Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
a asus vw222s 22`?
STRANA 1 OD 2  
sexa33 a asus vw222s 22`? 28.10.2007. 12:50 T6228

status: user
broj poruka: 53
sexa33
206bw i Asus VW222S 22`` Wide
a kakav je taj asus da li zna neko ! razlika u ceni jeste velika ali ako je kvalitet tu negde sa samsungom hmmmmm....ako ne onda odoh ja po 206bw :)eto cisto ako znate nesto o njemu
hvala unapred !

e nasao sam ovde test sto je ovako losa slika kod njih na testu ???
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=35&mo1=227&p1=2107&ma2=36&mo2=175&p2=1752&ph=1

eeee znate sta me jos zanima STA JE TO ??? DVI ulaz ??!!Analogni interfejs (D-Sub) ??/ i ako moze uopste malo da mi neko objasni te ulaze cemu sluze kako sta ! ne znam koliko je bitno ali imam 8800gts 320mb vidim da pricaju negde o karticama gde se spominju ti ulazi ! hvala hvala hvala :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst Re: a asus vw222s 22`? 28.10.2007. 13:11 #31445

broj poruka: 2909
:: sexa3
:: 206bw i Asus VW222S 22`` Wide
:: a kakav je taj asus da li zna neko ! razlika u ceni jeste velika ali ako je kvalitet tu negde sa samsungom hmmmmm....ako ne onda odoh ja po 206bw :)eto cisto ako znate nesto o njemu
:: hvala unapred
::
:: e nasao sam ovde test sto je ovako losa slika kod njih na testu ??
:: http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=35&mo1=227&p1=2107&ma2=36&mo2=175&p2=1752&ph=
:: eeee znate sta me jos zanima STA JE TO ??? DVI ulaz ??!!Analogni interfejs (D-Sub) ??/ i ako moze uopste malo da mi neko objasni te ulaze cemu sluze kako sta ! ne znam koliko je bitno ali imam 8800gts 320mb vidim da pricaju negde o karticama gde se spominju ti ulazi ! hvala hvala hvala :
DVI=Digital Visual Interface(imaces bolju sliku nago na Analognom ulazu).
Analig interface takodje zvani D-sub,stariji konektor (15 pina).
Bolji su monitori sa DVI ulazom i ima ga na svim novijim monitora i sve kartice koje su izasle posle 2003. imaju DVI izlazi.

DaSickSystem

sexa33 a? 28.10.2007. 13:14 #31446

sexa33

a dasicksyst znas nesto o vw asus-u 222s?
VMARC Ako imas 8800GTS 28.10.2007. 13:23 #31448

broj poruka: 9425
Onda imas i dual DVI (dva DVI) konektora, na koje prikljucujes monitpr sa DSUB (analognim) ulazom preko malog adaptera, koji je sa jedne starne siri (DVI) a sa druga za normalni monitor (D-SUB 15 pina). Realne razlike u kvalitetu slike i nema bas, ali je ipak ima, u korist DVI. Monitori sa DVI prikljuckom su dosta skuplji i po pravilu kvalitetnije izrad (ovo primamo sa rezervom).
Navedena dva monitora se ne mogu porediti po kvalitetu (procitaj sta sam napisao u tvom prethodnom postu). Najbolje bi bilo da odes negd egde su monitori izlozeni pa da ih pogledas uzivo, pa odluci.

sexa33 he 28.10.2007. 13:29 #31450

sexa33

problem je bge ima da mi prikazu oba monitora to je retkost :)
ili imaju jedan ili drugi :)
DaSickSyst Re: a? 28.10.2007. 13:34 #31452

:: sexa3
:: a dasicksyst znas nesto o vw asus-u 222s
Ne.Moram da priznam da se nisam sretao sa Asus 22`,a 19ice mi nisu ostavile neki poseban utisak.

PS.
Mislim da je Dyca pomenuo da ima Asusa 22`.Nisam siguran koji,ali verujem da ce ti uskoro preneti utiske iz prve ruke.

DaSickSystem
Dyca re 28.10.2007. 13:59 #31454

broj poruka: 1574
Evo iz prve ruke..ali ne o vw222s vec o mw221u...Sto se tice slike,odlicna je..barem meni..Ja razliku izmedju analognog prikljucka i DVI na ovom monitoru nisam primetio,znaci slika je ista..Ali bi verovatno za koju godinu pocela da bledi kad bi koristio analogni ulaz...Sto se tice duhova,moj monitor ih nema,ali ima price da mw221u monitori koji imaju firmware pre maja ove godine imaju dohuvo..ali se to da resiti zamenom firmware-a..Imam istu grafu ko ti samo od GW-a i mogu ti reci da igrice odlicno izgledaju kada su u natice rezoluciji..o filmovima i da ne pricam..Sve u svemu se nisam pokaja sto sam kupio ovaj monitor iako sam se kockao(ipak Asus nije poznatu svetu monitora,kao sto su Samsung i drugi proizvodjcai)..E sada,moj predlog je da ako monitor kupujes na duze staze,bolje kupi Samsung 206bw jer je stvarno vrhunski i ima DVI..a ako ces monitor menjati za nekih 4 godine max. onda ce ti i ovaj Asus odraditi posao odlicno..Sve u svemo tvoja je odluka,jer ti znas za sta ti je potreba monitor i koliko dugo ces ga koristiti...pozz

DaSickSyst DVI vs D-sub 28.10.2007. 14:19 #31456

Kod mene na Philipsu 220WS8FB ima primetne razlike izmedju DVI i analognog prikljucka.To sam primetio kad sam otisao na livescore.com koji sa strane ima tamne horizontalne linije...Sa analognim prikljuckom su linije blago podrhtavale dok toga nije bilo sa DVI.Kasnije sam ponovo vratio analogni prikljucak i ukljucio Philipsov FPAdjust program kliknuo na `auto adjust` taster na monitoru i sva podrhtavanja su nestala,slika je bila ista ili priblizno ista kao i na DVIu.

DaSickSystem

Pisko četiri godine 28.10.2007. 17:24 #31472

broj poruka: 6650
Èetiri godine?
Nakon četiri godine, poželeće da ne radi kako treba....
Da ga se reši.
Inače, kad šmug-šmug može da ugrađuje auoptronics-ove panele i još lg-jeve u svoje modele, onda ni asus ne bi trebalo bacati van plana - kao `ugrađivača` tuđih delova.... samo zbog toga.
Dyca re 28.10.2007. 17:45 #31475

Pa ako ce kupovati 22` monitor bez DVI-ja mozda bi mu najbolji izbor bio onaj Acer sto kosta oko 17000 dinara...

VMARC Re: re 28.10.2007. 19:42 #31484

:: Pa ako ce kupovati 22` monitor bez DVI-ja mozda bi mu najbolji izbor bio onaj Acer sto kosta oko 17000 dinara..

Mesto ne razumem...
Covek se koleba izmedju savresnog 20` monitora i najjeftinijih 22`. Mislim da bi on sam sa sobom trebao da rascisti sta hoce. Da li kvalitet na manjoj povrsini ili vecu dijagonalu na ustrub kvaliteta. A onda spadnemo na ponudu Acera 22` od 17000. Apsurd, zar ne?
Dyca re 28.10.2007. 19:43 #31485

Pa da...al to je zato sto ni ja ne razumem sta oce...

VMARC Re: re 28.10.2007. 19:47 #31487

:: Pa da...al to je zato sto ni ja ne razumem sta oce..

Ma tebe sam citirao kao primer. Tvoj komentar je na mestu, pokusavam njemu da objesnim kako stoje stvari.
Poz D.
DaSickSyst Re: Re: re 28.10.2007. 20:42 #31500

:: :: Pa ako ce kupovati 22` monitor bez DVI-ja mozda bi mu najbolji izbor bio onaj Acer sto kosta oko 17000 dinara..
:: ::
:: Mesto ne razumem..
:: Covek se koleba izmedju savresnog 20` monitora i najjeftinijih 22`. Mislim da bi on sam sa sobom trebao da rascisti sta hoce. Da li kvalitet na manjoj povrsini ili vecu dijagonalu na ustrub kvaliteta. A onda spadnemo na ponudu Acera 22` od 17000. Apsurd, zar ne
Pa zar je moguce da nisi primetio ako se neko dvoumi izmedju dve stvari obavezno mu se ponudi treca i cetvrta i peta i sesta i jos dvadeset razlicitih,a retko kad neko odgovori na konkretno pitanje.
Rezultat:Zbunjivanje ljudi koji su hteli jednostavan odgovor na jos jednostavnije pitanje:Sta je bolje no.1 ili 2?

Cast izuzecima koji ovo ne rade,ali su u manjini.

DaSickSystem
Dyca re 28.10.2007. 21:42 #31503

Pa da...ali ako mu ja kazem lepo sta je sta i kako stoje stvari,a onda se covek vise ne javlja...Mislim ok je da se samo da odgovor,ali ako neko moze da prodje sa istim kvalitetom a jeftinije,sto ne predloziti...pozz

DaSickSyst Re: re 28.10.2007. 22:25 #31508

:: Pa da...ali ako mu ja kazem lepo sta je sta i kako stoje stvari,a onda se covek vise ne javlja...Mislim ok je da se samo da odgovor,ali ako neko moze da prodje sa istim kvalitetom a jeftinije,sto ne predloziti...poz
Mogu i ja da mu nabrojim jos makar pet 22` monitora koja se meni svidjaju,ali kakve to veze ima sa covekovom nedoumicom izmedju ova dva modela.
Vec je jednom pitao koji monitor i svi smo mu predlozili nesto,ja sam predlozio jedan LG,moj predlog se coveku nije dopao..OK...Dvoumi se izmedju ta dva,znaci da je suzio izbor.Ispostuj to i nemoj da ga vracamo na pocetak problema ovakvim predlozima???
Nije pitao za Acer,nago za Samsung ili Asus,neznam koji je bolji nisam video Asusa i nemogu da pravim poredjenje i zato necu da lupam bez veze.Jel si imao ili si radio na tom Aceru pa mu kazes da je bolji od oba izmedju kojih se covek dvoumi ili sta u opste kazes?
Ne razumem svrhu tvog predloga na konkretno pitanje `zaokruzi 1 ili 2` ako si siguran.Ja nisam i necu da dajem predloge.

DaSickSystem
VMARC Re: re 28.10.2007. 22:28 #31509

:: Pa da...ali ako mu ja kazem lepo sta je sta i kako stoje stvari,a onda se covek vise ne javlja...Mislim ok je da se samo da odgovor,ali ako neko moze da prodje sa istim kvalitetom a jeftinije,sto ne predloziti...poz

ma gde moze da prodje jeftinije... to mozda na kineskoj pijaci.
206BW je ozbiljan monitor i neozbiljno ga je porediti sa bilo kojim drugim monitorom ispod 22000 din.
Po kvalitetu, ono sta sam ja video, blizu su mu samo 226CW (verovatno isti panel) i 244T (bio je oko 1k evra kada sam ga gledao, sada ne znam ni da li moze da se nadje).
Dyca re 28.10.2007. 22:40 #31513

Znam..i ja sam video i radio na 206bw...i mislim da nema potreba komentarisati kvalitet njegove slike..vrhunska je...Ali kada covek pored takvog monitora stavi Asus-a koj nema DVI i pita sta je bolje,kako da se ne zapitas sta on u stvari oce..Da se ne bi vise prepirali, reciciu samo da se slazem sa svim preporukama za 206bw i mislim da je daleko bolji izbor od onog Asus-a bez obzira sto je veci...pozz

DaSickSyst Re: re 28.10.2007. 22:45 #31516

:: Znam..i ja sam video i radio na 206bw...i mislim da nema potreba komentarisati kvalitet njegove slike..vrhunska je...Ali kada covek pored takvog monitora stavi Asus-a koj nema DVI i pita sta je bolje,kako da se ne zapitas sta on u stvari oce..Da se ne bi vise prepirali, reciciu samo da se slazem sa svim preporukama za 206bw i mislim da je daleko bolji izbor od onog Asus-a bez obzira sto je veci...poz

ALELUJA!
VMARC hehe 28.10.2007. 23:45 #31526

ma niko se bre ovde ne prepire... samo se ja to tako potpisujem .-)
|
|

sexa33 znam 29.10.2007. 14:22 #31549

sexa33

nisam znao da cu da izazovem revolt kod vas u vezi ovakvog pitanja STVARNO sam mislio da taj asus ima sliku slicnu samsungu :(
ali izgleda nista od toga :)
a sta hocu ?! pa hocu naj bolje za pare koje imam a to je 22000din :)
hteo sam 22` ali izgleda da nema dobar pa sam dosao do 20`...........
eto ali hvala meni ovo znaci i vise od toga sto vi mislite u cetvrtak cu ici da kupim samsunga (najerovatnije) pa cu vam reci koliko sam zadovoljan sa onim sto sam ocekivao :)
neco ASUS VW222s ??? 03.11.2007. 00:28 #32007

broj poruka: 7
Da li ima owaj Asus VW222s tv tuner ???
Dyca re 03.11.2007. 06:48 #32022

Nema...monitori sa tv tunerom si mnogo skuplji...pozzz

neco ??? 03.11.2007. 18:52 #32067

broj poruka: 7
pa kako stoji sa cenom samsung 206bw ,a kako Asus VW222S ???

saa rrr 03.11.2007. 19:30 #32070

broj poruka: 124

ako se ne bavish HD sadrzajem i imash neku kartu za tu namenu onda neces primetiti neku razliku izmedju analognog ili dvi

moj drug ima asus vw222 i odlican je za deskop,igre,filmove ali je bez DVi i nikako nije za profi namenu

zna se za shta je dvi nemanjen pozz

Dyca re 03.11.2007. 19:35 #32071

DVI je namenjen za one koji nece menjati monitor na duze staze,a zele da pored filmova i ostalih zabava koriste monitor i u profesionalne svrhe..Naravno da je uvek bolje kupiti monitor sa DVI-jem,ali ako se ne moze priustiti u datom trenutku i nije neki ogroman nedostatak..

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs