Ne uspevam da dobijem sliku preko DVI izlaza sa SapphireX1650PRO AGP na LG L204wt ?
STRANA 1 OD 1
sstefan
Ne uspevam da dobijem sliku preko DVI izlaza sa SapphireX1650PRO AGP na LG L204wt ?
27.10.2007. 14:45
T6208
status: user broj poruka: 18
Dakle, preko analognog kabla sve radi normalno ali kada ubacim DVI kabl (koji sam dobio uz monitor ali nisam koristio jer stara grafa nije imala DVI izlaz) izadje poruka DIGITAL- power saving mode i slika nestane (zacrni se i upali se narandzasti LED kao kada je iskljucen komp ili kada je na stand by-u ). Kada izvadim DVI na monitoru izadje poruka da nema signalnog kabla sto znaci da on prepoznaje kada je koji kabl ukljucen ali preko digitalnog ne daje sliku ? Probao sam bez drajvera, sa najnovijim ATI-jevim,Omega i uvek isto.
P.S. Citao sam vec da su neki imali slican problem sa ovim monitorom, da pravi problem sa ATI karticama ali i to da je radio DVI na 9550 najnormalnije. Da li mozda ima veze sto je ploca starija i AGP 4x, ne znam vise sta da mislim. Ima li leka :) ???
Radi na Radeon 9550, imam isti taj monitor i radio je kako valja na DVI, i za ATI je to minimum da bi radio DVI u rez 1680x1050. ALi kao sto se ti zalis zalili su se i mnogi drugi pre tebe.
I meni je stara ploca bila AGP 4x neka Soltek sa via KT266a cipsetom a kartica je bila AGP 8x, tako da to nema veze.
Odmah da napomenem da od kad sam kupio pomenuti monitor nisam koristio nikakve kontrol panele i slicne budalastine koje samo apaju memoriju a ne sluze nicemu, znaci samo display driver i nista vise. Cini mi se da oni koji su se zalili nisu koristili samo DD nego CCC i CP verzije drajvera.
Znaci u mom slucaju nista CCC, i CP samo DD verzija drajvera i to bi trebalo da radi, s tim da nije moglo da funkcionise sa drajverom ispod verizije 6.4.
Da su neke 204WT i vracali zbog tog problema. Odnesi ga, ako mozes, kod nekog ortaka kome vec radi monitor na DVIju, a pre toga pokusaj promenom DVI kabla.
Nemoj se muciti sa instalacijom drajvera ili kupovinom novih kablova. Problem je firmware monitora. Ja sam imao isti problem i promena firmwarea je to resila.
@ VMARC - Probacu i to cisto da se uverim da je problem do monitora a onda posle 2 dana bezuspesnog cimanja jedino sto moze da resi problem je da uradim ovo: ` Isti problem sa DVI prikljuckom sam imao i ja. Kad se prikljuci na graficku, monitor se ukljuci i ode u stand-by RESENJE ZA DVI PROBLEM Odnesite monitor u prodavnicu gde ste kupili i trazite da vam flash-uju firmware. To je besplatno, problem je u fabrickom firmware-u ali LG je obezbedio besplatnu podrsku za problem, svaka prodavnica je duzna da to uradi ali to se radi u Novom Sadu pa cete mozda sacekati koji dan na svoj monitor.` Komentar koji sam sada nasao.
P.S. Samo se nadam da ce mi ovo uvaziti pod garanciju i da necu morati mnogo da se cimam sa prodavcem ako treba da se salje u NS, posto znamo kako su poslovni kada treba nesto da odrade na njihovu stetu :)
@ doncocos Posle sam to i ja video, reci mi samo ako si iz BG-a da li znas jel su ti ovde to odradili, jel su ti uvazili garanciju i koliko si cekao ili si zavrsio sam negde nezavisno od prodavnice gde si kupio ? Pozz i hvala na informacijama :)
Da, iz BG-a sam. Monitor sam odneo u Sea&Sky gde sam ga i kupio, oni u Comtrade koji je odradio Flash Firmwarea. Garanciju su mi produzili za period koji je monitor proveo u servisu. To je nazalost potrajalo zato sto sam monitor kupio par dana pre kraja 2006 godine, a Comtrade servis nije radio do 15. januara.
Da, iz BG-a sam. Monitor sam odneo u Sea&Sky gde sam ga i kupio, oni u Comtrade koji je odradio Flash Firmwarea. Garanciju su mi produzili za period koji je monitor proveo u servisu. To je nazalost potrajalo zato sto sam monitor kupio par dana pre kraja 2006 godine, a Comtrade servis nije radio do 15. januara.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.