Ja imam Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert i radi bez problema pod Desetkom.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
Dobro je pa se pomenu tema, da ne otvaram novu.. @dmaster jel imas normalno zvuk? Ja imam 2000 global, i nema sanse da izmuvam i zvuk. Na ploci asus m5a99x nemam onaj 4pin konektor, i u podesavanjima koja god kombinacija, nema zvuka.. Cak sam i prelemio kablove pa ubo u kartu ili u line in ili mic, jok... Jel imas neki hint? I AM the God of war.. Nothing defies me!!
Moras da instaliras drajvere sa sajta. Ume da zeza sa High Definition Audio Driverom. Pogotovo ako je Realtek zvucna, mada je isto i sa Via.
El Capitan
:: Dobro je pa se pomenu tema, da ne otvaram novu.. @dmaster jel imas normalno zvuk? Ja imam 2000 global, i nema sanse da izmuvam i zvuk. Na ploci asus m5a99x nemam onaj 4pin konektor, i u podesavanjima koja god kombinacija, nema zvuka.. Cak sam i prelemio kablove pa ubo u kartu ili u line in ili mic, jok... Jel imas neki hint :: I AM the God of war.. Nothing defies me!! :: ::
:: Ja imam Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert i radi bez problema pod Desetkom Blago preferiram interna rešenja, ali i jedno i drugo je OK.
Koji softver koristiš za nju? Imam ASUS-ovu (sa nekim Philipsovim čipom, morao bih da pogledam), OS je prepoznaje, ali nisam našao nijednu aplikaciju koja bi mi radila.
Na 7 sam koristio WMC, koji sam uspeo da ga instaliram i na 10 po uputtvima koja se mogu naći na netu, ali program neće da je prepozna. Jedino što sam uspeo da skinem a da radi s njom je ChrisTV, ali on iz nekog razloga nema zvuk, a i redovno mora da se apdejtuje, a instalacija je kao minsko polje (ako ne paziš, uvali ti neki ad-ware).
I jeste realtek integrusa, ako je to bitno. Drajveri za leadtek i jesu sa sajta, jer jedino tu i nadjem sta mi treba, a i za realtek integrusu su sa sajta.. Dal mozda da obrisem drajvere i za zvuk i tv kartu, pa nekim odredjenim redosledom treba? Mislim, toliko sam se zezao sa njom, na kraju odustao, ne znam sta da radim vise, eno je u kutiji.. I AM the God of war.. Nothing defies me!!
TV karta je povezana preko audio kablića (kojim su se nakada povezivali CD drajvovi sa zvučnom) sa Sonarom DX. U Lidtekovom PVR2 programu treba za izvor zvuka da izaberem AUX, i da ga u kontrol panelu, u opcijama za zvuk izaberem kao `uređaj za snimanje` (recording device). Takođe, postoji mogućnost da zvuk bude mjutovan, ali se to može takođe ispraviti iz podešavanja za recording device u kontrol panelu. Sad, kako da se dobije zvuk sa integruše, s obzirom da većina modernih ploča nema AUX konektor na sebi, to već ne bih znao. Sonara sam, između ostalog, i kupio zbog toga što ima taj konektor, jer ga moja MSI ploča nema (a nisu ga imale ni druge koje sam razmatrao kao kupovinu pre 4 godine).
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
I šta na kraju koristiš, njihov drajver i njihovu aplikaciju za Win7?
Mora da ima način da se dobije zvuk bez kabla, sećam se da sam ga na starom kompu namerno uklonio jer je zvuk bio dupliran, tj dolazio i preko AUX i iz nekog drugog izvora.
Vindovsi 8.1 i 10 već imaju drajver u sebi, a što se aplikacije tiče, koristim poslednju verziju PVR2 (2.0.3.60). U Sedmici je, koliko se sećam, morao da se instalira drajver, koji može da se skine sa Lidtekovog sajta.
Re: IvanNo1 Za Leadtek WinFast XP verovatno nema 64-bitnih drajvera
13.11.2015. 23:14
status: user broj poruka: 538
Ja već dugo imam karticu WinFast TV 2000 XP i nisam našao na zvaničnom sajtu (leadtek.en ni leadtek.tw) 64-bitne drajvere (ni za XP ni za W7 ni za W8.1).Probao sam desetak nezvaničnih i univerzalnih ali nisam uspeo. Zbog toga sam taj računar pustio na W 8.1 32-bitni i ta TV karta radi bez problema, i slika i zvuk. Nedavno sam na poklon (kao zastarelu i demode dobio karticu WinFast TV 2000 Global (razlika je u poslednjoj reči) i za divno čudo, na zvaničnom sajtu je imala i 64-bitni drajver za W 7 koji mi `pokreće` glavni kućni računar.
Dakle, mislim da je problem u oznaci, WinFast TV 2000 XP i/ili WinFast TV 2000 XP De Luxe nemaju 64-bitne originalne drajvere. Dakle, ako imaš 64-bitnu desetku izbegavaj ova dva tipa kartica u širokom luku, a model WinFast TV 2000 Global će ti verovatno dobro raditi.
PS: Ako neko ipak ima drajvere za WinFast TV 2000 XP (De Luxe), za Win 7 64-bit, molim da mi link tog sajta pošalje na mejl.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.