Planiram da kupim graficku sada pred novu god,i gledam sta mi je najbolje da uradim? Imam trenutno par opcija,ali mozda mi vi predlozite jos neku..kada procitate sta me muci. Evo ovako...imam trenutno R9 270X Sapphire i 600W Raidmax Cobra RX-600AF-B, 80PLUS pa ne znam sta je najbolje da uradim,a da nemam dodatna ulaganja?Sta mi je sve palo na pamet...pa vi procenite sta je najbolje ili jos bolje dajte neki savet? 1.Da zadrzim 270x i kupim jos jednu za CF(ali me plasi napajanje) 2.Da kupim R9 280x(ali nisu jeftine i nije neki uograde veliki) 3.Da kupim na akciji u E**i trenutno R9 380 2GB rama za 22000din (pa prodam moju) 4.Da kupim u E**i R9 380 4GB 27000din (pa prodam moju) 5.Da kupim sa oglasa R9 380 4GB PCS+ sa garancijom 27000 mozda malo manje(vec sam kontakt lika) 6.Da se strpim do posle nove god,dok malo ne padnu cene 7.Da batalim sve to i spickam pare za novu god na kurve i pice :) Ostatak konfe je fx4100(znam da je usko grlo),970A-G43 TT cooler sa dva venta,8GB Bas mi je potreban savet sta da uradim..sta je najbolja varijanta u ovoj situaciji?
Generalno najbolja varijanta je da batalis razmisljanje o CF, prodas lepo tu tvoju kartu i kupis nesto jace, a ako pare nisu prevelik problem dodas jos 50e i uzmes neki R9 380x recimo, to bi ti bio lep upgrade(a ako mozes jos onda jos bolje da ides na 390 karte).
Inace ne razumem stavke 4 i 5, pominjes istu kartu, jednu novu, a drugu polovnu, i po istim-slicnim cenama, nema sta da se razmisljas, ako je slicna cena naravno da ces da ides na novo. :)
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
Kurve spremite se..stizemmm :) Salu na stranu(mada nije iskljuceno)..Pa hteo sam neku kintu da dam za graficku,pa sam izneo svoju situaciju i nedoumicu..I posto ne znam sta hocu i sta je ok u mom slucaju,zato nisam stavio i stavku 8. Prvo sam bio u fazonu CF-a...novi driveri,sabiranje memorije i sl. ali me malo brinulo napajanje..Sada se dvoumim za kupovinu nove zbog cena(nije ni to strasno ali mnogo je na gomili da se da),pa uleti neka koriscena za sl pare,ali ne znam kakav je proizvodjac(zato sam i nju okacio). A sada posle ovih vasih predloga...smesnih,korisnih,beskorisnih itd. ili cu kupiti r9 380 4GB ili cu sacekati da prodje nova god. pa videti kakva nas situacija ceka? Ako imate neki savet podrske ili nekog dobrog predloga..samo pucajte :)
Nego ako bi uzimao r9 380 4GB kako bi se uklopila u ostatak kompa? Nesto sam gledao da trosi u load-u 312w?Proc je na 4.2-4.5GHz..posto necu ulagati u to trenutno,pa cisto poredjenja radi?
Radio sam u prodaji i jednu stvar sam primetio. Iako se oko nove godine javljaju popusti po pravilu će u novoj godini biti skuplje cene. Možda ne bi trebalo ali većina prodavaca će uračunati euroribor od nekih 5-6% i na robu koju su dobili jeftinije. Koliko sam shvatio svog bivšeg poslodavca, to se radi kako bi se oni zaštitili od inflacije u novoj godini. Kaže i banke tako obračunavaju pa treba i oni. Zato je retko da roba pojeftini u posle 1. Januara. Možda ako budu hteli da se odreknu dela kolača kako bi dopunili magacine novim proizvodima ali ne verujem. Mislim da je to razlog zašto je pre 30 - 40 godina sve, sem plata radnika, vredelo manje u svim apoenima. Mada nas ekonomisti ubeđuju da je inflacija dobra, a deflacija nije.... Toliko :)
P.S. Nadam se da grešim jer će mi trebati upgrade sledeće godine... :(
Šta troši 312W u loadu? 380? 380X troši 190-200W i to OC modeli, tako da 312W može da troši samo ceo sistem sa (običnom) 380-kom u sebi.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
:: Planiram da kupim graficku sada pred novu god,i gledam sta mi je najbolje da uradim :: Imam trenutno par opcija,ali mozda mi vi predlozite jos neku..kada procitate sta me muci :: Evo ovako...imam trenutno R9 270X Sapphire i 600W Raidmax Cobra RX-600AF-B, 80PLUS :: pa ne znam sta je najbolje da uradim,a da nemam dodatna ulaganja?Sta mi je sve palo na pamet...pa vi procenite sta je najbolje ili jos bolje dajte neki savet :: 1.Da zadrzim 270x i kupim jos jednu za CF(ali me plasi napajanje :: 2.Da kupim R9 280x(ali nisu jeftine i nije neki uograde veliki :: 3.Da kupim na akciji u E**i trenutno R9 380 2GB rama za 22000din (pa prodam moju :: 4.Da kupim u E**i R9 380 4GB 27000din (pa prodam moju :: 5.Da kupim sa oglasa R9 380 4GB PCS+ sa garancijom 27000 mozda malo manje(vec sam kontakt lika :: 6.Da se strpim do posle nove god,dok malo ne padnu cen :: 7.Da batalim sve to i spickam pare za novu god na kurve i pice : :: Ostatak konfe je fx4100(znam da je usko grlo),970A-G43 TT cooler sa dva venta,8G :: Bas mi je potreban savet sta da uradim..sta je najbolja varijanta u ovoj situaciji?
Re: Re: Re: Sedam! S tim sto bih ja piće zamenio kolačima - volim da sam...
28.12.2015. 19:14
status: user broj poruka: 4879
Pa imace bolju grafiku kada se probudi. Gde ces lepsu grafiku od golih devojaka pored tebe u krevetu. :)
:: E tu je problem on bi da se napije ko bulja, da yebe kao Ron Dzeremi, a ujedno bi i da kad se probudi ima bolju grafiku ispred sebe : :: :: :: :: :: :: + :: :: :: :: :: trezan kad yebem.. :: :: :: :: :: :: Dakle, meso i kolači, a dogodine, biće i novih karti i boljih napajanja.. :: :: ::
Ako zaobidjem lovacke price iz stavke 7 glasam za :
Stavka 6.
HAHAHA jebo te Max vise.. :D
:: Planiram da kupim graficku sada pred novu god,i gledam sta mi je najbolje da uradim :: Imam trenutno par opcija,ali mozda mi vi predlozite jos neku..kada procitate sta me muci :: Evo ovako...imam trenutno R9 270X Sapphire i 600W Raidmax Cobra RX-600AF-B, 80PLUS :: pa ne znam sta je najbolje da uradim,a da nemam dodatna ulaganja?Sta mi je sve palo na pamet...pa vi procenite sta je najbolje ili jos bolje dajte neki savet :: 1.Da zadrzim 270x i kupim jos jednu za CF(ali me plasi napajanje :: 2.Da kupim R9 280x(ali nisu jeftine i nije neki uograde veliki :: 3.Da kupim na akciji u E**i trenutno R9 380 2GB rama za 22000din (pa prodam moju :: 4.Da kupim u E**i R9 380 4GB 27000din (pa prodam moju :: 5.Da kupim sa oglasa R9 380 4GB PCS+ sa garancijom 27000 mozda malo manje(vec sam kontakt lika :: 6.Da se strpim do posle nove god,dok malo ne padnu cen :: 7.Da batalim sve to i spickam pare za novu god na kurve i pice : :: Ostatak konfe je fx4100(znam da je usko grlo),970A-G43 TT cooler sa dva venta,8G :: Bas mi je potreban savet sta da uradim..sta je najbolja varijanta u ovoj situaciji?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.