Kao i što sam naveo u naslovu pod navodnicima da imam problem sa `monitorom` zato što nisam siguran da je problem do monitora ili nečeg drugog pa sam želeo da zatražim savet tj. neko rešenje, dakle o čemu se radi?
Imam stariji monitor ViewSonic VA2216w-2 koji koristim odavno i nemam nikakvih problema, pre 2 nedelje sam kupio smart tv, Fox 32D550A i kabl hdmi kabl high speed od 2m (ako vam to išta znači).
Kada mi je monitor povezan na vga ulaz u grafičkoj kartici i dok je tako nema nikakvih problema, čim ubodem hdmi kabl bez obzira da li je taj kabl uboden u tv ili nije (probao sam) stvaraju se mali talasi na ekranu koji su vidljivi na tamnim površinama a na svetlijim ne, logično čim izvadim kabl talasi nestanu. To nije nešto što mnogo smeta čak i kada se udaljim to se ne vidi, ali me zanima do čega je, da li to nema nikakvog lošeg uticaja na monitor ili grafičku, da li je u pitanju napajanje, monitor, grafička ili kabl? Da li postoji neko rešenje i do čega je?
Imam sledeću konfiguraciju koju sam kupio kompletno novu pre oko 4 meseci:
Hvala, to je to, čim izvadim nema talasa. Da li to može da se reši da mi bude uvek uboden kabl od kablovske ali da nemam tih talasa na monitoru, da ne moram uvek da ga vadim iz tv-a? :)
:: Hvala, to je to, čim izvadim nema talasa :: Da li to može da se reši da mi bude uvek uboden kabl od kablovske ali da nemam tih talasa na monitoru, da ne moram uvek da ga vadim iz tv-a? :)
Hvala, čitao sam na internetu nešto kako to uraditi, ali nisam u pitpunosti siguran da je to dobar i efikasan način. Pa na osnovu toga pitam da li postoji način koji je 100% efikasan i da li mogu da dobijem link gde mogu da vidim kako to treba detaljno uraditi ili link teme sa foruma ako postoji već u vezi ovoga.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.