807

broj poruka: 3106

Mislim da ova tema nije trebala da se pravi.
Nase misljenje nije presudno, a uglavnom se razmatra proslost.
Netski ... 14.01.2016. 19:43 #611808

broj poruka: 241
mali off:
Ej Shone imamo isti monitor u2515h kako si zadovoljan njime koji profil koristis?

obradmi Bice svakako zanimljivo zato sto ce to biti prvi odvojeni GPU u 3D tehnologiji 14.01.2016. 20:47 #611811

broj poruka: 7723
t.j finfet ,(manja potrosnja uz dobitak perfomasi)kod CPU-a smo to vec imali kod Intela ,sto se tice ZEN-a negde sam nasao izjavu AMD-a da je 40% dobitak u perfomansama u odnosu na prethodne na samoj x86 arhikteturi ne na manjem procesu.Videcemo sve to kada se pojave prvi testovi.

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs