Ovo mi izbija oci. Sa vremena na vreme bez bilo kakve najave slika ili treperi ili menja boju ili samo pojavi kockice.
Najnovije sto sam instalirao je Eurotruck simulator i nema da fali, prva voznja odmah problem. Nekoliko partija multiplayer igara sam izgubio samo zbog toga.
Graficka je vec bila na reklamaciju ali je vracena uz obrazlozenje da je sasvim funkcionalna.
Inace u pitanju je PowerColor Radeon R9 270X TwinBlades http://www.powercolor.com/au/products_features.asp?id=500 Fizicki oba ventilatora rade, nema ni trunke prasine. Temperatura koja je prilikom ovog problema se moze videti pri kraju snimka sa Eurotruck simulatora (kasno sam se setio da ukljucim).
Probano je vise OS i drivera tako da ja softwerski ne znam sta cu. Ostaje mi ideja da je u pitanju HW.
Mislim da je grafika u pitanju. Slično sam imao prilike da vidim na 4670-ici. Išlo je tako neko vreme pa je riknula. Nije joj bilo pomoći. Predlažem da pošalje u servis i odneseš i snimke i zahtevaš novu jer su ti je vratili kao ispravnu, a nije bila.
hladni lemovi, agresivan takt GPUa ili latencije memorije. Naravno mozes uvek da probas:
prekontrolisati i poboljsati hladenje oboriti taktove gpu/vmem
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Ma neispravna grafa bez ikakve sumnje. Nemoj da se maltretiraš pokušajima da softverski rešavaš problem jer ga rešiti nećeš. Pošto temperatura očigledno ne predstavlja problem, možeš pokušati ovo što kolega Machine predlaže ali opet to je solomonsko rešenje. Očekuj da uskoro totalno rikne grafa, što u ovom slučaju i nije tako loše jer neće moći da ti je vrate pod izgovorom da je ispravna.
igram Assassins Creed Syndicate a na svez win 10 grafika 270 oc daje iste skrabotine kao i kod tebe na prvom klipu, posle instalacije novih drajvera radi OK :)
Druze, ja to imam od kad sam dobio graficku i koristio sam vise operativnih sistema (cak i 32bitni sam koristio samo radi testa), ne moguce da je do drivera ukoliko se stalno javlja.
da je neki od memoriskih cipova u pitanju, odnosno da ima hladan lem, e sad problem je kada krene da se utilizuje taj cip koji je problematican i onda ti se javljaju artefakti, verovatno u nekim igrama koje utilizuju jako malo rama sa graficke nemas problem.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
:: :: Druze, ja to imam od kad sam dobio graficku i koristio sam vise operativnih sistema (cak i 32bitni sam koristio samo radi testa), ne moguce da je do drivera ukoliko se stalno javlja ::
ne preostaje ti nista drugo sem da isteras stvar do kraja, nosi licno u servis ako imas mogucnosti i nek testiraju u tvom prisustvu pa onda nek ti kazu da je ispravna.....
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
:: :: :: Na zalost nema pravila. Kao sto sam pokazao javlja se svugda, od desktopa preko filmova do igara, i u obliku kockica i u obliku razbijanja slike :: :: Inace imam snimak sa igrom Banished kako se isto javlja. Tako to za manje iskoriscenje memorije otpada ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.