Monitor je asus star 10 + god. Pojavljuje se `meny` s vremena na vreme na sredini ekrana i nestaje. Ulazi random u opcije i sam menja parametre. Predpostavljam da su `ladni lemovi` ali ako neko tacno zna o cemu se radi ne bi bilo na odmet da iznese ovde. Da li ima leka ili ne ?
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G http://valid.x86.fr/lv7d95
A zasto vas mrzi da pisete model komponenti sa kojima imate problem...?
23.10.2015. 18:45
status: user broj poruka: 9425
Da nije Samsung 710n, v ili sl :) Ima leka, svakako. Upalis komp i dok je upaljen, dakle daje sliku na desktopu, iscupas monitor iz struje, otkacis VGA kabl iz monitora, uzmes odgovarajuci srafciger, otvoris monitor, otkacis konektor sa plocice, sklopis monitor i povezes ga nazad. Kontrole ne rade, ali radi monitor :) Posto ti nece raditi taster za paljenje i gasenje, od izuzetne je vaznosti da uradis ono sa pocetka, jer mora da `zapamti` upaljeno (stand by) stanje. Za pomenute Samsunge se ne mora skidati sasvim okvir ekrana, dovoljno je da se odvrnu srafovi postolja, da se izvuce postolje i malo samo odvoji okvir od rama. Konektor je odmah tu.
Pa ja napisah gore ASUS ? ASUS VW221, ima 6 tastera napred (dole desno). Ne znam da li imas iskustvo sa ovim monitorom i sl. Da li postoji mogucnost da se otkaci kabl sa ploce na ovom modelu.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G http://valid.x86.fr/lv7d95
:: Da nije Samsung 710n, v ili sl : :: Ima leka, svakako. :: Upalis komp i dok je upaljen, dakle daje sliku na desktopu, iscupas monitor iz struje, otkacis VGA kabl iz monitora, uzmes odgovarajuci srafciger, otvoris monitor, otkacis konektor sa plocice, sklopis monitor i povezes ga nazad :: Kontrole ne rade, ali radi monitor :) Posto ti nece raditi taster za paljenje i gasenje, od izuzetne je vaznosti da uradis ono sa pocetka, jer mora da `zapamti` upaljeno (stand by) stanje :: Za pomenute Samsunge se ne mora skidati sasvim okvir ekrana, dovoljno je da se odvrnu srafovi postolja, da se izvuce postolje i malo samo odvoji okvir od rama. Konektor je odmah tu :: :: Opcija 2 je da pljunes 20€ za servis :: :: :: El Capita :: ::
Imao sam, ista stvar i mislim da ni njega ne moras skroz da rastavljas. Ja sam to cak uradio i na svom TV 40` Samsung :)
El Capitan
:: Pa ja napisah gore ASUS :: ASUS VW221, ima 6 tastera napred (dole desno). :: Ne znam da li imas iskustvo sa ovim monitorom i sl :: Da li postoji mogucnost da se otkaci kabl sa ploce na ovom modelu :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: http://valid.x86.fr/lv7d9 :: :: :: Da nije Samsung 710n, v ili sl : :: :: Ima leka, svakako. :: :: Upalis komp i dok je upaljen, dakle daje sliku na desktopu, iscupas monitor iz struje, otkacis VGA kabl iz monitora, uzmes odgovarajuci srafciger, otvoris monitor, otkacis konektor sa plocice, sklopis monitor i povezes ga nazad :: :: Kontrole ne rade, ali radi monitor :) Posto ti nece raditi taster za paljenje i gasenje, od izuzetne je vaznosti da uradis ono sa pocetka, jer mora da `zapamti` upaljeno (stand by) stanje :: :: Za pomenute Samsunge se ne mora skidati sasvim okvir ekrana, dovoljno je da se odvrnu srafovi postolja, da se izvuce postolje i malo samo odvoji okvir od rama. Konektor je odmah tu :: :: :: :: Opcija 2 je da pljunes 20€ za servis :: :: :: :: :: :: El Capita :: :: :: ::
Gligo ja sam imao jedan Asus, nije isti model, problem je bio slican(kod mene)je bio neispravan meni taster koji su u servisu popravili posto je bio pod garancijom...znam da ti ovaj info ne pomaze mnogo, ali toliko znam...pomozite coveku jer pomaze svima pa i onima koje ne zna kao meni na primer :)
Gde si bre gliga, kuco stara? Ajde javi sta si uradio!
I7 4790k 5ghz(operisan) Asus Maximus VII Hero Kingston Fury 2x8gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 500gb. CoolerMaster V700
:: Vidim ja uskoro na pomolu jedan 144hz... :: :: Gde si bre gliga, kuco stara? Ajde javi sta si uradio :: :: :: I7 4790k 5ghz(operisan) :: Asus Maximus VII Hero :: Kingston Fury 2x8gb 1866mhz :: Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. :: Benq xl2420g G-Sync 144hz :: Samsung 850 EVO 500gb. :: CoolerMaster V700 :: ::
Privremeno sam sredio. Otkacio sam postolje, otvorio na monitoru prednju plastiku (okvir oko panela) i na dnu monitora sam otkacio kablic koji ulazi na plocicu sa mikroprekidacima. Kablic sam izveo van monitora kako bi probao da popravim plocicu i da je testiram Probacu da prelemim ove mikroprekidace. Ako radi radi ako ne ko ga j..e
@Adzem Veliki pozdrav druze stari !!! Evo zanimam se malo sa ovom mojom starudijom . Uslo u krv pa se cimam sa softverom i hardverom i van radnog vremena. Profesionalna deformacija Vec nekoliko dana me zeza monitor pa sam iskoristio priliku da postujem malo na staroj i nezamenjljivoj PCBerzi
Sto se tice novog monitora malo ce da saceka, nemam za sada neku zelju. Filmove i serije gledam na TV-u samsung 40` a igre slabo igram. Po nekad raspalim WOT ali nema onih mojih igara tipa Half Life, Doom 3, Mass Effect, Dead Space, Alien.... itd.
@Netski Ne secam se druze ali nije ni bitno. Uvek cu da pomognem bilo kome ako sam u mogucnosti. Verovatno si bio pod drugim nick-om pozz.
Nema na cemu :) Ako vec hoces da se igras sa lemilicom, onda zameni mikroprekidac za Meni. Ostale nemoj da diras. Ako uspes da sredis zamenom MP, javi da znamo...
@gliga Jednom si mi pomogao, sad pokusavajuci da uzvratim na isti nacin, popio samar :)
Jedan nick(savaki mod ce lako da potvrdi), 10+ godina sam na PC Berzi, samo ne jurim kararijeru .)
:: Privremeno sam sredio :: Otkacio sam postolje, otvorio na monitoru prednju plastiku (okvir oko panela) i na dnu monitora sam otkacio kablic koji ulazi na plocicu sa mikroprekidacima. :: Kablic sam izveo van monitora kako bi probao da popravim plocicu i da je testiram :: Probacu da prelemim ove mikroprekidace :: Ako radi radi ako ne ko ga j.. :: :: slika :: http://i60.tinypic.com/1zlamnm.jp :: :: @VMAR :: Hvala na pomoci :: :: @Adze :: Veliki pozdrav druze stari !! :: Evo zanimam se malo sa ovom mojom starudijom . :: Uslo u krv pa se cimam sa softverom i hardverom i van radnog vremena :: Profesionalna deformacija :: Vec nekoliko dana me zeza monitor pa sam iskoristio priliku da postujem malo na staroj i nezamenjljivoj PCBerzi :: :: Sto se tice novog monitora malo ce da saceka, nemam za sada neku zelju. :: Filmove i serije gledam na TV-u samsung 40` a igre slabo igram. Po nekad raspalim WOT ali nema onih mojih igara tipa Half Life, Doom 3, Mass Effect, Dead Space, Alien.... itd :: :: @Netsk :: Ne secam se druze ali nije ni bitno. Uvek cu da pomognem bilo kome ako sam u mogucnosti :: Verovatno si bio pod drugim nick-om :: pozz :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: http://valid.x86.fr/lv7d9 :: ::
Netski je nas covek, vidjam ga sigurno od 2005te ovde, a mozda i ranije. Dok su se ovde okupljali ozbiljni ljudi i resavali ozbiljne probleme. Gligo... Gligo... Cak ni avatar nije menjao godinama (ili nikada) :)
Koliko vidim, na plocici nema nikakav cip za kontrolu, tko da je najverovatnije samo vlaga u mikro tasterima. Odlemi prvo `menu`, pa testiraj i tako redom da ne menjas bas sve tastere. Ma i ako treba, zameni ih sve novima i resio si problem.
Imao si srece, jer zna itekako i upravljacki deo da zeza na main board-u. Imas tih prekidaca gde hoces, samo skini jedan za uzorak, jer ima raznih duzina tih pipaka pa da se ne zeznes pri kupovini. Mozes ih naci i u DVD player-ima, VCR...Skines samo one koji su se najmanje upotrebljavali, tipa, program, set...i nema problema, radice kao i novi, pod uslovom da uredjaj nije bio na kisi i sl.
Da, Netski je ovde od pamtiveka. Ok lik ili ti normalan :) Sta se desi sa spejsWladom? Ne vidim da ga je neko ovde uvredio pa da tako odreaguje, a i sve da jeste, ne ide to tako... EDIT, odnosno u drugoj temi podivljao covek.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Slicne stvari se desavaju kada vodovi oksidiraju, to resim veoma elegantno sa medicinskim benzinom i alkoholom. Posle radi sve u savrsenom redu. Kod tebe je verovatno otisao mikro prekidac za meni.
Pozdrav za Gligu, vreme leti ali se ljudi ne zaboravljaju :)
Ma i ja sam za spaceWla(h) mislio da je normalan, ali covek poceo da tripuje svakakve gluposti, izgleda da ima nekakve zestoke komplekse. Inace, sam je rekao da SpaceWla nije SpaceWlada nego SpaceWlah, ali je imao nekakav problem pa je umesto V stavio W i skratio za H. Zasto, ne znam... Inace, njegovo ludilo je pocelo od skoro, od kako je poceo da lupeta nesto oko otkljucavanja iphoneova sa iclouda, kako ima ortake koji to rade i tako... Onda sam mu ponudio pare i moj telefon da ga otkljucaju i tu je poceno da ludi, vredja itd... Jbga, ima nas raznih, nikda ne znas kada ce neko da kvrcne. A do tada sam ga `znao` kao normalnog lika... Sta ti je zivot...
@Netski Setio sam te se !!! Udaljio sam se od berze pa sam izgleda trenutno izgubio memoriju. Izvinjavam se ovim putem !!!
@gilopile Nema cip, plocica je postavljena tako da kad stiskam srednje tastere dolazi do ugibanja iste. Fiksirana je samo na krajevima. Prava katastrofa, jos pise da je RoHS Provericu da nema lose lemove usled ugibanja. Ako ne prodje menjam po redosledu. I ja sam se plasio da nije upravljacki kontroler na ploci, srecom nije.
@Sky Fire Veliki pozdrav !!!
Javljam kad sredim !
Ne moras da se cimas i prelemljujes, jer nije do gubitka kontakta usled hladnog lema, jer su po defaultu tasteri odspojeni, tako da nema veze iako gubi kontakt. Sigurno vlaga u nekom od njih. Prvo ih dobrano produvaj fenom pa ako i dalje zeza, zameni ih redom sve i miran si. Vremenom oksidiraju, pa zna taj oksid da se truni i lagano provodi sto je dovoljno da upravljacki deo skonta da je pritisnut, pa keca.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ma daj ne luduj...jesmo li popravili taj monitor? :)
:: @Netsk :: Setio sam te se !!! :: Udaljio sam se od berze pa sam izgleda trenutno izgubio memoriju :: Izvinjavam se ovim putem !! :: :: @gilopil :: Nema cip, plocica je postavljena tako da kad stiskam srednje tastere dolazi do ugibanja iste. Fiksirana je samo na krajevima. :: Prava katastrofa, jos pise da je RoHS :: Provericu da nema lose lemove usled ugibanja. Ako ne prodje menjam po redosledu :: I ja sam se plasio da nije upravljacki kontroler na ploci, srecom nije :: :: @Sky Fir :: Veliki pozdrav !! :: :: Javljam kad sredim :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: http://valid.x86.fr/lv7d9 :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.