Doslo vreme da se pazari nova graficka,pa sam u trilemi izmedju Asusa,Gigabyte ili Msi.
Ne bi kupovao one male sa jednim ventilatorom,gledao sam neke reviewe,konkretno kod Msi mi se ne svidja sto sa zadnje strane pcb-a memorijski cipovi nemaju nikako hladjenje,GB ima nekoliko revizija koju uzeti?
Meni se licno najvise svidja asusova sova ali bi hteo da cujem i neko drugo misljenje,jer 50k rsd i nije mala cifra na danasnje vreme
:: Doslo vreme da se pazari nova graficka,pa sam u trilemi izmedju Asusa,Gigabyte ili Msi :: :: Ne bi kupovao one male sa jednim ventilatorom,gledao sam neke reviewe,konkretno kod Msi mi se ne svidja sto sa zadnje strane pcb-a memorijski cipovi nemaju nikako hladjenje,GB ima nekoliko revizija koju uzeti :: :: Meni se licno najvise svidja asusova sova ali bi hteo da cujem i neko drugo misljenje,jer 50k rsd i nije mala cifra na danasnje vrem :: :: Unapred hvala na odgovorim ::
Samo reci hvale imam za ovu kartu, tiha hladna brza ko zmaj, a fabricki je veoma nategnuta tako da bukvalno kao kupujes gtx 980 na default vrednostima.
A da sacekas jos par meseci novu seriju da uzmes ? Jedino ako ti ne smeta sto ima 3,5 GB Vrama ....
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Doslo vreme da se pazari nova graficka,pa sam u trilemi izmedju Asusa,Gigabyte ili Msi :: :: Ne bi kupovao one male sa jednim ventilatorom,gledao sam neke reviewe,konkretno kod Msi mi se ne svidja sto sa zadnje strane pcb-a memorijski cipovi nemaju nikako hladjenje,GB ima nekoliko revizija koju uzeti :: :: Meni se licno najvise svidja asusova sova ali bi hteo da cujem i neko drugo misljenje,jer 50k rsd i nije mala cifra na danasnje vrem :: :: Unapred hvala na odgovorim ::
Vrlo preporucljivo bi bilo kada bi skupio jos malo para i uzeo makar referentnu i bilo koju GTX980. Ispod GTX980 zaista mislim da nije vredno ici. Ne znam koje su cene sada srednjeg segmenta i koliko kostaju ali verujem da ima da se nadju jeftinije GTX980 skoro kao neka bolja GTX970.
Pogotovu ako gledate preko kupujem prodajem. Nemojte da gledate cenu koliko neko napise jer cene nisu azurirane dugo. Ja kada sam narucivao Dominator Platinum DDR4 stajala je cena 400e. Da li mislite da bi dao 400e za memoriju. Zvao sam coveka i rekao da je CORSAIR spustio cene i da li moze da pogleda koliko su sada on je rekao tipa
2666 - 250e 2800 - 270e
I ja narucio, stiglo za 5 dana a cena i sada stoji 400e. Neke nereferentne se po Nemackoj mogu naci za oko 450e. A cene koje je imao taj lik su tada veoma slicne, ja sam platio cak Dominator Platinum 10e ispod najeftinije opcije u Nemackoj koju sam video. Mozda se vama desi i slicno. Tako da pitajte malo za koliko moze da vam se nadje najeftinije bilo koja verzija GTX980.
Sto se reklamacije tice bitno je samo da hardware nije neki osetljiv kao maticna ploca, jer to je zajebano slati. Ja kada sam zvao Monitor System ja sam pitao Da li saljete Rampage 5 Extreme oni su rekli saljemo, ali ne salju oni licno. Ja sam mislio mozda oni imaju nekog svog da posalje tu za Bgd. I posto nisu imali ja sam dosao po nju nisam hteo da kurirska sluzba mi je donosi. Iako je to najbolje zapakovana ploca koja postoji i koja je ikada postojala na trzistu od seriskih proizvodnji. Tvrdji paket od onoga stvarno ne moze, mozes da sednes na nju ali ja nisam hteo da je bacakaju po kolima.
Ali druge stvari vi ako reklamirate ovde vi ste jedna od musterija, dok ako predate coveku koji vam nabavi njega gledaju sasvim drugacije kada uzima kombi pun hardwara svake druge nedelje. Niko ne zeli da takva musterija promeni dobavljaca tako da ce naa svaki nacin jos i pomoci kod reklamacije itd. Tako da tu nemate sta da se plasite samo vi gore mozete da prodjete ako vi reklamirate nego neko ko uzima stotine i hiljade evra robe svake nedelje. To su savrsene musterije koje izdiktiraju prodavcu robu od 2000-3000e i vise svake nedelje i oni spakuju u kutiju. Niko nije lud da gubi takve ljude zbog nekog hardwara. A od prodavaca mnogo zavisi, prodavac da kaze jbg ja sam sjebao distributer ili proizvodjac ce da posalju novo bez pitanja uopste.
TITAN X Superclocked kada je bio 1300e u EVGA Europe i 1250e na Caseking znaci covek je predamnom proverio i pokazao mi 1100e bi ga ja platio u tom momentu. Tako da ne sumnjam da ako vidite cenu 500-550e da mozete naci i ispod.
Koju god da uzmes neces pogresiti. Taj cip se ne greje uopste a trosi smesno pritom, tako da gledaj uglavnom modele sa duzom garancijom, zbog eventualno prodaje kasnije.
Asus M4A89GTD PRO AMD 1090T @ 4 GHz (CM V6GT) Corsair Vengeance 8 GB 1600 MHz Sapphire R9 280X OC Dell U2412M SSD 850 EVO 250 GB, F3 1 TB CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000W Altec Lansing VS2421 Logitech G9x, A4 Tech X7-G800
45 000 vs 73 000 din Razlika u procentima sto se tice performansi oko 10% Cena skoro duplo veca, za maloumne (ili bogate ljude kojima se moze) ima logike kupiti 980...
Ti ne citas dobro ocigledno. Ja nisam napisao da je njihova medjusobna razlika, nove 970-ke i polovne 980-ke svega 50e, vec sam napisao da malo prelazi budzet koji je u svom prvom postu autor teme pomenuo, a to je 50k rsd.
Sad je valjda jasno.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
:: kako je 460 - 330 = 50 e razlike ? I kako kaze Wlada kralj, za iste pare uzmes jednu i drugu..jedva skoro 50 % razlike od cene gtx 970. JEDVA :: :: :: Wlado kralju 980 gtx nece biti isplativa pored 970 gtx ikada ni u nasem a ni u tvom univerzumu.
:: Ili ako si Vlada pa ti mama daje pare u 40+ godina.. mamlaz. :: :: Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I3 :: Gigabyte G.1 Sniper B :: Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mh :: Gigabyte GTX 970 G1 Gamin :: Seagate Baracuda 1T :: Seasonic G550 550W Gol :: Fractal Design Define R4 Black Pear :: Dell P2414H. :: ::
Ne uzimam polovne karte posto uzimam na rate,odlucio sam se za gtx 970 G1 gigabyte,dex trololo kakav je OC potencijal karte?verujem da moze jos +100 mhz za gpu opusteno,koji je asic cipa?
Ne bih je drzao svaki dan OC ali cisto da probam neki max,hladjenje je uradjeno extra za kartu od 150 wati
Bolje uzmi Toxic za 250e... Bilo je i 290X za 220e.
Ako hoces da znas moja porodica ni ne zna kada ja kupim neki hardware ili sazna posle 2-3 meseca. Ja bi sada potpisao da imam da mi neko daje iz porodice a vi pricajte sta hocete ali nema od toga nista.
:: Kad dodje na naplatu sa mamine golden katice : :: :: :: :: :: Ako hoces da znas moja porodica ni ne zna kada ja kupim neki hardware ili sazna posle :: :: 2-3 meseca. :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Da da... a keva nema ni onu od C marketa karticu...xexexe... Golden kartica sa 30.000 din penzijom. Kad pocnu ovako da gledaju samo Srpske prodavnice kao da im je to i crkveno i mrtveno i kao da samo one prodaju karte. Kaze 75.000 din. Kojih bre 75.00 din. 620E GTX980. Pa gde to majke ti kada je je 680e GTX980Ti Superclocked. EVGA 980 Superclocked 530e nova sa 3 godine garancije. Sta ste vi mazohisti. Ponasate se tako. A onda jos pricate o problemima inostrane kupovine i drugima savetujete te cene. 620E GTX980. Pa za 550e bio 980 K|NGP|N dostupan pre nekog vremena. Ja ne bi platio GIGABYTE graficku u zivotu, da mi krava popije momazak. Mozda kada bi video sada GIGABYTE TITAN X za 450-500e. Ovako sa 50e gore dole sa EVGA, pa ni u ludilu. 590e je GTX980 Classified. Ako neko plati 620e ovde taj moze da dobije uput od mog lekara preko veze sa Psihijatrisko posmatranje. Pa kako vi spavate znajuci da ste platili ne znam koliko zato sto ste pocasni gradjani ovog grada.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.