Zdravo svima. Covek ima sledeci problem - sve radi normalno, medjutim posle nekoliko sati (ne znam koliko), sam od sebe, monitor izgubi sliku. Kaze da pise no signal, i da pomaze jedino restart.
Prvo sam mislio da je mozda zeznuo vga, medjutim nije, sve je povezano kako treba i pre neki dan sam stavio drugi - opet je imao problem. Kaze i da mu se desava da zamrzne mis - to mu se desava retko. Iz svega sto mi je ispricao, mirise mi na grafiku na procesoru (ima samo integrusu)
Pitanje - posto je covek izuzetno specifican, izbegao bi da idem nekoliko puta. Postoji li neki program ili test za grafiku, nesto poput memtesta za memoriju i hd test programa, bilo sta sto mi omogucava da testiram tu integrusu, da vidim da li je problem u tome ili necem drugom? Sve sto sam do sad video je testiranje ozbiljnih grafickih kartica, sto ne znam da li ovde mogu da koristim...
Zbog neiskustva sa koriscenjem ovog programa, moram da pitam, koliko dugo smem da ostavim test, kako da podesim program pre nego sto pocnem test? Probao kod mene, pustio ga nekoliko sekundi, nisam primetio da je nesto zakucalo, fps average pisalo 7.
Pitam zbog toga sto je u pitanju integrusa, a ja se do sada nisam bavio ovim.
paaa da...sedam...imao si u proseku sedam iscrtanih sličica (frejmova) od strane tvoje grafike. Za ljudsko oko je dovoljno 24 da ne primeti `seckanje`. Za gejmere sve ispod 30 se smatra ne igrivim. Neki tvrde da ne mogu da igraju ako je broj frejmova ispod 60. Donekle je tačno odnekle nije.
No, ovde nismo zbog toga. Test pusti nema šta da brineš. Ako je karta neispravna, neispravna je i nisi ti kriv, niti ju je test oštetio. Test opterećuje grafiku i ukoliko ima defekt doći će do malopre pomenutih efekata ili pucanja testa. Test može i će naterati grafiku do njenih maksimalnih granica i možeš dobiti bsod ili zamrzavanje sistema. To ne znači da si oštetio grafiku već da je preventivno ili jednostavno usred pregrevanja stala sa radom. Malo sam konfuzno objasnio ali to je to. Udri po testu. support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.
:: :: Zbog neiskustva sa koriscenjem ovog programa, moram da pitam, koliko dugo smem da ostavim test, kako da podesim program pre nego sto pocnem test? Probao kod mene, pustio ga nekoliko sekundi, nisam primetio da je nesto zakucalo, fps average pisalo 7 :: :: Pitam zbog toga sto je u pitanju integrusa, a ja se do sada nisam bavio ovim ::
Intel, cini mi se neki celeron, cooler master napajanje. Integrusa, kupljen u gigatr... Nazalost u ovom momentu nemam vise informacija. Mislim da je u garanciji jos uvek, ali je specifican korisnik, a i pitaj boga koliko bi mu drzali racunar na reklamaciji, treba mu za posao. Zato me i interesuje koliko sekundi, minuta, cega vec smem da drzim test, da ne ostetim nista, ako ne pukne sam furmark
U svakom slucaju bi ga prvo ocistio od prasine i virusa, mada ne verujem da bi mi resilo problem.
Pretresao komp, imao 30-40 raznih kerozdera (toliko da je avg bio iskljucen), pustio fumark koji je bagovitio radio ali nije pukao ni program kao takav niti je prikazao artefakte. Bio sam malo vise od 2 sata, racunar nije ni stucnuo u tom periodu.
Ako mu se problem nastavi, ostaje jedino da mu dam moj monitor :D
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.