Planiram da kupim nov komp pa me interesuje vase misljenje za graficku: Ploca: verovatno Asus P5K Procesor: sigurno Intel e4400 Ram: sigurno Geil Ultra 2x1Gb Graficka: Gainward 8600GT GS GLH gpu:625MHz mem: DDR3 1800MHz ili AsusExtreme AH2600XTD4/HTDI/256MBDDR4 (ili isti radeon samo Sapphire zato sto kazu da se Asus dosta greje) Po specifikacijama je bolji ovaj radeon, ali ne znam sta da radim pa ako neko ima navedene karte neka napise svoje iskustvo
Kupi taj GW..ako mozes bilo bi bolje da kupis Palit 8600gt Sonic+ koj je isti, a ima bolji cooler i jeftiniji je nekih 10-ak eura....Sto se tice ostalih komponenti,sve je ok...ali bi mogao umesto te ploce da kupis Gigabyte p35 ds3..Ja imam P5K i ok je..ali dosta ljudi kaze da je ova gigabyte bolja,pa ih poslusaj...pozz
pa ja bih uvek pre uzeo ati ali zbog licnih afiniteta...
30.10.2007. 16:48
status: user broj poruka: 216
ali u igricama je svakako bolji taj geinward 8600gt pogotovo sto se mnoooogo lako klokuje,vrlo je tih pri radu,jedina mana je sto zauzima 2 slota....the best buy kartica danas...obrati paznju i na palit mislim da je jeftiniji a po kvalitetu je rame uz rame sa geinwardom...moj drug ima takodje istu plocu kao sto si i ti naveo,radi ko zmaj...pozzzz
Ja imam GIGABYTE HD 2600xt ddr3,sa novim drajverima rade igre odlicno,i nameravam da uzmem jos jednu za CF! `World in Conflict` mi radi na high,tako da bih ti preporucio ATI,plus sto je ta jos brza zbog DDR4!
Mozda je brza na def-u..ali ove 8600gt koje smo predlozili se ludacki klokuju,pa su bolje od te Ati kartice...Sto se tice tog cf-a koj oces da napravis,po meni je to glupost...bolje prodaj tu karticu i kupi 2900pro,koja je jaca nego te dve u cf-u...al kako oces...pozzz
..bolje prodaj tu karticu i kupi 2900pro,koja je jaca nego te dve u cf-u...al kako oces...pozzz :: :: :: Da,ali koja je cena 2900pro, ove dve su 180 eur
:: ..bolje prodaj tu karticu i kupi 2900pro,koja je jaca nego te dve u cf-u...al kako oces...pozz :: :: :: :: :: :: Da,ali koja je cena 2900pro, ove dve su 180 eu
Pa trebala bi da joj bude oko 200 eura manje-vise...sto nije mnogo s obzirom da se sa malim klokom moze pretvoriti u 2900xt...A i mozes razmisliti i o 8800gt koja ce da bude brza kao 8800gtx, kostace oko 220 eura...pozz
Te dve karte su manje - vise iste, a CF ili SLI je bzv. Bolje kupi jednu dobru, brzu, nego da uparujes dve osrednje.
::Sto se tice ostalih komponenti,sve je ok...ali bi mogao umesto te ploce da kupis Gigabyte p35 ds3..Ja imam P5K i ok je..ali dosta ljudi kaze da je ova gigabyte bolja,pa ih poslusaj...poz lol Dyca Vise verujes drugima, nego sebi? :) Salim se malo, Gigabyte ploce imaju najbolji odnos cena - ono sto kupac dobija. Zbog prirode posla, u mom okruzenju su okoreli hardverasi, iskusni vukovi koji misle da je jeres reci da je GA bolji od Asusa. Iskreno, i moje iskustvo mi govori da nije bolji, ali je blizu Asusu. Asus napuca cene high - end modelima, a prednost u odnosu na GA je izrazena u svega nekoliko procenata. GA se solidno klokuje, BIOS je jednostavniji, jedino se malo vise greje. Asus je kralj o/c ali to debelo naplacuje. Za home pc pre bih preporucio GA ( zbog cene ), a ako bih zeleo da rusim benchmark rekorde, onda bi izbor bio Asus, jer malo je verovatno da bilo koji proizvodjac moze da ugrozi primat Asus i975 linije. Pozdrav.
Nije losa ni HD 2600XT DDR4 ja ti je preporucujem ..Imam je vec mesec dana Sapphirinu i mogu ti reci da radi extra.To ko ti rekao da se Asusova greje ,greje se zato sto bios same karte nije odradjen kako treba .Pa ventilator ne radi punom snagom pod 3D okruzenjem. Evo ti link da vidis 8600GTS i HD 2600XT DDR4 http://www.tweaktown.com/articles/1211/2
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.