Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
cudan problem sa grafickom
STRANA 1 OD 1
Anonymous cudan problem sa grafickom 22.12.2015. 23:22 T62670

status: user
broj poruka: 340

u jednom starijem kompu koji ima maticnu msi ms-7236 ver 2.5 945 neo5, cpu intel core2duo, je crklo napajanje, puklo i zasmrdelo, klasika. stavio sam novo napajanje i komp se pali ali graficka gigabyte 8500gt ne daje sliku. monitor registruje signal ali slika je crna, cudno je to sto 8500gt radi u drugom kompu sasvim normalno, probao sam da stavim taj stari komp 8800gt i ta grafika normalno radi u njemu vec preko sat vremena iako je dobro nategnula napajanje, 8500gt me bas bacila u rebus, normalno radi u kompu sa kojeg ovo kucam a u starom samo crna slika.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 22.12.2015. 23:29 #610193

broj poruka: 4266
Ili rasčerečen PCI-E slot, nisi dobro ubo grafičku ili nekompatibilnost.
Sve ostale opcije nisu u igri.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

VMARC Re: cudan problem sa grafickom 22.12.2015. 23:31 #610194

broj poruka: 9425
Probaj da koristis drugi izlaz (DVI ili VGA, suprotno od onog koji si nekada koristio, dok je radila).
Da li podize Windows sa tako crnom slikom? To ces znati ako se posle nekog vremena cuje zvuk ulaska na desktop.

El Capitan

::
:: u jednom starijem kompu koji ima maticnu msi ms-7236 ver 2.5 945 neo5, cpu intel core2duo, je crklo napajanje, puklo i zasmrdelo, klasika. stavio sam novo napajanje i komp se pali ali graficka gigabyte 8500gt ne daje sliku. monitor registruje signal ali slika je crna, cudno je to sto 8500gt radi u drugom kompu sasvim normalno, probao sam da stavim taj stari komp 8800gt i ta grafika normalno radi u njemu vec preko sat vremena iako je dobro nategnula napajanje, 8500gt me bas bacila u rebus, normalno radi u kompu sa kojeg ovo kucam a u starom samo crna slika.
Anonymous Re 22.12.2015. 23:43 #610195

broj poruka: 340
Uvek je koriscen vga izlaz, sad sam probao preko dvi izlaza i opet isto, samo crna slika, ne cuje se zvuk ukaska u windows nego posle dvadesetak sekundi se zacuje bip i tako u krug, nije razgalvljen pci-e, ubacio sam drugu graficku i ona radi normalno, ovu 8500gt sam ubacio u moj komp i tu radi normalno, rebus do neba. Kad upalim komp bez grafike upali se mis i tastatura, kad je ubacena 8500gt ne pale se ni mis ni tastatura, jednostavno tu zabode.
operator re 23.12.2015. 00:03 #610200

broj poruka: 4266
Zamjeni na njoj ona 2 kondenzatora koja su za inicijalno paljenje. To što se grafička upalila na tom drugom računaru, ne znači da je ispravna.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

srdoch Re: re 23.12.2015. 00:59 #610207

broj poruka: 1260
Pusti ljude da komuniciraju. Vidiš da te ne konstatuju uopšte nesrećo. :D

:: Zamjeni na njoj ona 2 kondenzatora koja su za inicijalno paljenje. To što se grafička upalila na tom drugom računaru, ne znači da je ispravna
:: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice
VMARC 23.12.2015. 07:03 #610212

broj poruka: 9425
Probaj da ubacis neku drugu graficku, koja ne zahteva 6 pin napajanje.
Mozes da probas i sa tom 8800GT sa iskljucenim napajanjem, ako si siguran da i tako daje sliku. To prvo proveri na drugom kompu.
Moguce da ti je otislo nesto na ploci, pa ne isporucuje dovoljno napajanja grafickoj preko PCI-E.

El Capitan

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs