Uzeo bih ovaj monitor dell p2715Q 4k. Sada da li neko ima ima iskustvo sa dell monitorima i kako se ponasaju. Ne treba mi toliko za igrice (ali uvek u slobodno vreme nesto se obrne) vec bi vise koristio za obradu fotografija, graficki dizajn, video itd...
Sada planiram i grafiku da uzmem pa sta mislite na ovu:
Nije cilj da se prepucavamo sta je bolje amd ili nvidi. Jednostavno ako vec uzimam 4k monitor hteo bih i graficku koja podrzava tu rezoluciju. Sada u igricama i nije bitno i sa ovom sada ja smanjujem rezoluciju cisto da lepo radi.
Mozete da date neku sugestiku zasto ne ovaj monitor ili zasto ne ova kartica. Sta predlazete i da li vredi. Monitor cu koristiti na duze staze, graficka ce se menjati.
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
Nista ja tu ne bi menjao, slobodno ti to pazari i uzivaj. Grafika je skroz super, pogotovo sad sa novim drajverima situacija je jos bolja, a i ima dosta snage za naredni period i poprilicno memorije sto je veliki plus kod vecih rezolucija i igara na istim. Realno tesko ces neke zahtevnije igre danas da peglas u 4K rezoluciji gotovo sa bilo kojom single gpu kartom trenutno, a da ne stuca bar malo. Dakle kao sto rece smanjenje rezolucije i udri.
Sto se tice monitora sve preporuke, Dell je odlican, vec dokazano godinama unazad, imam UltraSharp U2412M vec dve godine i zaista je odlican, do duse moj je 1200P, ali verujem da je i taj 4K odlican, verovatno i bolji.
Da sam na tvom mestu, ja bih razmislio mozda i o nekom 34` ultra wide monitoru, do duse 1440p rezolucije, ali verujem da je ugodjaj i rad na njemu takodje vrhunski, a plus horizontalna rezolucija je vrlo pristojna za neki ozbiljniji rad i obradu. Recimo LG 34UM95-P, naravno ako novac ne predstavlja problem. Ovo je cisto predlog pa ako hoces razmotri ga. http://www.lg.com/rs/monitori/lg-34UM95-P-ultrawide-led-monitor
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
Za dva nedelje idem za Bec i tamo planiram da pazarim monitor i graficku. Razmisljao sam da uzmem i nvidiu ali reko sta ce mi tako nesto jako kada ne picim toliko igre. Za ozbiljan rad moze i ovo, a i posluzice na duze staze.
Ovaj dell monitor na zapadu sa povracaj pdv-a mene izadje 470e. Kod nas je isti taj monitor duplo skuplji. Tako da za cenu jednog monitora kod nas ja tamo pazarim graficku i monitor.
Zato sam i pitao sta ljudi misle o tome. Znam da je dell dost dobar monitor, nisam ga nikada koristio, video probao i pokazalo se super. Imam HP monitor ali nisam odusevljen ostrinom fotografije mi deluju nekako prosto nije to to, zato sam resio da ga dodam jos jedan.
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.