Konfa je sledeca:Sempron 3400+AM2,ploca Biostar NF520,1gb ddr2 Pqi,WD 160gb,8mb kesa sata2,chieftec 360w,i grafa Ati x800xl,256mb,256bit,ddr3.Sve je novo,samo je grafa polovna kupljena.Sve je radilo bez greske mesec dana.Onda je jednog dana prilikom ukljucenja kompa slika na monitoru dobila pikselcine velicine 5-6mm po celom ekranu i 4-oro bitne boje.Reinstalacija drajvera je resila problem,ali posle 7dana opet isto. Opet reinstalacija drajvera,pa radi 2dana pa opet pikseli k`o klikeri.Na kraju je takva slika bila cak i u BIOS-u!Na drugom kompu radi 1 dan pa isti simptomi.Da li zna neko sta bi to moglo biti,i da li je resivo,jer moj kum(ciji je komp u pitanju)nema bas 60-ak eura za bacanje!Napominjem da je kartica bila klokovana veoma kratko vreme(5-6 sati rada ukupno)i klokom je dobijeno skoro 1000 poena u 3d Mark-u.Prosla je test bez greske.Please help!
Takve simptome cesto daju graficke kada su na izdisaju ili imaju cooler koji lose funkcionise.
Prvo deinstaliraj graficku uz brisanje repova starih drajvera (upotrebi Driver Cleaner Pro ili sta slicno).
Zatim instaliraj najnovije Omega drajvere (imas za download sa https://www.guru3d.com) u okviru kojih dobijes ATI Tray Tools.
Proveri temperaturu graficke preko ATI Tray Tools. Ne bi trebalo da prelazi 95 C pri maksimalnom overkloku, a ako nije klokovana ni 90 C. Normalno ATI kartice rade i na 120 C, samo ubrzano propadaju.
Probaj da OBORIS frekvencije preko ATI Tray Tools, trebalo bi da pomogne za neko vreme. U medjuvremenu, trebalo bi skinuti, ocistiti i ponovo montirati cooler na graficku (uz adekvatno stavljanje paste) ili zameniti kuler ako nije ispravan.
S obzirom da je slika losa i u BIOS-u, spremite se na oprastanje od graficke ukoliko ne pomogne petljanje oko kulera. Popravljanje dalje od toga se ne isplati.
temperatura je pri normalnom radu 45 stepeni a posle sat vremena izivljavanja u igrici max 60 stepeni. stara je samo 9 meseci i nije mnogo koriscena.Jedino neznam da li je normalno da prilikom ukljucenja kompa normalno da kuler na kartici prvih 2-3 sekunde zavrti na maximalnom broju obrtaja ,pa onda spusti na normalu.
Nismo menjali bios,samo klasicno dizanje gpu-a i memorije.Kartica je poprilicno klokabilna,jer dobiti 1000 poena u 3d mark-u nije malo! Ali posto je kartica kupljena polovna,da li mogu da proverim da li je prethodni vlasnik petljao po biosu,i ako mogu kako,i da li mi treba neki program za to,i gde ga skinuti?
veruj mi, pretrazio sam sve, ne mogu da nadjem papir od garancije, ja sam je kupio nekad nov tu karticu, pa menjao sa drugarom za drugi, pa posle se vratio opet meni. ono sto mogu da potrvdjujem, da niti ja, niti drug nija cackao bios-a od kartice. posto ni on ne razume tolko, ni ja. za manje od 50 evrica imas 7300gt ddr3, mnogo je bolji od x800xl, posto on ima shader model 3.0 , a ati samo 2.0 . ako tako radi, ja ti preporucujem da se oprosti od njega, ne vredi da ubijes vreme zbog 50 evra (bar tako ja mislim).
Kupis karticu a onda je klokujes i kukas sto nece da radi tako klokovana. Pa prijatelju da je ona predvidjena da radi tako kako si je ti nazibrio fabrika je ne bi prodala tako kako si je ti kupio. Nego reci ti nama da li ona ima te simptome i kad nije OC.
Ako nema onda ces morati da se zadovoljis onim sto si kupio znaci nista od OC, samo fabricki taktovi i to ti je to.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.