Hocu da kupim neki kontrioler za pc, kapiram da je Xbox one najbolji, e sada sta je bolje za njega ili da uzmem xbox 360 kontroler??? Tj sta je kompatibilnije sa pcijem i novim igrama?>?
I7 4790k @ CM Hyper 212 EVO ASROCK Z97 Extreme4 KINGSTON 4x4GB 1600MHz DDR3 HyperX Genesis Gray Asus R9 280X Dc2T THERMALTAKE Toughpower Grand TPG-1050 WD BLACK SERIES WD3003FZEX 3TB + SSD SATA3 500GB Samsung 850
ali kontroler za 360 radi u svim vožnjama koje sam probao, kao i u akcijama tipa Sejnts Rou i GTA 5. I mnoge druge igre ga detektuju (pucačine i RPG-evi), ali u njima ga nisam isprobavao, jer te igre igram pomoću miša i tastature. Za sada sam veoma zadovoljan kontrolerom (imam verziju s kablom). Za skoro godinu dana, nikakvih problema.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
Imam bezicni X360 gamepad sa risiverom (takvo je pakovanje) i radi za sve pare. Samo, pozeljno je kupiti set od 4 punjivih baterija i punjac, jer dolazi sa slotom za AA baterije, umesto battery pack. Uzeo sam Sanyo Eneloop paket 4 baterije i punjac. Napunis preko noci sve 4, koristis 2, pa kada se isprazne, onda druge 2. Za to vreme punis prve i tako u krug. Potrosnja je onako, posto ne igram mnogo igara, a i mozda jedno 2-3 sata u toku nedelje, ukupno. Tako da nemam pojma koliko trosi na duze staze.
Gasenje gamepada se vrsi automatski, posle nekog vremena neaktivnosti. Ako hoces brze, izvuces i vrnes bateriju odmah. Ali, postoji i bolja varijanta. Exe fajl, kojim gasis kontroler odmah, na dvoklik:
XONE kontroler ce izaci, ako vec nije, sa Wireless prijemnikom, samo sto je prijemnik malo glomazan. Bar na slici tako izgleda. Ako je tako, problem je grunuti ga nazad u kuciste, ako kuciste stoji uz zid ili malo je bezveze da strci napred. Moze se staviti na kratki produzni, pa da stoji nesto slicno prijemniku za X360.
Zicna varijanta X360 isto je odlicna, imas podugacak kabl. Sad zavisi koju varijantu volis, bezicnu ili zicnu.
Bezicna nema nikakav lag.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Imao sam priliku da probam PS4 kontroler na kompu, radi perfektno, sve igre ga veoma lako prepoznaju, povezuje se preko micro usb kabla, samo boc i to je to, nikakav software nisam ubacivao. Jedino za sta je potreban neki program je ako imas bluetooth i hoces bezicno da se igras.
xBox kontroler sam probao dok sam igrao xOne, nije los takodje.
Ali imam sa 360. Odlican je, prijatno sam bio iznenadjen kako lezi u rukama, s` obzirom da sam bio naviknut na PS kontroler/njegove kopije. Takodje znam da je zicana varijanta mnogo pouzdanija.
Ma imao sam ja taj xbos 360 sa wirelles jos pre 8 godina kada je bio hit, i znam kakav je kontroler, nego mi to deluje matoro.. Kapiram da je xbox one bolji kontroler na duze staze, zato i pitam da li je neko probao u igricama... a sto se tice sony kontrolera, on mi se nikada nije svidjao...
I7 4790k @ CM Hyper 212 EVO ASROCK Z97 Extreme4 KINGSTON 4x4GB 1600MHz DDR3 HyperX Genesis Gray Asus R9 280X Dc2T THERMALTAKE Toughpower Grand TPG-1050 WD BLACK SERIES WD3003FZEX 3TB + SSD SATA3 500GB Samsung 850
Vazno je da ti dobro lezi u ruci, da je kvalitetan i da ima podrsku za XInput i to je to. Da li je bezicni / zicni, kakav raspored ima (PS/Xbox - pecurke 8way krstic), stvar je navike. Sta god ti odgovara, kupi.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
1. Na nekim plocama, desava se da odredjeni USB portovi ne daju dovoljno struje. Pa time i risiver ne radi. Dovoljno je pronaci port na kojem radi. Desava se, lose napajanje, losa ploca/kontroleri/napojna sekcija. Tada nije samo risiver u pitanju, desava se da ne rade neke druge stvari. Npr. na istom portu radi fleska, ali nece telefon ili fotoaparat.
2. Ako risiver nije prepoznat kako treba, iskljucis ga, instaliras drajver, prikopcas, u Device manager odes na stavku unknown device, update driver, let me pick from list of devices...., nadjes Microsoft Common Controller for Windows Class, pod njim drajver za X360 i pozoves njega.
Cak se i desava da se napravi `ghost` gamepad u device manager-u, ali, to zavisi od Win-a ili ako se zadesio update, pa ga je neki od update zabrljavio.
3. Uvek i uvek ako prebacujes kontroler sa konzole na PC i obratno, uvek moras da izvrsis sinhronizaciju.
4. Ako je prema konzoli, onda nesto nije u redu sa konzolama. Prljav senzor, nesto blokira signal....itd..itd.
Generalno gamepad radi savrseno, osim ako ne postoji defekt u hardveru ili softveru, pa cak ako je kupljen risiver naknadno, ali od nekog levog proizvodjaca.
Inace, XONE kontroler sa onom wireless dongle kockom, samo ce biti upotrebljiv na Win10. Kada se prikaci kabl na njega (micro USB to USB) onda isti funkcionise na W7 i W8/8.1 uz drajvere.
Jer mnogo iz MSa kenjaju. Dovoljno sto su unistili start menu/all apps i explorer, kao i ceo GUI, sada i ovo, pored svega ostalog vezano za W10. Dzaba su preskocili broj (9), kada je W10 posto ozbiljno njesra.
imao x360 wireless, sve su objasnili vec gore ukratko odlican. Ako se ne varam bezicna varijanta za xbox one izlazi u prodaju danas (20.10) do sad je bilo samo na zicu, uzima s naravno samo da dobaci u ove krajeve. Na ps4 sam navikao zbog konzole, isto odlican, al treba taj program i plavi zub.
Nisam jos nista odlucio ,ali sam blizi 360-ci.Sve sto sam gledao i pitao za 5,5k din. su bez adaptera.Jedino gde sam video komplet da ga imaju na stanju je u `gameS` i kosta 7k dinara.Pre neki dan sam kupio neki GameStop-pad,nije los uopste fercera bez problema ,ali jedino nece u MK10.A zbog toga sam ga i kupio xD....
M Power - 3770k - Beast 16GB - HyperX 120GB - 390X - Nitro 850W - H 100
Igra mi ne dopusta da koristim tastaturu u nekim igrama (trenutno `The Guest`),a imam prikljucen Logitech F310 prikljucen i samo uglavnom preko njega neke igre mogu da igram ?
Jel jedino da iskljucim gamepad je jedina opcija za ovakvu situaciju ili postoji jos neka ?
Dok sam imao neki stari gamepad nisam imao ovakav problem.
i5 2320 3.0MHz Gigabyte GA-Z77M-D3H DDR3 8 GB Kingston Xyper 1600 Powrecolor R9 270 TuboDuo Cooler Master 332 Elite Logitech X-230 Philips 22` LC Power 650W Green Power V2.3
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.