Kupio sam nov monitor Benq xl2411z i imam jedno pitanje sto se tice osvezenja slike na samom monitoru. Graficka mi u idle na desktopu u idle radi na 32c sa 60hz osvezenjem, a na 144hz radi na 46c, kapiram i sto. E sad me zanima da li stalno da drzim na desktopu 60hz a u igrama 144hz i jel tako necim opterecujem grafiku/monitor jer igram par igara na pc-u i onda cesto minimiziram igru, da li se nece nesto ostetiti dok minimiziram igru tj spustam hz sa 144hz na 60hz svakih npr 15 min ?
144hz mu ne čuva oči a filmovi imaju tačno 0 prednosti u odnosu na 60hz monitor...
:: Pa na 144hz naravno, da sacuvas oci ako blejis puno u monitor.. I ako gledas filmove :: :: :: :: fx6300 @ 4.6gh :: 990fxa-ud3 rev 4.0 :: Samsung 850 EVO 250GB :: 4Gb @ 1866 :: GTX 460 Hawk :: Seasonic X-series 650KM :: Genesys XXXL mousepa :: Zowie FK :: :: dead silent pc :: ::
Ihh, Daume, pa nemoj tako... Ti do skoro si govorio da uopste ni ne postoji razlika izmedju 60 i 120hz, pise tamo po IT svetu sve
@nikola09
Nadam se da nisi samo trolcina, pa sam izgubio minut zivota na tebe. Nemoj drzati 144hz, vec 120hz sa lighboost-om. Evo ti link ka fenomenalnom forumu, tu ces saznati sve vezano za monitore. Nadam se samo da nemas najstariji fw 1.0 itd.(kurti zna moje probleme XD)
Gde sam rekao da nema razlike izmedju 60 i 120hz? U kvalitetu slike nema razlike ali u odzivu naravno da ima. Ne ostavljam odavno komentare na ITSvetu...
Razlika postoji i kad se predje sa 60 na 75hz. A kamoli na 120.. E sad, sta ti podrazumevas pod tom razlikom, a sta ja, to je vec druga stvar. U svakom slucaju, probao sam skoro sve freq, u igricama, radu u photoshopu, i ovako pri surfu, meni znaci puno. Pozdrav
:: 144hz mu ne čuva oči a filmovi imaju tačno 0 prednosti u odnosu na 60hz monitor.. :: :: :: :: Pa na 144hz naravno, da sacuvas oci ako blejis puno u monitor.. I ako gledas filmove :: :: :: :: :: :: :: :: fx6300 @ 4.6gh :: :: 990fxa-ud3 rev 4.0 :: :: Samsung 850 EVO 250GB :: :: 4Gb @ 1866 :: :: GTX 460 Hawk :: :: Seasonic X-series 650KM :: :: Genesys XXXL mousepa :: :: Zowie FK :: :: :: :: dead silent pc :: :: :: ::
Nema tu šta ja ili ti podrazumevamo, veće osveženje samo smanjuje motion blur i daje brži odziv slike, sam kvalitet se apsolutno ne menja, tako da nema nikakve razlike u radu pogotovo u photoshopu izmedju 60hz i 120hz, ne znam odakle takva konstatacija.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.