Kupio sam pre neki dan novu graficku iz potpisa i imam veliki problem sto se tice igara. Npr u GTA 5 na ultra podesavanjima imam 40-45 fpsa + ogromno seckanje, probao sam sve na low i ista prica. Graficka sve vreme radi na 40% loada, nekad ode na 70+ ali to je bas retko. Proc radi na 97% kao i ranije sa r9 270x sa kojom nisam imao problema. Probao sam reinstall drivera vise puta i na 4,5 razlicitih graficka se ponasa isto, kao i sa reinstall windowsa. Temperature su oko 57 na grafickoj (nije veca zbog loada najvrv) a cpu tem na 97% je oko 63c. R9 trosi mislim vise struje nego 970 ali nzm dal bi to mogao da bude problem. Nisam imao prilike da testiram vise igara, samo gta 5 i csgo ali u obe igre je ista prica mada je csgo malo vise cpu intensive.
Ili mi je jednostavno zapao los primerak ?
Intel i5-4430 @ 3.0Ghz Asus H87-pro Gigabyte GTX 970 G1 Corsair Vengeance LP 2x4gb @ 1600 Mhz Samsung SSD 830 Series PRO @ 128 gb Samsung SSD 850 Series EVO @ 250 gb AXP Simple power 630w Thermaltake f31 suppressor
Usudjujem se da kazem Usko Grlo procesora, tj procesor ne moze da isprati onoliko koliko graficka moze. Posto je procesor skoro na 100% znaci da je on dosao do granice i ne moze vise. Medjutim, jako mi je cudno da procesor te jacine dodje do 100%, a da zauzece graficke ostane ispod 50%.
Probaj u podesavanjima da spustis sa Ultra na nesto slabije kako bi malo olaksao proc. Takodje vidi da li ti jos neki process crpi procesor dok si u igri?
Pazi ovako, ja imam GTA V original na Steam.I kad sam instalirao i pokrenuo igru pojavilo mi se objasnjenje da mi je procesor slab.... Ja sam nastavio dalje i igra je radila bez problema. Jel GTA V narodna verzija ili ogriginal ? . Takodje nisi reko koji OS koristis?
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Kupio sam pre neki dan novu graficku iz potpisa i imam veliki problem sto se tice igara :: Npr u GTA 5 na ultra podesavanjima imam 40-45 fpsa + ogromno seckanje, probao sam sve na low i ista prica :: Graficka sve vreme radi na 40% loada, nekad ode na 70+ ali to je bas retko :: Proc radi na 97% kao i ranije sa r9 270x sa kojom nisam imao problema :: Probao sam reinstall drivera vise puta i na 4,5 razlicitih graficka se ponasa isto, kao i sa reinstall windowsa :: Temperature su oko 57 na grafickoj (nije veca zbog loada najvrv) a cpu tem na 97% je oko 63c :: R9 trosi mislim vise struje nego 970 ali nzm dal bi to mogao da bude problem :: Nisam imao prilike da testiram vise igara, samo gta 5 i csgo ali u obe igre je ista prica mada je csgo malo vise cpu intensive :: :: Ili mi je jednostavno zapao los primerak :: :: :: :: Intel i5-4430 @ 3.0Gh :: Asus H87-pr :: Gigabyte GTX 970 G :: Corsair Vengeance LP 2x4gb @ 1600 Mh :: Samsung SSD 830 Series PRO @ 128 g :: Samsung SSD 850 Series EVO @ 250 g :: AXP Simple power 630 :: Thermaltake f31 suppressor
I ja sam isto to mislio ali sa r9 270x cpu isto radi na 95+ procenata a r9 radi na 90+ % i sve je ok. To mi nije jasno, probacu ovih dana da odnesem grafu do drugara koji ima i7 4790k pa cu videti dal je do graficke ili do mog procesora. Jel moze da uzrokuje fps drop napajanje ? Mozda da ne isporucuje dovoljno struje, kasnije cu okaciti sliku od 6 pin-a + 6+2(dodatak). Na jednom sestopinskom pise pci a na drugom sli.
Mislim da nije nista do tebe ali malo sta mozes da uradis . Imam original na steamu od kad se pojavio i tad je igra radila fantasticno... 60 ak fps sa sve na max, isto gtx 970 i i7 2600
Ali unazad mesec dana , posle par updejta novih nvidia drajvera i novih verzija gta V na steam, igra radi apsolutno ocajno. Meni cak nije ni 40-45 nego je oko 30 fps na istim podesavanjima kao pre. Cak i kad spustim podesavanja na low, fps se prakticno ne menja, skoci do 35 fps max.
Ne znam sta su radili, mrzelo me da skidam drajvere jer sam odavno je vec izigrao...upalim ponekad samo kad se pojavi novi content ( kola itd ) ..... tako da, prvo poskidaj nvidia drajvere i probaj starije ako nije do toga onda je do verzije gta V.
Lepo ti instaliraj msi afterburner i omoguci monitornig zauzeca vram itd. Potom podesi igru da ne prelazi preko 3,5gb za vram. Ako budes imao i dalje problema spakuj grafu pa probaj kod prijatelja ukoliko tamo radi ok onda tipujem na napajanje pa ti lepo zamoli prijatelja da skine svoje napajanje pa istestirajte kod tebe.
Ovo za napajanje kazem jer sam i sam imao problem sa corsair hx850 a pad fps i kasnije restart racunara pripisivao sam drugim stvarima a problem je bilo napajanje.
Dosta ljudi se po forumima zale na GTA V odkad su instalirali poslednji update, kazu da im katastrofa radi.
Inace moj ti je savet da za referencu uzmes malo vise igara, nemoj samo jednu-dve. Ono sto bih ti savetovao je da probas Tomb Rider 2013, u samoj igri imas benchmark, pokreni ga i prati koliko ti je zauzeta grafa u tom slucaju, jer taj bench u TR-u ja redovno koristim kada uzmem novu grafu radi OC-a i stabilnosti karte, posto taj bench radi nenormalno dobro, sve vreme drzi kartu na 99%, probaj i sam pa pisi sta ti se desava. Pusti, i kad se zavrsi bech da vrti u prazno jos pola sata bar, jer i tad je grafa 99% zauzeta.
Evo primera, bez dizanja voltaze svoju 980ti sam digao tako da radi na 1460MHz u boost-u i prolazi bez ikakvih problema 3DMark, ali recimo u TR-u mi daje artefakte, tako da sam morao malo da spustim klok.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 2800MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-550
Meni Battlefront ima ozbiljne GPU usage dropove još od 359 drivera sa GTX970, ne znam koje da stavim. Igra radi normalno neko vreme i onda krene stutter, pogledam Afterburner a ono 40% pa 75% pa 50% i tako u krug. Ne znam šta se dešava...
Bio sam zauzet ovih dana, a od testova sam radio furmark i tu mi pokazuje 4474 poena sa prosecnim 74 fps-om bez aa podesavanja. U testu grafika ide u 99% loada ali dosta krci ??? Probacu da snimim taj zvuk krcanja i da ga okacim ovde. Kaze mi dosta ljudi da je proc bottleneck ali isto tako na yt vidim ljude da igraju igre u 1080p na ultra sa mojim procesorom...
Pazi ovo, sa r9 270x sam igrao sve na high 55+ fpsa uvek a sad sa gtx 970 koja god podesavanja da stavim pada fps na 35, kako onda to objasniti ? Sve radilo super sa r9 270x sad sa duplo jacom grafom ( ako ne jos jacom) ne mogu da igram sve na high na 60+ frejmova. Kao sto rekoh dosta ljudi sa i5 4430 i sa gtx 970 igra sve igre na high/ultra bez ikakvog seckanja,kocenja itd. Imam steam original (igram je bez problema sa r9 270x od kad je izasla igra), win 7 ultimate (original, imam ga vec 4,5 godina). Graficka krci kad se optereti i na 40% a ne 90+. Evo linka, najbolje se cuje na pocetku jer sa telefonom nmg da snimim bas precizan zvuk.
Nazalost fajl mora da se skine da bi ga preslusali zbog dropboxa https://goo.gl/WlDbu0
:: Sta treba da ima za tu igru, i7? Ja onda ne bih ni igrao to neoptimizovano go*no. :: :: Btw, evo system requirements: http://goo.gl/Zde4 :: :: @nikola, koje izdanje si skinuo? Koji OS imas? Ne brini, nije to zbog graficke :: ::
Samo ti lepo spakuj tu grafu i nosi da probas kod drugara sa drugim napajanjem !
Mrzi me da se ponavljam ali eto jos jednom: imao sam lose napajanje i msi gtx 970 koja je imala `blag` coil whine pri opterecenju , graficka je pored coil whine imala jos jedan propratan zvuk(ali samo u gejmingu/testovima) ajd opisacu kao kad se `muci` taj dodatan zvuk se istovremeno cuo i na napajanju ! i u tom momentu kod takvog tandrkanja sledi pad fps a kod pojedinih igrica I do restarta racunara...
Koji ce mi feler karta .) Ceka se pascal ako i tu NV resi da prodaje skart robu po ekstra ceni uzimam PS4 (godisnje odigram svega par naslova tako da...)
HAHAHA jebo te Max vise.. :D
:: HAHAHAHAH prodao si GTX 970, koji si ti mamlaz.. ali ako ulece PS4 onda si dobro postupio.. : :: :: ::
Ma svi znamo da je gtx 970 odlicna karta, ali to sebi nisu smeli da dozvole. Bolje da su stavili odma 3.5 giga i kraj, ovako su se ljudi samo patili kada krene kartica da im zabada.
Naravno da se ceka paskal, to ce biti mrak, nema tu sumnje. Samo sto ce cene biti jezive, imam takav osecaj.
Ovako ce tata za 6 meseci ako BOG da, BRM, BRM... Novi Broadwell sa 6 ili 8 jezgara, Paskal, i ovako neki monitor. Peki ima da se ukaki kada budem sastavio monstruma, nisam ja kao on i Sone da se patim sa cetvojezgarnim igrackicama...
Skinuo sam danas far cry 4 i `pokusao` da pokrenem igru. Pc se sam restartuje posle pola minuta izbaci sledeci text u biosu.
Power supply surges detected during the previous power on. ASUS Anti-Surge was triggered to protect system from unstable power supply unit ! Press F1 to Run SETUP
Ovo moze da znaci da je napajanje lose i da zbog njega lose radi GTA V tj graficka ili sta vec ?
@nikola09 Bogme izgleda da te napajanje izdaje. Inace ne znam sto nisi probao ono sto sam ti bio napisao, Tomb Raider 2013, vrhunski bench za kartu, to svi koji su probali mogu da ti potvrde. Bukvalno ako ti tu prolazi posle 1h testa i ne pokaze nikakav problem, miran si.
@Adzem Sinak, tako slatko bih posedovao ovaj zakrivljeni predator, uh! Sto se tice cetvorojezgarnog nebeskog jezera, bice on dobar, a menjacu ga opet ako treba za godinu-dve, a ko zna, mozda i ranije ako se stvori prostor i potreba za tako nesto. .) Kad jednom imas i7, to sam shvatio u medjuvremenu gledajuci cene po oglasima, to ti je kao golf, drzi cenu i lako ga prodas kasnije.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 2800MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-550
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.