Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Da li se neko sreo sa ovim problemom?
STRANA 1 OD 1
Srdjanc Da li se neko sreo sa ovim problemom? 04.01.2016. 16:20 T62724

status: user
broj poruka: 3106

https://www.youtube.com/watch?v=zX2Ance0ygY
https://www.youtube.com/watch?v=0s1MXFgbHoI
https://www.youtube.com/watch?v=JX1hVwIm-Vk
https://www.youtube.com/watch?v=BZ3fZGhfe1E

Ovo mi izbija oci. Sa vremena na vreme bez bilo kakve najave slika ili treperi ili menja boju ili samo pojavi kockice.

Najnovije sto sam instalirao je Eurotruck simulator i nema da fali, prva voznja odmah problem. Nekoliko partija multiplayer igara sam izgubio samo zbog toga.

Graficka je vec bila na reklamaciju ali je vracena uz obrazlozenje da je sasvim funkcionalna.

Inace u pitanju je PowerColor Radeon R9 270X TwinBlades
http://www.powercolor.com/au/products_features.asp?id=500
Fizicki oba ventilatora rade, nema ni trunke prasine. Temperatura koja je prilikom ovog problema se moze videti pri kraju snimka sa Eurotruck simulatora (kasno sam se setio da ukljucim).

Probano je vise OS i drivera tako da ja softwerski ne znam sta cu. Ostaje mi ideja da je u pitanju HW.

Da li neko ima objasnjenje za ovo?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nisavici Probaj 04.01.2016. 16:32 #610920

broj poruka: 908

u afterburneru obori taktove za gpu i memoriju pa vidi da li ce onda da brljavi

gray ... 04.01.2016. 16:33 #610921

broj poruka: 171
Mislim da je grafika u pitanju. Slično sam imao prilike da vidim na 4670-ici. Išlo je tako neko vreme pa je riknula. Nije joj bilo pomoći. Predlažem da pošalje u servis i odneseš i snimke i zahtevaš novu jer su ti je vratili kao ispravnu, a nije bila.

Pozdrav :)

Dovie`andi se tovya sagain.

MACHINE Da 04.01.2016. 16:33 #610922

broj poruka: 5710
hladni lemovi, agresivan takt GPUa ili latencije memorije. Naravno mozes uvek da probas:

prekontrolisati i poboljsati hladenje
oboriti taktove gpu/vmem

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

srdoch Re: Da li se neko sreo sa ovim problemom? 04.01.2016. 17:11 #610925

broj poruka: 1260
Ma neispravna grafa bez ikakve sumnje. Nemoj da se maltretiraš pokušajima da softverski rešavaš problem jer ga rešiti nećeš. Pošto temperatura očigledno ne predstavlja problem, možeš pokušati ovo što kolega Machine predlaže ali opet to je solomonsko rešenje. Očekuj da uskoro totalno rikne grafa, što u ovom slučaju i nije tako loše jer neće moći da ti je vrate pod izgovorom da je ispravna.

==================
Intel Core i7 3770K 4.2GHz, Gigabyte Z77X-UD5H, Kingston HXS 32GB 2400MHz, MSI GeForce GTX760 Gaming 2GB, SiliconPower S60 2x120GB SSD RAID0, Samsung F3 2x500GB RAID0, Storage 5TB
VMARC 04.01.2016. 18:47 #610930

broj poruka: 9425
Narezi video klipove na DVD i prilozi uz graficku karticu, uz napomenu da je ne zelis nazad. Resice ti...

El Capitan

Srdjanc ... 31.01.2016. 14:38 #613127

https://www.youtube.com/watch?v=PwHijHXpi18
tortojed Ako si siguran da ove pojave nisu posledica zastoko overkloknute karte... 31.01.2016. 19:29 #613146

broj poruka: 10999
(za Dekine proizvode cudo je i kada rade na default frekvencijama) onda se radi o grafickoj k. na izdisaju.

solaja777 @Srdjanc 31.01.2016. 19:46 #613149

broj poruka: 3277

igram Assassins Creed Syndicate a na svez win 10 grafika 270 oc daje iste skrabotine kao i kod tebe na prvom klipu, posle instalacije novih drajvera radi OK :)

HAHAHA jebo te Max vise.. :D

Srdjanc ... 31.01.2016. 21:04 #613153

Druze, ja to imam od kad sam dobio graficku i koristio sam vise operativnih sistema (cak i 32bitni sam koristio samo radi testa), ne moguce da je do drivera ukoliko se stalno javlja.
srm81 Re: ...Ja bi reko 31.01.2016. 22:26 #613160

da je neki od memoriskih cipova u pitanju, odnosno da ima hladan lem, e sad problem je kada krene da se utilizuje taj cip koji je problematican i onda ti se javljaju artefakti, verovatno u nekim igrama koje utilizuju jako malo rama sa graficke nemas problem.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

::
:: Druze, ja to imam od kad sam dobio graficku i koristio sam vise operativnih sistema (cak i 32bitni sam koristio samo radi testa), ne moguce da je do drivera ukoliko se stalno javlja
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 31.01.2016. 22:30 #613162

Na zalost nema pravila. Kao sto sam pokazao javlja se svugda, od desktopa preko filmova do igara, i u obliku kockica i u obliku razbijanja slike.

Inace imam snimak sa igrom Banished kako se isto javlja. Tako to za manje iskoriscenje memorije otpada.
srm81 Re: ...Kako god 31.01.2016. 22:41 #613163

ne preostaje ti nista drugo sem da isteras stvar do kraja, nosi licno u servis ako imas mogucnosti i nek testiraju u tvom prisustvu pa onda nek ti kazu da je ispravna.....

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

:: Na zalost nema pravila. Kao sto sam pokazao javlja se svugda, od desktopa preko filmova do igara, i u obliku kockica i u obliku razbijanja slike
:: Inace imam snimak sa igrom Banished kako se isto javlja. Tako to za manje iskoriscenje memorije otpada
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs